To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

PALATINA - Sob Maj 17, 2014 23:25

Cytat:
PALATINA, wolałabym, żeby pisali do mnie ludzie pewni kupna mojego zwierzaka, a nie tacy, którzy wolą po innych rodzicach, ale "z braku laku"..

W takim razie nie rozumiem tego:
klauduska napisał/a:
Ja też wolałabym 500zł więcej zapłacić niż kolejny raz nic nie mieć i potem żałować, skoro coś mi się podoba.

Ta suczka (już urodzona) z wyglądu mi się bardzo podoba (tzn. z umaszczenia, bo nic więcej nie można o niej powiedzieć, skoro ma kilka dni dopiero).
Ale prawdą jest, że wolę sukę po Kropli, bo raz, że Kroplę już trochę poznałam wirtualnie (z opowiadań i zdjęć, które śledzę na FB), a dwa że jej hodowczynię znam (też głownie wirtualnie) od 11 lat (razem na forum od 8 lat i mnóstwo maili, jeszcze sprzed owego forum, gdy Czata była szczenięciem).
O istnieniu tej drugiej pani dowiedziałam się w grudniu i wymieniłam z nią tylko kilka maili.
Nic więc dziwnego, że bliższy memu sercu jest miot po Kropli.
"Technicznie" (nie wiem, jak to inaczej nazwać) lepszy może się okazać ten po Nuce. Oboje rodzice są sprawdzonymi psami hodowlanymi, dającymi piękne, wystawowe potomstwo.
Kropla i ojciec jej miotu jeszcze nigdy nie byli rozmnażani. Są wielką niewiadomą oboje.

Ale sprawa już jasna.
Czekam na dzieci Kropelki i głupio mi, że miałam pokusę "wzięcia gotowca". :mrgreen:

wilczek777 - Sob Maj 17, 2014 23:58

PALATINA decyzja jest więc kciuki trzymam za miot, duży wybór suk dla Ciebie i wgl :P Kiedy wiadomo będzie czy ciąża jest?
PALATINA - Nie Maj 18, 2014 01:44

W tym tygodniu będzie 4. tydzień od krycia, więc chyba najwyższy czas na usg.
Poród jest przewidywany na 24 czerwca. W sumie trochę ponad miesiąc czekania i wszystko będzie jasne.

Gdy tym razem się nie uda, to już więcej nie rezerwuję nic w ciemno.
Tzn. czekam na ogłoszenie urodzenia miotu i dopiero piszę i pytam o suczki.
Taki mam plan. :wink: Oszczędzi mi to czekania w niepewności.

Lavi - Nie Maj 18, 2014 11:35

PALATINA, podobnie urodzi się mój psiak :D USG hodowczyni robiła w moje urodziny 12 maja i wyszło 4-5 szczeniaków w brzuszku:)
I też czekam jak na szpilkach, bo chciałabym już mieć malucha u siebie. A przy okazji rodzą się maluchy w innych hodowlach i są takie jak bym chciała. Jednak zdecydowałam się na miot po Maryśce i tego się trzymam a dni odliczam w kalendarzu :mrgreen:

PALATINA - Nie Maj 18, 2014 13:07

Lavi,
To czekamy razem. :]

Lavi - Nie Maj 18, 2014 14:59

I w tej samej niepewności, bo też nie wiem, czy na pewno piesek się dla mnie urodzi. Więc dokładnie wiem co czujesz i trzymam kciuki, żeby jednak Kropla urodziła tą Twoją wymarzoną sunię:)
Lama - Nie Maj 18, 2014 15:31

Pućka, cudny jest!;]

Pućka napisał/a:
Boję się, że jest za pięknie i wyrośnie nam szatan:D

Z całego serca życzę Ci, żeby był grzeczny.
Moja Fala za niecały miesiąc skończy 2 lata, jest piękna, jak chce, to zna dużo komend, ale dalej z niej wariatka. Przestałam wierzyć, że z tego wyrośnie. Jakby co, to pamiętaj - z szatanem też da się żyć.:P

Moi rodzice napomykają o dobermanie. Zaproponowałam im wzięcie jakiegoś dobka z fundacji. Czekam, co wymyślą - mama się łamie, tata chce, ale się nie przyznaje. A ja zaczynam kombinować - wziąć fajną dobermankę na DT, pokazać rodzicom, którzy się w niej zakochają i ją adoptują. Gorzej gdyby nie wyszło, bo 3 ludzi, 2 duże psy i 2 prosiaki morskie w 2 pokojach to ciut za dużo.;)

wilczek777 - Nie Maj 18, 2014 19:47

Jak szczeniaczkowo się zrobiło ostatnio o.0 Wszędzie maluchy albo w brzuszkach albo takie do max kilku miesięcy i na forum i wśród znajomych o.0
Na psiedszkolu mamy dwa berneńczyki i co zajęcia umieramy ze wstydu bo te psy we krwi mają spokój i posłuszeństwo a Nes... to po prostu potwór :P Za to bijemy rekordy w robieniu trudności naszej instruktorce bo co zajęcia ma zagwozdkę co z potworem zrobić - potrzeba metod niekonwencjonalnych.

No i zastanawiam się co zrobić z klatką... Odpuściłam sobie klatkowanie, Nes nie potrzebuje wyciszania tym sposobem i po porostu kupiłabym materiałową na podróże a tą sprzedała... z drugiej strony ludzie krzyczą na mnie, że jeszcze mi się klatkowanie przyda albo w okresie dojrzewania jej odwali i trzeba będzie ją wyciszać... Mam mieszane uczucia bo ten szczeniak mimo powalenia na łeb, ADHD do kwadratu nic nie zniszczył.

Lama - Nie Maj 18, 2014 21:56

Właśnie wróciłam z przedłużonego spaceru - moja ruda małpa pobiegła za sarną i czekałam, aż raczy wrócić...
Pućka - Pon Maj 19, 2014 11:54

Lama, o matko, dobrze że nic się nie stało..

Jak uczyłyście szczeniaki zostawania samemu w pokoju?

yoshi - Pon Maj 19, 2014 13:29

Ninek napisał/a:
PALATINA, dzięki!
Te pierwsze powinny być fajne, z dwoma kółkami z przodu.
Tylko nie mają opcji zapięcia innego niż klamra :( A klamra w tym miejscu to porażka na mojego małego psa - gniecie go w żebra.
Napiszę do nich i zapytam czy nie robią z innym zapięciem.

Szelki z zapięciem są w elperro
http://www.elperro.com.pl/

Zorka ma fioletowe

niedługo planuje zamówić też Toudiemu. Choć nie wiem czy Zorka nie dostanie nowych, szerszych.

klimejszyn - Pon Maj 19, 2014 15:11

Synuś :serducho:

Lavi - Pon Maj 19, 2014 15:55

klimejszyn, Ale masz dużą klatkę :DD Mogę z ciekawości spytać jakie ma wymiary?
A czekoladka śliczna, śledzę i podziwiam na fbl też :serducho:

klimejszyn - Pon Maj 19, 2014 16:32

Lavi, dzieki, bardzo nam milo :D
Klatka najwieksza jaka znalazlam, 122cm bodajze ma :)

agacia - Pon Maj 19, 2014 19:45

A to też się pochwalę :) Moje nieszczeniaczki ;)