Archiwum - Psiaki XIV
agacia - Czw Lis 29, 2012 21:09
Moje jedza Nutre Nuggets z jagnięciną i jestem zadowolona. Cenowo wychodzi nieźle, bo w e-karmie zestaw 2x 15kg kosztuje 285zł. Ale suche to nie jest ich jedyne jedzenie. Kupy robią 1-2 razy dziennie. Jak Azja zyła to dawałam jej długi czas Acane i byłam zadowolona, a przerobilysmy różne rodzaje. Lucy tez wyrosła na Acanie.
Co do gazów, to kiedyś Bari miał okropne, ale po zmianie karmy na taką, w której ze zbóż jest tylko kukurydza i ryż przeszło mu jak ręka odjął.
Swoja drogą to mam 3 husky mieszkające w domu, a nie mam ich kłaków w jedzeniu. Czy ze mną jest coś nie tak?
Lama - Czw Lis 29, 2012 21:35
Szura napisał/a: | Lama, z jakiego Ty miasta jesteś? Bo ostatnio pędząc na uczelnię miałam wrażenie, że widzę na spacerze kogoś z dużym rudzielcem i młodym rodezjanem, zupełnie jak na zdjęciach. |
Z Katowic, i broń Boże nie zamierzam mieć drugiego rudzielca, jak dotąd Falka skutecznie leczy mnie z rodezjanów.;)
Dwa pozostałe rude ze zdjęć to pitbullka i amstaff, oba mniejsze od Falci, tzn. niższe, tylko starsze.
Nakasha - Czw Lis 29, 2012 21:56
Lama, czemu?
Cytat: | zestaw 2x 15kg kosztuje 285zł. |
To nieźle, może się pokuszę na partię.
rudziak - Czw Lis 29, 2012 23:55
Nakasha napisał/a: | Moje jedzą Brita, Boscha lub Joserę. Niestety nie są to karmy z wysokiej półki, |
Moja suka od lat jada karmy średnio półkowe. Nie ma problemów z układem pokarmowym, sierścią, skórą itp. I szczerze powiedziawszy nie dostrzegam u psów (przeciętnych psów, które nie są nazbyt wrażliwe czy chore) karmionych wysokopółkowymi a średniopółkowymi żadnych różnic w tych względach.
dwupak
Sorgen - Pią Lis 30, 2012 02:01
Też mam wrażenie że zdrowy dorosły pies na karmie ze średniej półki może wyglądać i czuć się ok tak samo jak na karmach wysokiej klasy. Możliwe że różnica byłaby widoczna w wypadku psów wystawowych z obfitym futrem ale takie psy zazwyczaj i tak dostają suplementy na sierść. Natomiast uważam że w wypadku szczeniaków i psów w fazie wzrostu nie ma co oszczędzać na karmie.
PALATINA - Pią Lis 30, 2012 09:28
Moja śp. Mikusia miała cudowne futro na Chappi.
Wtedy nie miałam pojęcia, że to takie g.. i jadła je dość długo.
Za to Jagna reaguje pogorszeniem futra błyskawicznie w zależności od karmy.
Muszę jej Gammolen co jakiś czas dawać, gdy jest na karmach lightowych.
PALATINA - Pią Lis 30, 2012 21:04
Macie pomysł, co kupić psu na urodziny?
Ja wiem, że ona najbardziej się ucieszy z kawałka mięsa i długiego spaceru, ale lubię kupować zwierzakom zabawki (one też je lubią, na szczęście).
A to będą 10-te urodziny Czaty. Już w poniedziałek.
Bel - Pią Lis 30, 2012 23:50
PALATINA, tort na animalii i zabawkę w takim typie jaki lubi pestka np. na święta dostanie zapas piszczałek
PALATINA - Sob Gru 01, 2012 10:12
Bel,
Problem w tym, że moje suki nie niszczą zabawek.
Dostają je na urodziny i na święta, a czasem bez okazji (jak znajdę fajną w sklepie).. więc mam już ich całe pudło (na szczęście czasem się jakaś gubi na spacerze).
Ale i tak uwielbiam je kupować!
Czata kocha piłeczki. Najlepiej nasiąkające śliną.
Albo poduszki, które nosi w zębach i 'dziamgoli'.
Może poduszkę jej kupię, bo stare się trochę zniszczyły w praniu.
Bel - Sob Gru 01, 2012 13:00
PALATINA, pierdolot uwielbia te : http://www.zooplus.pl/sho.../pluszowe/31513
Journey - Sob Gru 01, 2012 16:44
Palatina, jeśli masz niepotrzebne zabawki to moje szczeniaki by się ucieszyły One niszczą zabawki w kilka godzin/dni, maksymalnie tygodni Zaczęłam w końcu robić domowe ''czasozajmujacze'' typu ''ala sznury'' i ''ala kongi'' Jedyna zabawka, jaka przetrwała u mnie już kilka miesięcy to długi sznur (już nie tak długi, jak na początku) i piłka ''z kolcami''. Tą ostatnią po prostu się nie bawią.
Kluska - Sob Gru 01, 2012 18:47
Zapraszam do kolejnej części
http://forum.szczury.biz/...p=816829#816829
|
|
|