To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

Andzia - Czw Lip 03, 2008 01:51

Jak już mówiłam jest powód do dumy ^^ Gratulacje :D to na prawde duży postęp. Mója Zuzka w życiu tego nie osiągnie :P W ogóle podziwiam psy które potrafią tak pięknie żyć ze szczurami...
Oli - Czw Lip 03, 2008 10:38

Ja też tak chcę! ;( U mnie problem jest odwrotny, nie szczury psa, a pies szczurów się boi i unika ich. Żebyście widzieli jaką Kora ma niewyraźną minę i z jakim obrzydzeniem patrzy jak któryś ze szczurów ją obwą:cenzura:... :rotfl:
Anonymous - Czw Lip 03, 2008 10:43

Olimpia napisał/a:
jaką Kora ma niewyraźną minę i z jakim obrzydzeniem patrzy jak któryś ze szczurów ją obwą:cenzura:... :rotfl:
Iskra mataforgany miała identyczną, widziałam na własne oczy, obrzydzenie pierwsza klasa. :D
AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 10:49

Olimpia, uwierz mi pies, który usiłuje przynieść ci szczura do rąk jest gorszy. Wyciszenie takiego instynktu trwa i trwa... A i tak do końca i zawsze bedziemy musieli go pilnować.
Oli - Czw Lip 03, 2008 10:56

To na pewno. Wam jest szkoda szczurów, a mnie psa który naprawdę nie jest zadowolony jak go jakieś takie małe śmierdzące coś wącha... :roll: Jak miałam królika, to on chciał się z Korą bawić i ją zaczepiał i biegał wokół jej łap i chciał się przytulać leżąc obok niej, a ta zołza jak tylko zaczynał ją dotykać wstawała i szła do pokoju, gdzie nie mógł królik wejść, bo był za duży odstęp między chodnikiem w przedpokoju i dywanem, a śliska podłoga dla królika to zuo. :] Biedak miał zawsze taką zawiedzioną minę, bo ją widział a nie mógł podejść. :(
AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 10:59

Olimpia, ja w temacie psów nauczyłam się jednego - coś za coś. Jeśli pies jest za piękny, to może mieć fatalny charakter. Jeśli ma świetne przywołanie, to ma problem z samotnością... Pogodziłam się z tym i wzięłam Baaja takim, jakim jest. Wyciszam tylko to, co wyciszone musi być. Wolałabym nie, ale po prostu wiem, że tak trzeba.
Oli - Czw Lip 03, 2008 11:04

AngelsDream napisał/a:
Jeśli pies jest za piękny, to może mieć fatalny charakter. Jeśli ma świetne przywołanie, to ma problem z samotnością...

To fakt - Duszek jest brzydal z cudownym charakterem. Przywołanie ma beznadziejne, zato idealna z niego "Zosia samosia". :roll: :lol:

Anonymous - Czw Lip 03, 2008 12:13

co to jest przywołanie? :oops:
AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 12:14

aga, reakcja psa na komendę: wróć/do mnie/noga czy jaką tam sobie wybierzesz z wachlarza pies lata luzem i ma wrócić do ciebie.
pituophis - Czw Lip 03, 2008 13:25

Sluchajcie! Juz wiem, na jakiej zasadzie dobierane sa rasy do krzyzowek! Glownie na zasadzie nazwy. Maja sie komponowac w cos dzwiecznego i fajnie brzmiacego.

Z "ciekawostek" z najnowszych ogloszen. Kto zgadnie jakie rasy wchodza w sklad:
chorkie,
schnorkie,
schnauporkie :shock: ,
plissett ( reklamowane jako prwsze w UK a moze i na swiecie :roll: ),
peke-a-ppet :shock: ,
chiweenie,
pin terrier ( krzyzowka faktycznie nazwowa tylko i wylacznie ).

Ciekawe kto zgadnie...

Anonymous - Czw Lip 03, 2008 13:43

pituophis napisał/a:
chorkie,
chow-chow i korgi, albo, opcjonalnie yorki :D
pituophis napisał/a:
schnauporkie
sznaucer z prosiaczkiem, jak nic...
babyduck - Czw Lip 03, 2008 13:48

pituophis napisał/a:
schnauporkie

dla mnie to wieprzowina ze sznucera :lol:

Ninek - Czw Lip 03, 2008 13:55

pituophis napisał/a:
chorkie

eee cziłała (zawsze mam problem z napisaniem tego) i york?
pituophis napisał/a:
plissett

coś i basset?
pituophis napisał/a:
schnauporkie

sznaucer i york?
pituophis napisał/a:
chiweenie

cziłała i ?

Anonymous - Czw Lip 03, 2008 14:10

Off-Topic:
chichuachua ;)