O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
megson91 - Śro Kwi 23, 2014 11:47
Pyl, prze-przepraszam, więcej już nie będę O tak wyglądają obok siebie moje loszardy, może lepsze odniesienie będzie jak leżą razem w kupie
Lulu nie zmieściła się do domku i śpi na wycieraczce
karola - Czw Cze 05, 2014 13:14
Pomóżcie
Na pewno jestem pewna tylko uszu - standard. Reszta jak dla mnie czarna magia, nawet mimo oglądania mnóstwa zdjęć fuzzów/doubel rexów.
Co do koloru to stawiam, że agouti, bo te szczątkowe futerko czarne nie jest.
Frapujące jest też dla mnie znaczenie - słabo widoczne na zdjęciach. Brzuszek jest biały, ale to białe zachodzi aż na łapki - to nadal berkshire?
No i na głowie i brzuszku właśnie włosków jest sporo, są gęste tylko dużo krótsze niż u moich standardowych dziewczyn.
Oli - Czw Cze 05, 2014 14:24
tak rozległe znaczenie to variegated
karola - Pią Cze 06, 2014 08:14
Oli, dziękuję
Ktoś ma pomysł odnośnie futra? Fuzz czy double rex?
Szczurówka - Pią Cze 06, 2014 08:19
mi się wydaje że double rex.
Rysiaczek - Pią Cze 06, 2014 19:00
Chyba doubel
zobaczysz, po jakimś czasie. Wszystkie moje duble okresowo miały więcej sierści, potem mniej. I tak w koło a fuzzom póki co nic nie odrasta
Mika29 - Pią Cze 06, 2014 19:23
Moze jestem glupia.. Moze mi ktos pomoc i wyjasnic, co sie tutaj dzieje (:p)m dlaczego Hannah plowieje?
Griszka - Śro Sie 27, 2014 10:14
Na innym forum spytano mnie o odmianę Whybe'go, a ja się kompletnie na tym nie znam...Wiem tylko to, że jest dumbo i tyle. Ma jaśniejszy pyszczek i brzuszek.
talucha - Śro Wrz 10, 2014 17:26
Ktoś pomoże określić moje maluchy?
1. Daryl Dixon
2. Speedy
ema0505 - Czw Wrz 11, 2014 03:32
Dobra w tym nie jestem, ale spróbować można
1. dumbo, rex, black, hooded
2. dumbo, rex, black, i teraz nie wiem czy irish czy berkshire, musiałabyś zrobić zdjęcie brzuszka
Jeśli coś popierdzieliłam, a zapewne tak, to proszę poprawiać!
Karmell - Czw Wrz 11, 2014 09:02
Daryl Dixon - dumbo, rex, black hooded
Speedy - dumbo, rex, black, berkshire.
Gdyby był irish'em miał by jeszcze białe łapki, których nie widzę.
Griszka, a to nie jest przypadkiem albinos? Chociaż przyznam, że nie widzę zbyt dobrze, bo nie mogę powiększyć Twoich zdjęć.
Oli - Czw Wrz 11, 2014 11:54
Mika29, prawdopodobnie zmienia futro chyba, że jest wiekowa to też może być powód.
Griszka, masz go od małego, zawsze tak wyglądał? Zdjęcia się nie powiększają, ale wygląda jak niestandardowo wybarwiony husky.
Karmell napisał/a: | Gdyby był irish'em miał by jeszcze białe łapki, których nie widzę. | trzeba dodać, że miałby całe białe łapy, a owa biel łączyć się musi ze znaczeniem na brzuchu
zirrael - Czw Wrz 11, 2014 12:20
Oli napisał/a: |
Karmell napisał/a: | Gdyby był irish'em miał by jeszcze białe łapki, których nie widzę. | trzeba dodać, że miałby całe białe łapy, a owa biel łączyć się musi ze znaczeniem na brzuchu |
żadna z Was nie ma racji... Jako żem naćpana lekami przeciwbólowymi to macie źródła...
http://www.nfrs.org/varietiesmarked.html
http://www.afrma.org/ratmkd.htm
talucha - Czw Wrz 11, 2014 12:26
Tak się prezentuje brzuszek, więc chyba berkshire.
Mój Verrine też tak płowieje na dupce jak szczur Mika29
edit. Dobra, sama już nie wiem co z tym brzuchem Patrząc po zdjęciach na AFRMA to irish...
edit.2 A z tym jego kolorem też w sumie nie wiem, bo on taki konkretnie czarny nie jest, bardziej bym powiedziała, że ciemno szary
ema0505 - Czw Wrz 11, 2014 13:00
talucha, Ja bym obstawiala irish, ponieważ berkshire musi mieć biały i brzuch i klatkę piersiową a ma tylko brzuszek. Ale może Ktoś bardziej obeznany potwierdzi/zaprzeczy?
|
|
|