Archiwum - Psiaki IX
AngelsDream - Pon Sty 03, 2011 20:53
Ja upiekłam dziś wariację według własnego pomysłu, ale muszą wpierw wystygnąć.
satanka666 - Wto Sty 04, 2011 15:51
też bym coś upiekła, ale po wątróbce to on się zadrapie na śmierć
małe porównanie, dziś i 1,5roku temu ;D
Szura - Wto Sty 04, 2011 17:00
Jeśli znacie kogoś, kto mógłby dać tymczas szczeniakowi lub chce adoptować, to popytajcie, proszę.
Sąsiedzi mojej rodziny znaleźli w nowy rok wychudzonego szczeniaka, koło 8 tygodni (w typie amstaffa), niestety nie może zostać u nich dłużej niż do niedzieli - sami mają dwa dorosłe psy, poza tym w domu nie ma ich średnio po 12 godzin (pani specjalnie wzięła urlop teraz). Jest już odrobaczony, będzie zaszczepiony. Przyjazny, wesoły, lubi ludzi i psy - jak to przeciętny szczeniak.

AngelsDream - Wto Sty 04, 2011 17:08
satanka666, ja upiekłam z mięsa mielonego.
Porównanie wypada imponująco.
I Celarko:
I Celarko z kolegą:
Żeby mogli się razem Z Baajem bawić bez szkody, Celar w namordniku.
Zabrzmiało, jakbym miała psa mordercę.
babyduck - Wto Sty 04, 2011 17:13
Kundel, kundel!
AngelsDream - Wto Sty 04, 2011 17:18
babyduck, a weź - na śniegu i bez słońca - nie da się im robić zdjęć, a Baaj dziś jeszcze w nastroju czysto głupawkowym. Usilnie namawiam Michała na spacer po Fortach w czasie mojego treningu. Baajowi przyda się wysiłek - linka szybko go wymęczy.
babyduck - Wto Sty 04, 2011 17:27
AngelsDream, Baaj jeszcze wyszedł, ale Celarek jak Negra - czarna plama.
Ponieważ chwilowo musiałam zrezygnować a agility (mam do opanowania inne sprawy psie i ludzkie), a widzę, że muszę odzyskać kontrolę nad psem, którą mimo wszystko daje praca, to w styczniu zaczynamy kurs specjalistyczny dla młodych szwajcarów w szkole ALTO. Zakres:
- szkolenie z podstawowego posłuszeństwa z rozbudowanym programem ćwiczeń podnoszących pewność siebie w kontaktach z obcymi ludźmi i psami,
- przygotowanie do wystaw,
- budowanie zaufania w relacji przewodnik-pies,
- nauka opanowywania emocji,
- nauka odpoczywania,
- eliminacja zachowań niepożądanych.
Na razie nie wiem, jaki będzie efekt ani jak kurs będzie wyglądał, ale brzmi zachęcająco.
AngelsDream - Wto Sty 04, 2011 17:54
Ja coraz usilniej zastanawiam się na szkoleniem w Wesołej Łapce.
Ale nie wiem, jak to pogodzić z agility, dwoma psami i kosztami, o treningu dla siebie już nie wspominam.
babyduck - Wto Sty 04, 2011 20:31
Do miski 1
Do miski 2
Góra 1
Góra 2
Proszę nie zwracać uwagi na mój brak entuzjazmu, ale to efekt choroby.
Martuha - Wto Sty 04, 2011 20:46
Ja mam w domu teraz gehennę moja suka ma cieczkę i nie dość,że chmara psów czatuje na dworze,to jeszcze mi drugi pies w domu wariuje
Anonymous - Wto Sty 04, 2011 20:53
ile gitar! ty grasz?
babyduck - Wto Sty 04, 2011 21:05
Nie, chłopię moje gra. Mi się palce nie chcę wyginać A jeszcze dwie stoją w kącie.
Pies strózująco - powalający: http://www.joemonster.org...pies_strozujacy
Ninek - Śro Sty 05, 2011 11:11
Spróbuj na http://amstaff-pitbull.eu/
Nam pomogli już z 3 psami, dwoma dorosłymi sukami a ostatnio ze szczeniakiem, w ciągu 2 dni była w nowym, sprawdzonym domu.
Sysa - Śro Sty 05, 2011 11:34
babyduck, ale Negra jest uzdolniona i tak fajnie w Ciebie wpatrzona.
Celar w kagańcu wygląda bardzo groźnie!
Szura - Śro Sty 05, 2011 12:27
Ninek, na pewno tam spróbuję, tylko póki co napisałam do fundacji AST i czekam na odpowiedź, czy znajdzie się tymczas, choćby płatny. Jeśli dziś nie dostanę odpowiedzi lub dostanę negatywną, zakładam wątek.
|
|
|