To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

satanka666 - Wto Cze 05, 2012 16:31

Sorgen, to może brit albo arion. W telekarmie jest jeszcze w podobnej cenie mera dog.
Sorgen - Wto Cze 05, 2012 16:52

Brita jedzą teraz już chyba 6 worek. Sprawdzę tego Ariona i Boscha w pierwszej kolejności chyba.
babyduck - Wto Cze 05, 2012 18:52

Mera może nie jest popularna, ja ją wypróbowałam i byłam raczej zadowolona.
Bel - Wto Cze 05, 2012 19:25

Sorgen, na boschu Pestka chudła w oczach mimo tego, że wpierdzielała go więcej niż normalnie. Jadła adult. Potem próbowałam jej dawać dla juniorów to się zaczęła drapać. Bosch wg mnie jest kiepski :/
Pacyfka - Wto Cze 05, 2012 19:48

a ja myślę, że już mogę polecić karmę Markus-Muhle http://sklep.luposan.pl/k...2326000064.html

cena bardzo atrakcyjna, skład też, opinie super, no i mój pieso też bardzo zadowolony :)

rudziak - Wto Cze 05, 2012 21:10

Mnie się kiedyś podobał Regal i Santa chętnie go jadła. Teraz je Brit Care Ligt ale z własniej ciekawości mam chęć na coś innego.
Ja szczerze mówiąc nie widzę różnicy między średniopółkowymi karmami a tymi z wyższych, pomijając jakieś mega drogie i nowoczesne bo takich nie testowałam. Ale na karmach pokroju Eukanuba czy Royal, które jadła w latach kiedy uznawane były jeszcze za wyśmienite, nie było jakoś lepiej niż teraz.

agacia - Wto Cze 05, 2012 21:16

Moje psiska zjadły teraz 2 worki Puriny pro plan digestion i niby bylo ok, ale więcej piły. Teraz wróciłam znów do Nutry Nuggets lamb and rice i jest super. Przed Puriną dawałam im Best choice z jagnięciną, ale ostatnio podrożała i zmniejszyli worki, więc z niej zrezygnowałam. Tylko te karmy kosztują około 150zł za duży worek.
babyduck - Wto Cze 05, 2012 21:17

Ooo, Regala kochałam. Negra wciągała go jako podrostek i miała cudowną sierść.
rudziak - Wto Cze 05, 2012 21:19

Szkoda, że Regal nie ma lighta.
Nakasha - Wto Cze 05, 2012 21:20

Ja tez polecam Happy Dog, średnia półka, moje psiaki jedzą ją chętnie i nie mają żadnych przebojów żołądkowo - jelitowych. :) :) Przy dwóch 30-kilogramowych szczeniakach schodzą mi prawie 2 worki miesięcznie. ;)
Oli - Wto Cze 05, 2012 21:26

rudziak napisał/a:
Ja szczerze mówiąc nie widzę różnicy między średniopółkowymi karmami a tymi z wyższych, pomijając jakieś mega drogie i nowoczesne bo takich nie testowałam. Ale na karmach pokroju Eukanuba czy Royal, które jadła w latach kiedy uznawane były jeszcze za wyśmienite, nie było jakoś lepiej niż teraz.
różnicę widać kiedy musisz zacząć podawać karmy weterynaryjne ;)
Ninek - Wto Cze 05, 2012 21:49

Heh, a mój pies z problemami układu pokarmowego, na karmie weterynaryjnej przeznaczonej dla psów z owymi problemami, srał dalej niż widział. A pierdział tak, że sam uciekał z pokoju :lol:
Odkąd go mamy, doceniam nasze suki, które mogą (acz nie chcą) jeść niemal wszystko i nic im nie jest.

Oli - Wto Cze 05, 2012 21:52

Ninek, stwierdzenie problem układu pokarmowego to koszmarny ogólnik. Mogą one być wywoływane przez bardzo dużo rzeczy. Biegunka biegunce nierówna i nie zapobiega się każdej w ten sam sposób.
Ninek - Wto Cze 05, 2012 22:07

Oli, bo to niestety jest ogólnikowa sprawa.
W badaniach krwi (w kierunku wątroby, itp) nic nie wyszło, badania kału tak samo. Innych badań na razie robionych nie miał.
Do tej pory pomogły tylko saszetki 'przywracające naturalną flore bakteryjną', jakaś nowość, nie pamiętam jak toto sie nazywa.
Je gotowane żarcie, bo na wszystkim innym jest tragedia.

Oli - Wto Cze 05, 2012 22:13

Ninek napisał/a:
W badaniach krwi (w kierunku wątroby, itp) nic nie wyszło, badania kału tak samo. Innych badań na razie robionych nie miał.
tu można "zdiagnozować" karmą właśnie ;) jeśli jedna nie pomaga, a nawet szkodzi, to należy próbować innej, ale w obrębie przewodu pokarmowego (czyli także wątroba i trzustka). Ja tak znalazłam optymalną karmę dla Duszka, który ma uszkodzony układ przedsionkowy (w mózgu) z powodu zbyt wysokiego poziomu amoniaku we krwi. Przyczyną tego mogą być dwie rzeczy i tylko metodą prób i błędów udało się trafić w ostateczny problem.

Ninek napisał/a:
Je gotowane żarcie, bo na wszystkim innym jest tragedia.
a może właśnie warto poszukać karmy poprawiającą stan flory bakteryjnej? Może ma jakieś zapalenie, np. grzybicze/bakteryjne, które powoduje zubożenie flory. Może ma robaki, ale nie te standardowe, które na ogół się trafiają?