To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. V

Martuha - Sob Lip 18, 2009 14:39

Cholercia właśnie otrzymałam meila(bo chcę kupić sobie doga kanaryjskiego),że za psiaka będę musiała dać 3500zł,w sumie cena normalna jak za rodowodowego psa,ale chyba pomału muszę już zacząć odkładać,bo na raz nie dam rady raczej.
AngelsDream - Sob Lip 18, 2009 15:32

Martek, zwykle i tak najpierw jest zaliczka od 500 do 1000 zł, resztę płacisz przy odbiorze. Czasem hodowcy zgadzają się na większe rozbicie.
Szura - Sob Lip 18, 2009 15:55

A ja, koniec końców, będę studiować w Warszawie. No i zaczynam myśleć poważniej o psie. O staffiku. Wymarzonym...

To nadal dla mnie trochę abstrakcyjne - o psie marzyłam od zawsze, o staffiku od siedmiu lat. I nie mogę uwierzyć, że w końcu jestem tak blisko. Rok, może dwa, a może mniej. Może to pies pomoże mi zapełnić pustkę po stracie ukochanego szczura.

A póki co uważniej przyjrzę się zapowiedziom miotów kilku hodowli.

Anonymous - Sob Lip 18, 2009 17:15

Ja na psa bede mogla liczyc raczej jak wybuduje sobie dom :P Od zawsze marze o psie, a najbardziej i bulliku :)
Fauka - Sob Lip 18, 2009 17:36

Ja za jakieś 5 lat planuję coś sportowego, border, tervueren albo kolejny retriever - nova scotia. Lary wtedy będzie miał 6 lat a Ajs 12 ;)
Martuha - Sob Lip 18, 2009 17:50

AngelsDream, fakt wyleciała mi całkowicie z głowy ta zaliczka :x 500zł jeszcze dam rade,ale 1000 lub więcej to muszę już zacząć zbierać.A swoją drogą to mam wieczny problem,bo od kilku lat męczę się pomiędzy 3 rasami:dog kanaryjski,cane corso albo owczarek środkowo-azjatycki.Gdybym miała warunki chętnie wzięła by wszystkie 3 :mrgreen: bo ciężko mi wybrać ;(
AngelsDream - Sob Lip 18, 2009 18:07

Martek, a wszystkie znasz na żywo?
L. - Sob Lip 18, 2009 18:08

Martek, a byłaś na wystawach? gadałaś z hodowcami?
ja jak tylko jestem na wystawie to kupuje katalog, a potem zaznaczam sobie który pies co zajął.
mam swój konkretny typ tosy i już dawno upatrzoną hodowle.
to bardzo ważne aby wiedzieć z czego ma się wybierać.
mimo tego, że dane psy są z tej samej rady to mają bardzo różną budowe.

z CC mogę polecić hodowle Del Orte
z DC Nuestra Sangre; oraz - nie wiem w sumie jaki typ psa mają, ale jeśli chodzi o Tosy to hodowla bardzo dobrze się sprawdza więc nie sądzę aby z DC miałoby być inaczej: Twierdza Samuraja
o CAO mam tylko ogólne pojęcie i znam tylko hodowle Kawalkada, którą przeglądałam interesując się Podengo Portugalskim. Wiem tylko, że taka istnieje i nic poza tym.

Narowista - Sob Lip 18, 2009 18:25

Nutaka ma przecież azjatę do oddania
babyduck - Sob Lip 18, 2009 18:41

L. napisał/a:
nam tylko hodowle Kawalkada
Znam, byłam, widziałam. Nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, ale jak ktoś chce szczegóły to na pw.
Fauka - Sob Lip 18, 2009 18:58

CAO polecam hodowlę Czeczuga.
Martuha - Sob Lip 18, 2009 20:00

Narowista, wiem że jest do adopcji azjata ,ale obecnie posiadam amstaffa i mogło by być nie ciekawie,bo nie toleruje większych psów od siebie,dlatego teraz całkowicie taki pies odpada.Po za tym chcę psa z rodowodem,już przejechałam się kilka razy na adoptowanych psach i obecnie też tak jest :( . I właśnie jakby brała doga kanaryjskiego,bo ku niemu na razie najbardziej skłonna to właśnie myślałam nad Nuestra Sangre albo Doramus-czy ktoś słyszał coś na temat tej hodowli?
Fauka - Sob Lip 18, 2009 20:39

Przejechać się można zarówno na rodowodowcach jak i adopcyjnych.
LunacyFringe - Sob Lip 18, 2009 21:18

Kiedy powinno się wprowadzać komendę głosową w szkoleniu klikerem?
Dzisiaj dość często ćwiczyłyśmy i za każdym razem Mila się na mnie patrzy tak jak chcę, wytrzymuje długo. Byłam pewna, że za każdym następnym razem też to zrobi , więc dołączyłam komendę.I zaczęła na mnie szczekać O_o Nie wiem o co jej chodzi -.-
Kolejna próba znowu bez komendy i wszystko było cacy. Nie rozumiem jej :P

Martuha - Sob Lip 18, 2009 21:25

Fauka, ja o tym doskonale wie bo miałam zarówno psy z rodowodem ,jak i bez,nie chodzi mi o przejechanie się na psychice psa, bo nie miałam z tym problemu ani raz,ale o to ,że rodowodowy,jeśli jest z dobrej hodowli nie ma ukrytych wad fizycznych i raczej rzadko chorują-choć na pewno zdarzają się wyjątki.Mam teraz amstaffa z adopcji i wiecznie latam z nim po weterynarzach i te 3500 tyś za psa z rodowodem to pikuś w porównaniu z tym ile wydałam na weterynarza z obecnym psem.Dlatego kolejnego psa chcę mieć z rodowodem.