To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

sssmok - Wto Lis 06, 2007 17:02

http://pies.onet.pl/2814,...la,artykul.html

Nie wiem czy ktos juz wrzucal ;)
Artykul ok, tylko nad tym bym sie zastanowila "Wystarczy sięgnąć po lektury, takie jak "Zapomniany język psów" autorstwa Jan Fennell, "Okiem psa" Johna Fischera" - ksiazki raczej nie sa polecane, chociaz dla poczatkujacego... :)

PALATINA - Wto Lis 06, 2007 19:25

sssmok napisał/a:
Artykul ok, tylko nad tym bym sie zastanowila "Wystarczy sięgnąć po lektury, takie jak "Zapomniany język psów" autorstwa Jan Fennell, "Okiem psa" Johna Fischera" - ksiazki raczej nie sa polecane, chociaz dla poczatkujacego...

Ja myslę, że warto je przeczytać, chociażby, żeby miec o nich własne zdanie - bo każdy psiarz powinien o nich wiedzieć, wg mnie :roll:
Ja natomiast niecierpię książki "Mój pieś świadczy o mnie" (czy jakos tak?), a tez często ja polecają.
Osobiście uwielbiam S.Corena i tyle :P

polna - Wto Lis 06, 2007 22:07

MI tam szkoda kasy na takie ksiązki, a przeczytałam tylko z ciekawości. :P
Szczerze to już dawno przestałam wierzyć w TD. :twisted:

AngelsDream - Wto Lis 06, 2007 22:12

polna, ciekawe... ja nawet nie zaczęłam w nią wierzyć... :)
polna - Wto Lis 06, 2007 22:17

Ja się złapałam niestety na to, ale szybko mi przeszło :P
zasadzkas - Czw Lis 08, 2007 19:42

Tak na wesoło:
http://www.strangepersons...tem/132046.html

Rysiaczek - Czw Lis 08, 2007 21:22

Były linki z pudlami to i mój pierwszy psiak się przypomniał :(
Oto i on, nieziemsko mądry:

kasia_123 - Pią Lis 09, 2007 07:40

i moim zdaniem pudel nie oje**** (inaczej się wyrazić tego nie da) wygląda o niebo lepiej :)
Rysiaczek, Twój pudelek przypomina mi dawnego psiaka mojej babci... dożył 21 lat :shock:

zasadzkas - Nie Lis 11, 2007 09:39

Nasz poranny, weekendowy rytuał: Milva wskakuje rano do łóżka na poranne przytulanie, jeszcze przed spacerem. Wygląda to tak:
http://img155.imageshack....dsc00091ld2.jpg

PALATINA - Nie Lis 11, 2007 10:42

zasadzkas,
Ale słodziackie! :serducho: :mrgreen:
(i jaka fajna pościel!)

A co do książek, to ja maniacko je kupuję (oczywiście tylko te, które uznam za warte kupna). Na TD też się załapałam jako, że mam psy w domu już przeszło 22 lata. Tylko że czas mojej "wiary" (mody?) na TD przypadł wtedy, gdy miałam sukę wybitnie uległą - tak bardzo, że w windzie cofała się zamiast iść do przodu. Wpadała wszystkim pod nogi, ale musiała wyjść ostatnia. Ona tak już miała (a była jednym z najwspanialszych psów, jakie znałam - ze schroniska).
Myślę, że TD przydałaby sie bardziej w przypadku mojego pierwszego psa, który stał wysoko w hierarchii stada i mnie jako dziecko traktował dośc ostro. Potrafiłam być karcona nawet za to, że tupię biegnąc po mieszkaniu (natychmiast pies zatapiał zęby w moich nogach - często do krwi!). Tata zawsze trzymał stronę psa!!!!! :shock: Bo przecież tupać nie wolno! I całować psa w nos też nie wolno i czesać (pudel!!!) też nie wolno, bo go to stresuje!
Tak... Ja byłam trzymana krótko przez psa, ale dla taty pies zrobiłby wszystko i gdy tata na niego krzyknął pies wpadał w depresję, dopóki tata nie podszedł i nie powiedział, że już jest ok (Fusus do tego czasu siedział pod łóżkiem i trząsł się na całym ciele -bywało, że całymi godzinami, jeśli tata zapomniał go "przeprosić").
Teraz pewnie udałoby mi się dogadać/wychować Fugusa, ale miałam wtedy 5 lat. Choć dziś jestem w szoku, że można było miec takiego psa i nic z tym nie zrobić!!!!

satanka666 - Nie Lis 11, 2007 10:43

zasadzkas, oj :serducho: :serducho:
kasia_123 - Nie Lis 11, 2007 11:06

zasadzkas, jakbym widziała Salsę...tylko ona tak całą noc śpi a nad ranem czasami tak się wierci że spada z łóżka.
Zgadzam się z tym że pościel boska :) :mrgreen:

zasadzkas - Nie Lis 11, 2007 11:13

Dziękuję, miło z rana poczytać tyle komplementów. :mrgreen:
Na szczęście, Milva z nami nie śpi już, bo się strasznie rozpycha, no, i te bąki pod samym nosem . Ma materac obok, prawie na tej samej wysokości, co nasz, więc na to samo wychoodzi, ale rano musi wskoczyć. Najczęściej obejmuje mnie łapą.

Layla - Pon Lis 12, 2007 20:52

Buldożek francuski :DD
AngelsDream - Pon Lis 12, 2007 20:59

Bardzo proszę o kciuki za progesteron Dony... :mrgreen: