Archiwum - Psiaki vol. II
Andzia - Czw Lip 03, 2008 01:51
Jak już mówiłam jest powód do dumy Gratulacje to na prawde duży postęp. Mója Zuzka w życiu tego nie osiągnie W ogóle podziwiam psy które potrafią tak pięknie żyć ze szczurami...
Oli - Czw Lip 03, 2008 10:38
Ja też tak chcę! U mnie problem jest odwrotny, nie szczury psa, a pies szczurów się boi i unika ich. Żebyście widzieli jaką Kora ma niewyraźną minę i z jakim obrzydzeniem patrzy jak któryś ze szczurów ją obwą:cenzura:...
Anonymous - Czw Lip 03, 2008 10:43
Olimpia napisał/a: | jaką Kora ma niewyraźną minę i z jakim obrzydzeniem patrzy jak któryś ze szczurów ją obwą:cenzura:... | Iskra mataforgany miała identyczną, widziałam na własne oczy, obrzydzenie pierwsza klasa.
AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 10:49
Olimpia, uwierz mi pies, który usiłuje przynieść ci szczura do rąk jest gorszy. Wyciszenie takiego instynktu trwa i trwa... A i tak do końca i zawsze bedziemy musieli go pilnować.
Oli - Czw Lip 03, 2008 10:56
To na pewno. Wam jest szkoda szczurów, a mnie psa który naprawdę nie jest zadowolony jak go jakieś takie małe śmierdzące coś wącha... Jak miałam królika, to on chciał się z Korą bawić i ją zaczepiał i biegał wokół jej łap i chciał się przytulać leżąc obok niej, a ta zołza jak tylko zaczynał ją dotykać wstawała i szła do pokoju, gdzie nie mógł królik wejść, bo był za duży odstęp między chodnikiem w przedpokoju i dywanem, a śliska podłoga dla królika to zuo. Biedak miał zawsze taką zawiedzioną minę, bo ją widział a nie mógł podejść.
AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 10:59
Olimpia, ja w temacie psów nauczyłam się jednego - coś za coś. Jeśli pies jest za piękny, to może mieć fatalny charakter. Jeśli ma świetne przywołanie, to ma problem z samotnością... Pogodziłam się z tym i wzięłam Baaja takim, jakim jest. Wyciszam tylko to, co wyciszone musi być. Wolałabym nie, ale po prostu wiem, że tak trzeba.
Oli - Czw Lip 03, 2008 11:04
AngelsDream napisał/a: | Jeśli pies jest za piękny, to może mieć fatalny charakter. Jeśli ma świetne przywołanie, to ma problem z samotnością... |
To fakt - Duszek jest brzydal z cudownym charakterem. Przywołanie ma beznadziejne, zato idealna z niego "Zosia samosia".
Anonymous - Czw Lip 03, 2008 12:13
co to jest przywołanie?
AngelsDream - Czw Lip 03, 2008 12:14
aga, reakcja psa na komendę: wróć/do mnie/noga czy jaką tam sobie wybierzesz z wachlarza pies lata luzem i ma wrócić do ciebie.
pituophis - Czw Lip 03, 2008 13:25
Sluchajcie! Juz wiem, na jakiej zasadzie dobierane sa rasy do krzyzowek! Glownie na zasadzie nazwy. Maja sie komponowac w cos dzwiecznego i fajnie brzmiacego.
Z "ciekawostek" z najnowszych ogloszen. Kto zgadnie jakie rasy wchodza w sklad:
chorkie,
schnorkie,
schnauporkie ,
plissett ( reklamowane jako prwsze w UK a moze i na swiecie ),
peke-a-ppet ,
chiweenie,
pin terrier ( krzyzowka faktycznie nazwowa tylko i wylacznie ).
Ciekawe kto zgadnie...
Anonymous - Czw Lip 03, 2008 13:43
pituophis napisał/a: | chorkie, | chow-chow i korgi, albo, opcjonalnie yorki
pituophis napisał/a: | schnauporkie | sznaucer z prosiaczkiem, jak nic...
babyduck - Czw Lip 03, 2008 13:48
pituophis napisał/a: | schnauporkie |
dla mnie to wieprzowina ze sznucera
Ninek - Czw Lip 03, 2008 13:55
pituophis napisał/a: | chorkie |
eee cziłała (zawsze mam problem z napisaniem tego) i york?
pituophis napisał/a: | plissett |
coś i basset?
pituophis napisał/a: | schnauporkie |
sznaucer i york?
pituophis napisał/a: | chiweenie |
cziłała i ?
Anonymous - Czw Lip 03, 2008 14:10
Off-Topic: | chichuachua |
pituophis - Czw Lip 03, 2008 14:11
Plisset to ... charcik wloski + basset...
|
|
|