To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

AngelsDream - Nie Lis 18, 2007 19:20

polna, skoro te nie działają, to może faktycznie lepiej zmienić?
polna - Nie Lis 18, 2007 20:11

Trudno powiedzieć, po innych lekach była ospała, a ataki były częściej. Poczekam jeszcze z pół miesiąca, zrobie jej badanie krwi, próby wątrobowe i zdecyduje.
pituophis - Nie Lis 18, 2007 20:59

polna, jakiej rasy są Twoje psiaki?
polna - Nie Lis 18, 2007 21:09

beagle i wyżeł czesku fousek :wink:
PALATINA - Nie Lis 18, 2007 21:45

polna,
Jak często ma te ataki i jakie teraz dostaje leki?
Moja Jagna dzieki bogu miała dwa ataki na początku tego roku i wiecej już nie.
Mam nadzieje, że to się nie powtórzy.

polna - Nie Lis 18, 2007 22:06

Frania dostaje depakine chrono dziennie 2x300mg. Ataki ma co ok. dwa tygonie(czasami częściej/rzadziej) jeden lub seriami od 3 do 5 przez pare godzin.
pituophis - Pon Lis 19, 2007 00:32

Cytat z innego forum:

"Wolno mu w domu łazić po stole, zaglądać do talerzy, jada o dziwnych porach i w dziwnych miejscach (np. na łóżku na rozłozonym ręczniku stoi miska, tato straszy, on warczy, mama dopinguje: jedz kochanie jedz, bo pan ci zje, mój malusi...). Ponoc wszyscy własciciele yorków tak jakoś ... mają
"
Zadziwiają mnie czasem pomysły ludzi i stosunek do zwierząt.

Tygrys - Pon Lis 19, 2007 08:30

pituophis napisał/a:
Ponoc wszyscy własciciele yorków tak jakoś ... mają

na szczęście - nie wszyscy

Nie wiem dlaczego ludzie w yorkach upatrzyli sobie maskotki do przytulania, rozpieszczania, a nic z psa.

babyduck - Pon Lis 19, 2007 11:33

Tygrys napisał/a:
Nie wiem dlaczego ludzie w yorkach upatrzyli sobie maskotki do przytulania, rozpieszczania, a nic z psa.

Mnie to wkurza. W sumie to nie głupi pies, ani nie specjalnie wredny, ale stosunek ludzi do tych psów sprawia, że inaczej nie da się o nich myśleć. Tak samo jest z chichuachuami i pudlami. Może jakby im ludzie kokardek nie zawiązywali, to ktoś by zauważył w tym zwierzęciu mądrego psa?

jokada - Pon Lis 19, 2007 12:05

a no niestety, mało kto sie przejmuje wychwaniem małych psów
na osiedlu jedyne co napada na Tobiego to pienczerkowata suczka (wlasciciel nie reaguje)

na 'psim przedszkolu' Tobi jest najmniejszy
i połowa osob sie na niego patrzy z takim dziwnym usmieszkiem :roll:

babyduck - Pon Lis 19, 2007 13:35

Najmniejszy czy najmłodszy? I tak da radę! I jeszcze pokaże "tym dużym" :wink:
jokada - Pon Lis 19, 2007 14:04

babyduck napisał/a:
Najmniejszy czy najmłodszy?
najmniejszy
wiekszosc to labradory i tym podobne, jakis amstaf, ze dwa wilczury, wielgasna tosa inu, z troszke mniejszych to PON i beagle

PALATINA - Pon Lis 19, 2007 14:42

babyduck napisał/a:
Może jakby im ludzie kokardek nie zawiązywali, to ktoś by zauważył w tym zwierzęciu mądrego psa?

Co się kokardek czepiasz???!!! :twisted:
Moje PONy zawsze mają kolorowe spineczki :roll: :wink:

pituophis - Pon Lis 19, 2007 16:05

Może gdyby yorki były traktowane jak psy, a nie jak zantropomorfizowane zabaweczki, to dałoby zauważyć się w nich psa, i nie wypaczyć charakteru.
Ja yorki lubię, ale podobają mi się te z górnej granicy wagi, lub przerośnięte ;)

polna - Pon Lis 19, 2007 16:23

pituophis, dokładnie. :wink:

Ja znam pare normalnych yorków (i ich właścicieli), ale to może 1%wszystkich posiadaczy tych psiaków . :lol1: To załatwianie potrzeb do kuwety jest tragiczne, nie lepiej kupić kota? :roll:

Ja uwielbiam pudle! Najlepiej czarne duże, kokardki/gumki mi nie przeszkadzają. zakochałam się po obozie agility. Sa strasznie mądre, kiedys sobie takiego kupie. 8)