Archiwum - Psiaki IX
AngelsDream - Śro Gru 29, 2010 21:44
Biała, ale za to jaki!
Biała - Śro Gru 29, 2010 21:48
Generalnie jeszcze "chwilę" temu polecała bym working doga teraz niestety będąc zwykłym classiciem, można przeglądać tylko zdjęcia
http://www.working-dog.eu...ila%20Linabero/
Oli - Śro Gru 29, 2010 21:56
Journey napisał/a: | Ale faktem jest, że większość tych osób mocno udziela się na dogo | oczywiście, przez takie osoby wyniosłam się z dogo, co nie przeszkadza mi utrzymywać kontaktu z nimi w "realu" po prostu nie mieszam się do kłótni. sama wyadoptowałam niejednego psa, z większością mam jakiś kontakt (z jednymi większy, z innymi mniejszy) i wcale mi żadne fora nie są potrzebne do tego.
Ninek - Czw Gru 30, 2010 18:12
Grrrr, jak mnie wnerwia upieranie sie, że trzymanie dużego psa w małym mieszkaniu jest złem najgorszym I weź tu człowieku takiemu bałwanowi przemów do rozumu, skoro on jest najmądrzejszy.
sachma - Czw Gru 30, 2010 21:17
Troszkę Lennego...
Lenny kocha klatkę.. uwielbia spać.. na klatce i nie, nie wsadzałam go tam - sam wskoczył
A tu co pies, który wie, że nie wolno spać na kanapie, robi kiedy wszyscy domownicy znikają z pola widzenia

a tak jest jak domownicy wracają do pokoju (oczywiście, dopiero wtedy kiedy pies się zorientuje że ludzie wrócili )
a tu kilka łóżkowych

a tu Lenny w prezencie świątecznym (reszta prezentów była jadalna i została pochłonięta, bo mądra pani stwierdziła że szafka nad akwarium jest bezpieczna - nie przemyślała jednak, że na szafkę z akwarium, można wskoczyć, a następnie można skoczyć na akwarium i zdjąć smakołyki...)

AngelsDream - Czw Gru 30, 2010 22:49
sachma, jego kubrak wymiata!
Biała - Czw Gru 30, 2010 22:52
A ja mam ochotę, włożyć rękę w jego grzywę
sachma - Czw Gru 30, 2010 23:10
kubrak kupiony dziś u wetki szukałam bardzo długo czegoś fajnego i w normalnej cenie i załamałam się bo albo mi nie odpowiadał wygląd albo cena albo materiał.. i dziś mówiłam wetce, że z tym kubrakiem to będzie ciężko bo będę sama szyła, a czasu ostatnio mało - a akurat dziś jedna z klientek przyniosła kilka kubraczków na sprzedaż zrobione z materiału z którego robi się derki dla koni ściągnięty skądś tam, wetka miała dwa dla średnich psów.. no jak go zobaczyłam, a jak dotknęłam! boski, miękki w dotyku, cieplusi i leciutki.. no i cena.. przymierzyliśmy od razu, był odrobinę za duży - ale to dobrze, mogę doszyć podszewkę z polarku i będzie mu ciepło nawet przy -20 no i o dziwo Lenny go uwielbia nie wzbrania się kiedy go zakładam, nie za bardzo chce żebym go ściągała musiałam tylko doszyć sznureczek na końcu, żeby o ogon go zaczepiać bo mu do góry podchodził trochę.
Biała, wkładanie ręki w grzywę Lennego - zwłaszcza rozczesaną i nastroszoną to pokusa nr jeden na wszystkich wystawach każdy kto podchodzi zaraz się pyta czy można pogłaskać i łapy w grzywę pcha Lenny o dziwo lubi masaże głowy (a niby z behawioralnego pkt widzenia nie powinien lubić..) więc chętnie nastawia łepek do macania grzywy
Sysa - Czw Gru 30, 2010 23:30
sachma, jeśli chodzi o boki glowy to chyba jednak nie dziwne, że lubi. Yarpen boki głowy, za uszami tez lubi.
Czoło to punkt strategiczny, a chyba nikt mu paluchów nie pcha w grzywę związaną?
A kubrak super! I normalnie Wam przeznaczony!
Biała - Czw Gru 30, 2010 23:52
A moze jednak i tu kogoś zainteresuje
WEEKEND SZKOLENIOWY Z J.LEWKOWICZEM
Szkolenie odbędzie się jednak na świeżym powietrzu przy ośrodku "Zdrój":
Noclegi "Zdrój"
55-100 Trzebnica, ul. Kościuszki 14-16
email: dwzdroj@dwzdroj.pl
lub
niedaleko na terenie zakładu. Zależne to będzie od warunków pogodowych i potrzebnej nam ilości miejsca.
Jeśli kogoś zinteresuje podam bliższe info
Termin zostaje jednak dwudniowy, czyli 8-9.01.2011R
Szkolenie raczej IPO ( treningi posł, obrona)
falka - Pią Gru 31, 2010 11:03
sachma, super Lenny wygląda w tym kubraczku, naprawdę świetnie przystojniak
sachma - Pią Gru 31, 2010 11:50
Sysa, Lenny lubi czubek głowy na wystawie ma przeważnie jednego kucyka - tu ma 3 połączone ze sobą.. zresztą on lubi jak mu się w tych kucykach gmera
AngelsDream - Pią Gru 31, 2010 12:10
sachma, Celar sam nadstawia czoło pod dłoń.
Baaja można głaskać, ale w zależności od momentu może np. położyć uszy.
Sysa - Pią Gru 31, 2010 17:35
sachma, przeczytałam z rozpędu, że Lenny to czubek! Podziwiam wciąż Twoje samozaparcie w trosce o futro Lenny'ego. Lubię pudle z charakterów, ale ich pielęgnacja by mnie zabiła.
A w ogóle jak dobrze pójdzie to i my będziemy w Bydgoszczy A przynajmniej Piotrek z Yarpenem...
Ninek - Sob Sty 01, 2011 18:00
Ma ktoś z Was jakiś fajny przepis na domowe smaki dla psów?
Im dłużej czytam skład wszelkich sklepowych ciasteczek tym bardziej sie utwierdzam, że nie będe ich dawała swoim psom Nic sensownego u mnie w zoologach nie ma.
|
|
|