Archiwum - Psiaki XIII
sachma - Nie Cze 03, 2012 19:59
Oli napisał/a: | sachma, sraczka może mieć różny kolor (sama nie wierzę, że to napisałam ) |
padłam.
Tess - Pon Cze 04, 2012 22:33
sachma, nie no, znowóż duży to on nie jest. Zresztą, okaże się dopiero na żywo...
Bardzo się cieszę, że będziecie mieć nową pociechę! Szkoda trochę, że upadł plan ze ściąganiem jakichś fajnych pudli itd, no ale w końcu miłość nie wybiera, a będzie jednego zabiedzonego psiaka mniej...
Sorgen - Pon Cze 04, 2012 22:52
sachma gdzieś Ty takiego pięknego pudla znalazła?
A z innej mańki karmił ktoś karmą BOZITA tylko tą podstawową a nie Robur? Bo znalazłam fajną promocję na nią w zooplusie i wychodzi mi w cenie Brit premium. Warto próbować czy zostać lepiej na Brit? Ewentualnie co możecie polecić w przedziale 100-120 zł za worek od 15kg?
Tess - Pon Cze 04, 2012 23:01
Ja karmiłam długo Roburem, byłam bardzo zadowolona. Nie wiem niestety, jak to się przekłada na podstawową wersję.
Jeśli dobrze kojarzę Angels karmiła kiedyś podstawą, ale ręki sobie nie dam uciąć.
sachma - Pon Cze 04, 2012 23:14
Tess napisał/a: | Szkoda trochę, że upadł plan ze ściąganiem jakichś fajnych pudli |
nie upadł! ale przeniesie się w czasie, teraz szczerze mówiąc żal mi trochę kasy... gdyby to były 3-4tyś to jeszcze jakoś bym to przełknęła... ALE jeśli chcę dobrą sukę to to o wiele za mało... za kilka lat znów powrócę do pomysłu, zresztą wyjdzie mi to na dobre, bo już powoli wychwytuje swój typ, powoli widzę wady u szczeniąt którymi się wszyscy zachwycają, bardzo dokładnie obserwuje mioty i to co później z nich wyrasta... resztą żeby kupić dobrą sukę muszę przynajmniej dwa razy bujnąć się gdzieś.. a marzy mi się Rosja.. więc bez 10tyś w kieszeni nie mam co marzyć Na razie szczenięta, które były mi proponowane, no cóż... wciskano mi kit i tyle za 1000euro miałam dostać sukę ze świńskim ogonem i słabym kątowaniem hymmm nie bardzo tam trzeba jechać i pogadać a nie tak na odległość...
No ale mówię w tym roku ślub, remont, kasa jest potrzebna gdzie indziej.
A rude małe jest BOSKIE!
Sorgen, przypadek totalny, 3min po tym jak dziewczyna zamieściła jego foty weszłam w temat, żeby pokazać Sebie jakie pudle są do adopcji na forum i udowodnić mu że nie ma szans na młodego psa z adopcji - tia... napisałam do tej dziewczyny, okazało się że pies młody, energiczny, lubi inne psy i jest łagodny - idealny - maszyna ruszyła
Podstawowa Bozita jest gorsza, ogólnie na Lennego sraczkopędnie działy obie wersje Bozity
Sorgen - Pon Cze 04, 2012 23:26
sachma imponuje mi Twoje podejście do planów hodowlanych, trzymam kciuki żeby się kiedyś spełniło to może sobie odpuszczę pudla dużego na rzecz średniaka.
Yhh że podstawowa wersja gorsza od Robur to wiem. Pytanie czy gorsza od np. Brit premium i tego starego podstawowego brita. Ewentualnie zna ktoś coś za mniej jak 120zł za worek 15kg.? Z kasą tragicznie teraz stoję bo szczury mi się pochorowały i kupa kasy na nie poszła a psom jak na złość właśnie się kończą zapasy karmy (gdzie te 45kg. znikło tak szybko nie mam pojęcia )
sachma - Pon Cze 04, 2012 23:31
Dino od kilku lat jest na Brit activ i jesteśmy zadowoleni. Bozita jest moim zdaniem mniej pachnąca niż Brit, więc jeśli twój pies to niuchacz to może nie chceć jej jeść.
Szura - Wto Cze 05, 2012 08:41
sachma, psiak przecudny, nie mogę się doczekać następnych zdjęć. Masz już pomysł, w jakiej fryzurze będzie chodził? Śmieszne ma te uszyska, futro nawet bardziej proste na nich niż u mojego Tośka. A kolor świetny! <3
AngelsDream - Wto Cze 05, 2012 08:52
Tess napisał/a: | Jeśli dobrze kojarzę Angels karmiła kiedyś podstawą, ale ręki sobie nie dam uciąć. |
Karmiła, karmiła, ale szału jednak nie było. To jednak średnia półka i trzeba się z tym liczyć. Psiesy teraz na Arionie, moim zdaniem i patrząc na nich, Arion lepiej im służy.
satanka666 - Wto Cze 05, 2012 12:45
Sorgen napisał/a: | A z innej mańki karmił ktoś karmą BOZITA tylko tą podstawową a nie Robur? |
mój teraz kończy worek.
kupy ładne, ogólnie wszystko ok, nie drapie się. mamy tą dla dużych psów i tu plus za duże granulki, mój pies w końcu gryzie a nie połyka.
tylko pachnie jak suchy chleb.
sachma - Wto Cze 05, 2012 13:42
Ja się zastanawiam czy nie wrócić na karmę, kupy na barfie są super ale znów zaczyna co jakiś czas wymiotować za bardzo nie wiem czemu bo nie je szybko..
Sorgen - Wto Cze 05, 2012 14:05
Angels wiem wiem że to średnia półka ale czasy że stać mnie było na np. przedział cenowy Hillsa już odeszły Suka ma ponad 3 lata już nie rośnie no i musi przebidować na tańszych karmach plus mięso, owoce i warzywa. Zwłaszcza że ma przemiał jakiś niesamowity i pomimo dodatków do karmy wsuwa 15kg karmy w 3 tygodnie nie tyjąc wcale. A teraz do koryta mam dodatkowo anorektycznego kundella
Kurde tak bym chciała wrócić do Barfa ale nie ma w moim mieście tych gotowych mieszanek, ja nie ma zamrażalki tak dużej żeby pomieścić tego 30kg a tylko od tylu wożą a domowego barfa nie dam po akcji z udławieniem i operacją
sachma może uda Ci się kupić żołądki nieczyszczone albo żwacze nieczyszczone. Mojej suce to pomagało jak zaczynała tak jakby właśnie słabiej tolerować gnaty.
sachma - Wto Cze 05, 2012 15:49
Sorgen napisał/a: | sachma może uda Ci się kupić żołądki nieczyszczone albo żwacze nieczyszczone. |
mam nieczyszczone żwacze, ale Lenny ich jeść nie chce dla niego też cuchną za bardzo żeby je zjeść
babyduck - Wto Cze 05, 2012 16:00
Ja ze średniej półki polecam Happy Dog Supreme Neuseeland - Żadnej innej karmy psica nie tolerowała tak dobrze i żałuję, że musi być na lighcie, bo ta byłaby dożywotnia.
Sorgen - Wto Cze 05, 2012 16:23
sachma może je zmiel razem z czymś co chłopak bardzo lubi i tak mu przemyć? Ewentualnie zmniejsz na jakiś czas udział gnatów to powinno pomóc na żołądek. Po miesiącu stopniowo wracaj na starą dawkę kości. Ja taką sytuację miałam dwa razy i te metody pomogły Delcie.
Happy dog znam ale dla mnie ten rodzaj który polecasz chwilowo za drogi jest Mnie przy dwóch psach suka 25kg i kundelek 7kg schodzi jakieś 20kg karmy w miesiąc plus mięso, podroby, owoce i warzywa raz dziennie. A że nie pracuję to muszę ciąć koszty nie tylko na sobie ale i na psach niestety
|
|
|