To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - DO ZAMKNIĘCIA szukana mamka dla osieroconych maluchów

klauduska - Nie Lis 06, 2011 23:08

siemka, w razie czego ja podtrzymuję, że mogę je przyjąć do siebie :)
maluchy są przecudowne :serducho:

ps. ja bym je na kocu elektrycznym leżącym pod samlą trzymała. tak kociaki odchowywałam, bo musiały mieć baaardzo ciepło. wszystko opatulone extremalnie szczelnie z wielką ilością koców i szmat.

edit:
w ogóle gratuluję odchowania !

Cegriiz - Nie Lis 06, 2011 23:39

Cudowne maluchy :serducho: Niech jedzą i rosną! :kciuki:
siemka - Pon Lis 07, 2011 01:13

Asmena napisał/a:
Będą później do adopcji?

Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, nadal podchodzę sceptycznie, bo z mojego skoczego doświadczenia wynika, że nieraz nawet po paru dniach karmienia skoczki potrafiły paść...

klauduska napisał/a:
ps. ja bym je na kocu elektrycznym leżącym pod samlą trzymała. tak kociaki odchowywałam, bo musiały mieć baaardzo ciepło. wszystko opatulone extremalnie szczelnie z wielką ilością koców i szmat.

mają pod ręcznikiem matę grzewczą :)

furburger - Pon Lis 07, 2011 09:29

ale one są cudowne!
dużo kciuków żeby ta czwórka przeżyła i gratuluję odwagi i poświęcenia, nie każdy byłby w stanie odkarmić takie maluchy :kciuki:

siemka - Śro Lis 09, 2011 14:24

Wiem że to nie do końca odpowiedni dział, ale nie chcę zakładać tysiąca wątków- jesli mod uważa inaczej-prosze przenieść :)
Maluszki zrobiły się wyjątkowo ruchliwe i dziś w nocy zafundowały nam poszukiwania, bo ogryzek wybrał się na zwiedzanie pokoju. Szczęśliwie został znaleziony zanim się wychłodził.
Uszka odlepiły się już zupełnie, ale zdaje się że jeszcze nie słyszą, za to pojawiły się siekacze i wgryzają się we wszystko co popadnie, łacznie ze swoimi ogonami :/
Pozdrawiamy (futerka takie pozlepiane, bo musiałam zmienić strzykawkę na zakraplacz i teraz więcej mleczka ląduje na maluchach niż w ich brzuszkach :) )

drugi mały

ogryzek

drugi grubasek

harry poter

A tu więcej fotek:
https://picasaweb.google.com/109267997807596483426/CIURKI

Kami - Śro Lis 09, 2011 14:28

Jakie one cudowne. :serducho: Świetne zdjęcia zrobiłaś. :)
:kciuki: żeby dalej rosły

Onia - Śro Lis 09, 2011 14:45

Są śliczne ! Gratulację .Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :kciuki:
Nashi - Śro Lis 09, 2011 14:56

Gratuluję wytrwałości, wytrzymałości i samozaparcia. Odchowanie takich szkrabów to na pewno musi być trudne, wymagające cierpliwości zadanie. Ale młode są piękne, trzymam za nie kciuki. :]
Karena - Śro Lis 09, 2011 17:50

to chyba najładniejsze zdjęcia bobasów ever :serducho: :serducho: :serducho: :serducho:
siemka - Czw Lis 10, 2011 17:22

Od dwóch dni maluchy zaczęły mi się potwornie wzdymać po karmieniu. Na początku wzdymał się jeden, teraz już wszystkie.
Początkowo myślałam że może w złym stosunku rozrabiam mleko, ale okazuje się że i rozrzedzenie go i zmiana na inne nie daje nic :(
Apetyt mają dziki, wypróżniają się, ale po kilku liźnięciach mają, już teraz wszystkie, brzuchy jak balony...
Podałam nawet troszkę espumisanu, ale nie widzę efektów.
Uprzedzając pytania- tak, masuję im te brzusie przed i po karmieniu.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o radę, bo zaczynam się martwić że jednak nie przeżyją...

Pyl - Czw Lis 10, 2011 18:13

siemka, napisz w wątku Czym i jak odkarmić oseska? lub Wzdęcie lub na pw do hodowców. Możesz też wrzucić link na ShoutBox'a. W dziale ogłoszenia nie każdy musi czytać.
Może warto też zadzwonić do weta?
Trzymam kciuki za maleństwa.

siemka - Czw Lis 10, 2011 20:23

Dzięki, siedzę w pracy i nie mam czasu wyszukiwać :oops: Dziękuje za podesłanie linków.
Wet... nie mam takiego w Pozku który byłby gryzoniowokompetentny. Gdyby nie to już dawno byłyby u weta.

Pyl - Czw Lis 10, 2011 20:32

siemka, nie za ma co.
W Pozku to w Poznaniu? Tutaj masz jeszcze wątek o polecanych wetach - w Poznaniu jest kilku, tutaj masz wątek o lecznicy Homeopatia - sądząc z opinii Poznaniaków najlepsza.
A zadzwonić... możesz do każdej lecznicy w Polsce, więc nie musisz się sugerować miastem.

Karena - Czw Lis 10, 2011 20:37

siemka, mieszkam przy homeopatii. jakbyś miała problemy z trafieniem albo nie wiedziała jak dojechać napisz mi PW, pomogę ^^
Pyl - Czw Lis 10, 2011 20:45

siemka, w święta niektóre lecznice też działają - na pewno jest dyżur w warszawskim Ogonku (będzie trudno się dodzwonić, ale próbuj), nie wiem jak Homeopatia - wg netu jest czynna i w święta - tutaj masz kontakt. Zobacz tylko do kogo warto uderzać.