To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. IV

klauduska - Sob Wrz 29, 2012 19:59

PALATINA, w sumie to nic ci nie szkodzi zrobić, ja bym nie robiła, ale jak tam sobie chcesz ;)
Testy trzeba zawsze powtórzyć po 4 tyg, a że jeszcze nie będzie miał pół roku, to po przekroczeniu tego czasu, znowu trzeba zrobić test.

PALATINA - Nie Wrz 30, 2012 00:46

A możesz mi wyjaśnić ową magiczną granicę pół roku?
Bo czytam sobie książkę (wykładów nie zabrałam ze sobą na działkę) i wg tego, to wyniki (na razie o FeLv czytam) mogą być fałszywie dodatnie (w 25%) i fałszywie ujemne (b.rzadko) niezależnie od wieku kota. Jeśli maluch zaraziłby się od matki to po 3 tyg ma już wiremię. Może ją potem zwalczyć i być całkiem zdrowym, stąd fałszywie+ wyniki.

katasza - Nie Wrz 30, 2012 20:05

Moje koty sa strasznie absorbujace. Sa namolne, pchaja sie na kolana, ciagle za mna laza, non stop jeden miauczy, trzeba sprzatac w kuwecie itp.
Z mopsem spacer raczej uciazliwy nie jest ;p

Ninek - Nie Wrz 30, 2012 20:14

katasza, no bo kota też trzeba wychować :P U mnie żaden namolny nie był i nie jest, choć próbowały. Koty u lubego wszystkim na głowe włażą, a mi nie :mrgreen: Wiedzą doskonale, z kim mogą sobie pozwolić, a z kim nie :twisted:
PALATINA - Nie Wrz 30, 2012 20:27

Koty u mojej koleżanki chodzą po podłodze i na kanapie.
Nie wchodzą na krzesła, ani blaty, stoły itd.
Oczywiście nie były tak zaprogramowane od początku. Trzeba je było nauczyć.
Nauczył się i są zupełnie niekłopotliwe. :wink:

Nakasha - Nie Wrz 30, 2012 22:33

Innymi słowy sezon grzewczy rozpoczęty. :]

Ninek - Pon Paź 01, 2012 08:57

Nakasha, tylko uważaj z takim kotem na uchylanie okien. Kot brata w ten sposób (spanie na grzejniku a później zaglądanie przez uchylone luftem okno w zimie) nabawił sie zapalenia płuc, bezobjawowego, do czasu aż zaczął sie topić we własnych płucach :( Nie dało sie go odratować.
satanka666 - Pon Paź 01, 2012 09:02

Nakasha, :serducho:
Morelka tak sypia, zawsze mnie to dziwiło, bo grzejnika się dotknąć nie dało, a ona sobie tak zwisała :)

Nakasha - Pon Paź 01, 2012 10:29

Ninek, no proszę Cię, przecież nie uchylam okiem nad kaloryferem.
Ninek - Pon Paź 01, 2012 10:34

Nakasha, w ogóle nie wietrzycie w zimie?
U niego też nie było otwierane nad tamtym kaloryferem, tylko obok. Kot bezpośrednio z grzejnika chodził koło okna i sie tak zaprawił.

Layla - Pon Paź 01, 2012 10:39

Ninek, jak grzeje kaloryfer nie powinno się otwierać okna, bo ciepło ucieka. Pewnie o to Nakashy chodziło.
Ninek - Pon Paź 01, 2012 10:40

Layla, u mnie grzeje niemal całą dobe, więc musiałabym w ogóle nie wietrzyć, cały sezon grzewczy ;)
Layla - Pon Paź 01, 2012 10:44

Off-Topic:
No ja wyłączam jak mam wietrzyć, jeśli w ogóle włączam grzejniki, bo na ogół nie.

Nakasha - Pon Paź 01, 2012 12:23

Jak otwieram okna, to wyłączam kaloryfer, jak również nie otwieram okna znajdującego się nad kaloryferem. ;) Kot może się przeziębić niezależnie od istnienia kaloryfera czy nawet temperatury. ;)
klauduska - Pon Paź 01, 2012 15:40

Dzisiaj jedziemy oglądać jeszcze raz może naszego przyszłego kociaka NFO :serducho: :serducho:
Już się nie mogę doczekać!