Archiwum - Psiaki vol. II 

Andzia - Czw Lip 03, 2008 00:51
  Jak już mówiłam jest powód do dumy    Gratulacje    to na prawde duży postęp. Mója Zuzka w życiu tego nie osiągnie     W ogóle podziwiam psy które potrafią tak pięknie żyć ze szczurami...
												 Oli - Czw Lip 03, 2008 09:38
  Ja też tak chcę!    U mnie problem jest odwrotny, nie szczury psa, a pies szczurów się boi i unika ich. Żebyście widzieli jaką Kora ma niewyraźną minę i z jakim obrzydzeniem patrzy jak któryś ze szczurów ją obwą:cenzura:...  
												 Anonymous - Czw Lip 03, 2008 09:43

| Olimpia napisał/a: | 	 		  jaką Kora ma niewyraźną minę i z jakim obrzydzeniem patrzy jak któryś ze szczurów ją obwą:cenzura:...    | 	   Iskra mataforgany miała identyczną, widziałam na własne oczy, obrzydzenie pierwsza klasa.  
												 AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 09:49
  Olimpia, uwierz mi pies, który usiłuje przynieść ci szczura do rąk jest gorszy. Wyciszenie takiego instynktu trwa i trwa... A i tak do końca i zawsze bedziemy musieli go pilnować.
												 Oli - Czw Lip 03, 2008 09:56
  To na pewno. Wam jest szkoda szczurów, a mnie psa który naprawdę nie jest zadowolony jak go jakieś takie małe śmierdzące coś wącha...    Jak miałam królika, to on chciał się z Korą bawić i ją zaczepiał i biegał wokół jej łap i chciał się przytulać leżąc obok niej, a ta zołza jak tylko zaczynał ją dotykać wstawała i szła do pokoju, gdzie nie mógł królik wejść, bo był za duży odstęp między chodnikiem w przedpokoju i dywanem, a śliska podłoga dla królika to zuo.     Biedak miał zawsze taką zawiedzioną minę, bo ją widział a nie mógł podejść.  
												 AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 09:59
  Olimpia, ja w temacie psów nauczyłam się jednego - coś za coś. Jeśli pies jest za piękny, to może mieć fatalny charakter. Jeśli ma świetne przywołanie, to ma problem z samotnością... Pogodziłam się z tym i wzięłam Baaja takim, jakim jest. Wyciszam tylko to, co wyciszone musi być. Wolałabym nie, ale po prostu wiem, że tak trzeba.
												 Oli - Czw Lip 03, 2008 10:04

| AngelsDream napisał/a: | 	 		  | Jeśli pies jest za piękny, to może mieć fatalny charakter. Jeśli ma świetne przywołanie, to ma problem z samotnością... | 	  

To fakt - Duszek jest brzydal z cudownym charakterem. Przywołanie ma beznadziejne, zato idealna z niego "Zosia samosia".      
												 Anonymous - Czw Lip 03, 2008 11:13
  co to jest przywołanie?  
												 AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 11:14
  aga, reakcja psa na komendę: wróć/do mnie/noga czy jaką tam sobie wybierzesz z wachlarza pies lata luzem i ma wrócić do ciebie.
												 pituophis - Czw Lip 03, 2008 12:25
  Sluchajcie! Juz wiem, na jakiej zasadzie dobierane sa rasy do krzyzowek! Glownie na zasadzie nazwy. Maja sie komponowac w cos dzwiecznego i fajnie brzmiacego.

Z "ciekawostek" z najnowszych ogloszen. Kto zgadnie jakie rasy wchodza w sklad:

chorkie,

schnorkie,

schnauporkie      ,

plissett ( reklamowane jako prwsze w UK a moze i na swiecie      ),

peke-a-ppet     ,

chiweenie,

pin terrier ( krzyzowka faktycznie nazwowa tylko i wylacznie  ).

Ciekawe kto zgadnie...
												 Anonymous - Czw Lip 03, 2008 12:43

| pituophis napisał/a: | 	 		  | chorkie,  | 	   chow-chow i korgi, albo, opcjonalnie yorki   

| pituophis napisał/a: | 	 		  | schnauporkie | 	   sznaucer z prosiaczkiem, jak nic...
												 babyduck - Czw Lip 03, 2008 12:48

| pituophis napisał/a: | 	 		  | schnauporkie | 	  

dla mnie to wieprzowina ze sznucera  
												 Ninek - Czw Lip 03, 2008 12:55

| pituophis napisał/a: | 	 		  | chorkie | 	  

eee cziłała (zawsze mam problem z napisaniem tego) i york? 

| pituophis napisał/a: | 	 		  | plissett | 	  

coś i basset?

| pituophis napisał/a: | 	 		  | schnauporkie | 	  

sznaucer i york?

| pituophis napisał/a: | 	 		  | chiweenie | 	  

cziłała i ?
												 Anonymous - Czw Lip 03, 2008 13:10

| Off-Topic: | 	 		  chichuachua    |   
												 pituophis - Czw Lip 03, 2008 13:11
  Plisset to ... charcik wloski + basset...  

| 

|  

|