To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

Oli - Sob Lis 17, 2007 21:33

Tygrys, jesli wymioty sie nie powtorza to sie nie przejmuj. :wink: Psy czasem wymiotuja sama slina. Jesli wymioty sa czesciej niz raz na 2-3 dni i sa w okreslonych sytuacjach to wtedy trzeba isc do weta. Moja sunia jak jej zmienilam sucha karme na innej firmy miala taki okres ze raz w tygodniu wymiotowala wlasnie slina zmieszana z zolcia. Przeszlo jej samoistnie. :)
Tygrys - Sob Lis 17, 2007 21:33

AngelsDream, to dobrze bo myślałam że się zatruł czy coś gorszego...

Olimpia to był drugi raz. pierwszy był z 3 noc u nas, też sama ślina, ale myślałam że to ze stresu zmiana miejsca i zmiana jedzenia.

AngelsDream - Sob Lis 17, 2007 21:39

Tygrys, z mojej jeszcze nie praktycznej wiedzy wynika, że dopóki wymity nie są czeste i ograniczają się do samej śliny i żółci, to powinno się co najwyżej obserwować baczniej, ale powodów do paniki nie ma.
jokada - Sob Lis 17, 2007 21:50

u nas sie pawiki zdarzają
- jak nie zdąrze zebrac trocin z podłogi, i Tobi je pierwszy sprząta sprzed klatki :roll:
- jak ostatnio Tobi przemielił na drobne spory kawałek podkładki z korka, pawikował ze dwa razy okruchami ...

AngelsDream - Sob Lis 17, 2007 23:28

Dziś to tak dla wprawy i rozgrzewki. :serducho: :mrgreen:

PALATINA - Nie Lis 18, 2007 09:07

U mnie Czata wymiotuje zawsze po kościach (dlatego nie wyobrażam sobie, że mogłaby być karmiona BARFem - chyba żeby się przyzwyczaiła).
LunacyFringe - Nie Lis 18, 2007 15:20

Mojej też się zdarza , teraz już rzadziej .
Ale nie przejmuj się , narazie nie masz czym ;)

Anonymous - Nie Lis 18, 2007 17:26

Moje wymiotuje dosc czesto, bo jak wroci zdyszana z dworu to potrafi wypic cala miske wody, jak jej nie dopilnujemy i potem wymiotuje, naszczescie tylko flegma.
Anonymous - Nie Lis 18, 2007 17:46

a ja, kiedy Iskra zwymiotuje, dostaję paraliżu wewnętrznego i w te pędy gnam z nią na złamanie karku do weta... :(
PALATINA - Nie Lis 18, 2007 17:59

mataforgana,
U Ciebie to inna sytuacja, ona wymiotuje z powodu mocznicy... :|

Anonymous - Nie Lis 18, 2007 18:02

uhm... gdybym wiedziała wcześniej... to może ona nie była by aż tak bardzo chora... bo po dogłebnej analizie wszystko już wskazuje na to, że Iskra ma wadę wrodzoną nerek... tylko ja byłam taka głupia i ignorowałam objawy, bo nie zdawałam sobie sprawy, że to może być coś takiego...

mam moralniaka... :(

Anonymous - Nie Lis 18, 2007 18:11

Kazdy, kto nigdy wczesniej sie z tym nie spotkal, by takie objawy zignorowal. Przeciez to nie Twoja wina, nie mozesz sie obwiniac, bo przyjade i osobiscie Ci nakopie do tylka, ze takie rzeczy opowiadasz!
Anonymous - Nie Lis 18, 2007 18:22

no niby tak... i niby wiem...

ale teraz tak mało moge zrobić i tak cholernie boję się dnia, w którym...

dobra już nic nie mówię, bo mam dzisiaj mega zjechany nastrój i o czym nie pomysle, to tylko się dobijam...

PALATINA - Nie Lis 18, 2007 18:33

mataforgana,
Skąd mogłaś wiedzieć?
Nie dołuj się... :przytul:

polna - Nie Lis 18, 2007 19:15

Frania znów miała atak rano. :(
Myśle nad zmianą leków, ale kurcze no nie wiem.