To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Ninek - Czw Cze 30, 2011 14:30

Ja dzisiaj kolejnego kota z przytuliska wyciągnęłam :P

Też rudy. Ma koło 6-7 tygodni, znaleziony w śmietniku. Na razie jest u lubego. Zobaczymy czy zostanie, czy pójdzie do jego rodziny.

Ninek - Czw Cze 30, 2011 22:09

Jak myślicie, czy mleko CANMILK z Biowet'u można dawać kociakowi? Wyłącznie jako dodatek, bo to jeszcze maluszek, chudy strasznie. A akurat to mleko mam, otwarte i trzeba zużyć a na tymczasowe szczeniaki sie nie zanosi.
klauduska - Pią Lip 01, 2011 00:53

Miałam wziąć na dt 2 kociaki.
Są 3 :P
Mała 5tyg buraska złapana dzisiaj pod mostem, która bez problemu daje się brać na ręce:

i...

dwa 2tyg maluszki, które znalazła straż miejska i przywiozła do lecznicy. Rano miały iść do Palucha, co niestety, byłoby najgorszym z możliwych rozwiązaniem. i tak oto zostałam przyszywaną mamą :serducho: Na szczęście maluchy ładnie wcinają i nie mają problemów z załatwianiem. Ja proszę o kciuki, żeby cały czas tak było i maluchy rosły bez problemu :) . Jest kotek i kicia ;D

tutaj widać jakie to maleństwa. nawet oczek do końca otwartych nie ma jeszcze ta dziewczynka..

szyszula - Pią Lip 01, 2011 13:24

cudne. :)

macie mojego, rocznego kastrata. zdjęcia z maja i początku czerwca.

i tutaj proszę jaki był gruby miesiąc temu:

jak go zastanę w takiej pozycji, żeby widać było jego brzuchol, to wam pokażę jak schudł. :)

H. - Pią Lip 01, 2011 13:30

szyszula, śliczny :) i cieszę się z sukcesów :)
pituophis - Pią Lip 01, 2011 20:40

Jeśli kociak ma 6-7 tygodni, nie musi już bezwzględnie dostawać mleka.
klauduska - Pią Lip 01, 2011 23:54

pituophis napisał/a:

a to napisałeś komu?

Nakasha - Sob Lip 02, 2011 00:16

Mogę trochę zaspamować?... :oops:

Zobaczcie jakie mamy u siebie śliczne tymczasy - wszystkie szukają domków:

Tygryska

Ok 1,5-roczna puchata tygryska w typie norweskiego leśnego. :) Kicia jest bardzo przymilna - wskakuje na kolana, ociera się i mruczy. :DD Uwielbia głaskanie. Niestety nie toleruje innych kotów, więc raczej szukamy jej domku gdzie byłaby jedynym kotkiem. Tygryska jest wykastrowana.

I nasze dwa syczki:

Migotka

Ok 2,5 - 3 miesięczna kotka. Jak każdy kociak jest żywa i radosna, kocha drapak i gonitwy z innymi kotami. :D Daje się brać na ręce i głaskać, na kolanach uspokaja się i usypia. ;) Ostrożna w stosunku do obcych ludzi, ale jeśli poświęci się jej odpowiednio dużo czasu i miłości, z pewnością nauczy się ufać swoim nowym opiekunom. Jest odrobaczona i zaszczepiona przeciwko pp.

Migotek

Ok 2,5 - 3 miesięczny kotek. Uwielbia się bawić, biegać po drapaku i ganiać laserek. :D Jest płochliwy, ale z każdym dniem coraz bardziej się oswaja i przekonuje, że ludzie wcale nie chcą go skrzywdzić. :) Został odrobaczony i zaszczepiony na pp.

Syczki to rodzeństwo - początkowo na widok człowieka syczały i warczały, a teraz to już prawie oswojone kotki. :D

Naciol - Sob Lip 02, 2011 00:22

klauduska, do Ninek chyba?
Vaco - Sob Lip 02, 2011 00:39

Ninek napisał/a:
Jak myślicie, czy mleko CANMILK z Biowet'u można dawać kociakowi?

pituophis napisał/a:

czyli tak, do Ninek, ale akurat o cos troche innego jej chodzilo ;)
Ninek ja Ci nie pomoge, bo nigdy swojemu kotu zadnego mleka nie podawalam :P ale mi osobiscie wydaje sie, ze nie powinno mu zaszkodzic...

Ninek - Sob Lip 02, 2011 09:41

pituophis, wiem, że nie musi. Ale nie o to pytałam. To wychudzony, niedożywiony maluch, odstawiony chyba bezpośrednio od matki, bo próbuje sie przysysać do rożnych dziwnych rzeczy. Jeśli to mleko mu nie zaszkodzi, to bez problemu może je dostawać, skoro mam je 'na stanie'.
Tygrys66 - Sob Lip 02, 2011 21:01

Ninek, kontroluj tylko czy nie dostaje biegunki. Jeśli nic mu nie będzie to nie widzę powodu dla którego miałby nie dostawać :)
klauduska - Sob Lip 02, 2011 23:58

maluszki z dzisiaj [Cherry i Wakacja; u niej jest podejrzenie kk :( , jutro jadę do MedicaVetu z nią, żeby dr Kasia/dr Gosia obejrzała]:

i Summer ["dzikuska" już dzisiaj przy głaskaniu, przysypiała i mruczała :serducho: ]:

edit:
:serducho:

pituophis - Nie Lip 03, 2011 12:39

Wczoraj na wystawie w Sopocie pierwszy raz głaskałem i oglądałem burmillę. Nic specjalnego - taka mniejsza, niedorobiona burma w innym kolorze. Dla mnie krótkowłosy odpowiednik ragdolla :P
nezu - Nie Lip 03, 2011 12:58

Wczoraj była wystawa w Sopocie??? ;( ;( ;(
I ja nic o tym nie wiedziałam? ;( ;(