To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

Tygrys - Śro Kwi 01, 2009 12:43

Miało być łapy na kolanie a nie głowy hehe (w wypadku zdjęcia waszego).
Tak myslałam że mit, czytałam o tym parę lat temu jako dziecko jeszcze.

Oli - Śro Kwi 01, 2009 18:17

Istnieje coś takiego jak bierna dominacja, ale nie ma nic wspólnego z byciem groźnym, nieposłusznym etc. bo tym sposobem powinnam co najmniej 8 lat temu zostać zagryziona przez Korę, a Duszek teraz powinien dodać od siebie. Obydwoje dopraszają się pieszczot i to czasem często w dość upierdliwy sposób, ale na jedną komendę jest spokój. :)
satanka666 - Śro Kwi 01, 2009 18:29

AngelsDream, piękni są ;) a Baaju niezły bydlak ;p

Dilu

Tygrys - Śro Kwi 01, 2009 21:51

satanka666, wow jak on rośnie!

Oli, no, Toffik też jest czasem tak nachalny, że aż się wkurzam :oops:

idaa - Czw Kwi 02, 2009 09:48

Asaurus napisał/a:
Najpierw zastanów się czemu zanosi te miski do budy a nie tylko kombinuj jak lepiej je przytwierdzić, bo on mając dużo wolnego czasu i tak znajdzie sposób aby je oderwać od ściany. Poszukaj przyczyny problemu a nie tylko łataj objawy.

Asaurus staram się, jak mogę. Mam alergię na psią sierść. Po moim pierwszym i jednocześnie ostatnim psie (którego pomimo alergii nie zgodziłam się oddać), miało u mnie nie być już psa. To podrzutek, któremu szukam lepszego domu. Ma zabawki i jest puszczany, gdy jesteśmy na podwórku. Wychodzi też na spacery. Głównie chodzi mi o miskę na wodę. Wychodzę do pracy, a on wywala miskę. Przez cały dzień, gdy jestem w pracy, pies nie ma wody. Dlatego szukam sposobu na umocowanie tej miski. To, że kopie zupełnie mi nie przeszkadza. Specjalnie postawiliśmy budę tak, by miał część podłoża brukowanego, a część wolnej ziemi. Też boleję nad tym, że nie mogę mu poświęcić tyle czasu, ile bym chciała :( . Zazdroszczę Wam czasu, jaki możecie poświęcić Baajowi i Celarowi. Ja przy dwójce dzieci tyle go nie mam. Barry miał mnie dla siebie, mieszkał w domu, więc i nasze relacje były zupełnie inne :( (pomijając trwający 13 lat koszmarny katar :lol: , wszystko wyglądało inaczej)

AngelsDream - Czw Kwi 02, 2009 11:14

idaa, a może on się jej boi? Zdarza się, że psy boją się metalowych misek i dziwnie z nimi postępują. A jakby mu dać na wiosnę - lata ciężką, ceramiczną?
Anonymous - Czw Kwi 02, 2009 13:04

ceramiczna, albo te metalowa przykrecic do beton czy co tam macie na podworku.
Anonymous - Czw Kwi 02, 2009 13:20

ja bym ja przymocowała w jakiś taki sposób, żeby można ją było jednak wyjąć i umyć, nie wiem, przeznaczyć jakiś garnek na miskę i porządnie obciążyć po bokach, alby przywiązać do ziemi mocno?
idaa - Czw Kwi 02, 2009 17:56

AngelsDream napisał/a:
idaa, a może on się jej boi?

To wygląda raczej na zabawę. Widziałam przez okno. Turla ją nosem, popycha łapą, przynosi z miejsca na miejsce, podrzuca. Zimą to nie miało takiego znaczenia, bo prosiłam sąsiadkę, żeby wynosiła mu ciepłą wodę. Teraz będzie coraz cieplej, a sąsiadka wyjeżdża i martwię się, że będzie spragniony. Myślałam, żeby w ranty miski od spodu wlać zaprawę, taką cementową. Tylko kupię głębszą miskę.
Ceramicznej miski trochę się boję, bo jeśli ją zbije, a mnie nie będzie, mógłby się pokaleczyć. Spróbuję jeszcze skorzystać z rady Asaurusa i poświęcić mu więcej czasu.

AngelsDream - Czw Kwi 02, 2009 18:09

idaa, a może przytwierdź jakoś miskę, a do zabawy mu daj jakąś psią zabawkę na myślenie - taką, którą trzeba turlać albo coś naciskać i wypada jedzenie?
Tess - Pią Kwi 03, 2009 00:08

Obawiam się, że ten pan mnie zabił... O.o Filmiki z, uwaga, lat pięćdziesiątych. O.O

http://www.youtube.com/watch?v=ejioz8N9h3U
http://www.youtube.com/wa...feature=related

agacia - Pią Kwi 03, 2009 09:38

Niezłe :)
mrowka456 - Pią Kwi 03, 2009 13:19

satanka: widze ze i tu urzedujesz :D Dilu jak zawsze super :)

ja tak postanowilam tu zajrzec bo dawno mnie niebylo :)
otoz dostalam od meza psiurka :) posokowca hanowerskiego :)

oto moja Drumelka:

jullcia_ - Pią Kwi 03, 2009 14:37

ŚLICZNY! :serducho:
Uwielbiam posokowce! :mrgreen:

Bawarski też jest słodki. :>

mrowka456 - Pią Kwi 03, 2009 15:20