Archiwum - Psiaki vol. II
devilline - Pią Cze 27, 2008 13:30
Tygrys napisał/a: | devilline, wymiziany i ucałowany specialy od Ciebie |
Jejku, dziękuję!
Mangalarga - Pią Cze 27, 2008 14:04
Justka1, dziękować Też uwielbiam pinczery, marzy mi się średni
Justka1 - Sob Cze 28, 2008 14:00
pituophis napisał/a: | Justka, jak chcesz hodowac psy bez znajomosci rodowodu? |
Pitu w innym sensie pisalam "bez papierka",o moze w ten sposob ujme .
Papierek musiaby by miec,lecz pewnie pochodzily by od roznych psow i tych ze ZK i tych nie zrzeszonych czyli "bez papierka" ale ze znanymi przodkami.
Moja suka tez jest bez papierka ale jej przodkow znam .Mogla bym sobie swoj papierek wyrobic,tak jak robi sie to u szczurow i mamy juz drzewo genealogiczne .
No ale nwm.Nie wnikam w dalsze dyskusje .
Tygrys-az poszukam fotek psiaka,bo uwielbiam taka sylwetke o jakiej piszesz.Bardzo rowniez podobaja mi sie dobki,zreszta chyba z tej samej rodziny co pinczery .
Mangalarga-kiedys rodzice chcieli mi kupic albo sznaucerka mini albo pinczerka .WOlalam pinczerka ale jakos pojawil sie w domu ON . A od kiedy zobaczylam bullterriera zakochalam sie niesamowicie .
Anonymous - Nie Cze 29, 2008 00:02
No to macie troche mojej najmadrzejszej i najpiekniejszej Zuzki
Maga - Nie Cze 29, 2008 10:17
Faktycznie ma mądry pysiek.
Oli - Nie Cze 29, 2008 10:45
Maga napisał/a: | Faktycznie ma mądry pysiek. |
Bo to jamnik, to rozumie się samo przez się.
Anonymous - Nie Cze 29, 2008 11:16
Olimpia napisał/a: | Bo to jamnik, to rozumie się samo przez się. |
no ba
Moja ciocia ktora nie lubi psow, powiedziala kiedys, ze z Zuzia mozemy do niej przychodzic, bo ona nie jest psia, tylko taka bardziej ludzka
Niestety ma troche nadwagi, ale pracujemy nad tym.
Ale ona mimo nadwagi ma dobra kondycje, lubi biegac i jak by nie siwy pyszczek to nikt by nie powiedzial ze w lipcu skonczy 11 lat
Ninek - Nie Cze 29, 2008 11:25
http://www.fotosik.pl/pok...16749a8a1f.html
Uwielbiam te zamyślone, jamnicze minki
gryska - Nie Cze 29, 2008 22:08
No to ja też się pochwalę Moim Przyjacielem.
Dino to już senior.... a ja nie moge w to uwierzyć. Ja wciąż pamiętam go sprzed 12 lat, kiedy jako 7 tygodniową kudłatą kuleczkę przynieśliśmy go do domu. Jest "prawie" rasowy (rodzice ponoć z papierami) ale bez względu na rodowodowość jest po prostu Najpiękniejszy
Sami popatrzcie, ma 12 lat (skończył 11.05.2008), jest schorowany i ledwo chodzi... ale czyż nie jest uosobieniem godności i ONkowego piękna?
Kagero - Nie Cze 29, 2008 22:12
ja jakoś za jamnikami nie przepadam.. ale wiadomo, że z gustami się nie dyskutuje
gryska, piękne psisko - taki stateczny majestat
Anonymous - Nie Cze 29, 2008 22:45
Mnie jamniki wygladem tez nie przyciagaja, ale ich charakter jest absolutnie boski! I jesli bede mogla miec dwa psy to jeden bedzie moim spelnieniem marzen jak bullterier, basenji, briard, whippet czy boston terrier a drugi to napewno bedzie jamnik
Kagero - Nie Cze 29, 2008 22:55
katasza napisał/a: | bullterier, basenji |
to to ja rozumiem - bulle to moja ukochana rasa od zawsze, a basenji, bo to taki wyjątkowy okaz inny niż wszystkie psy ale ja ogólnie mam ciągoty do psów wyróżniających się jakąś cechą, do psów bojowych i do dużych - niekoniecznie wszystkie te cechy na raz, ale potrafię się godzinami ślinić, jak już mnie jakiś urzeknie
o, a moja mama zawsze chciała mieć wodołaza (mrau, taki wielkie łagodne psisko), ale mieszkamy w bloku
AngelsDream - Pon Cze 30, 2008 00:05
Ja czekam na foty Baaja ze spotkania
Co do agresji - wg mnie nie ma żadnego usprawiedliwienia dla psa. Nieważne, co się dzieje pies nie ma prawa podjąć decyzji o ataku sam. Może ewentualnie na komendę, ale tylko i wyłącznie po jej wydaniu powinna się zacząć akcja. I jeśli kiedyś miałabym czegoś takiego nauczyć Baaja, to wykorzstałabym naturalne wilczakowe instynkty do przytrzymywania, czyli pies chodzi po niewidzialnej poziomej linii i nie przepuszcza człowieka lub innego psa - przydatne w kłopotliwej okolicy.
yoshi - Pon Cze 30, 2008 09:56
poniewaz nie robilam zdjec na wystawie... to wrzuce troche bullko nie mojego autorstwa
madziulka napisał/a: | I takie tam różne :
I miniaturki
 |
2 i 4 zdjecie do Roland, 3 Beza - "szczeniaczki" ktorymi sie opiekowalam Beza zajela 3 miejsce w swojej klasie, na 6 suk, a konkurencia byla silna 3 miejscie Bezy w sumie milym zaskoczeniem
Natomiast Rolandzik rowniez na 3 lokacie
devilline - Pon Cze 30, 2008 12:08
AngelsDream napisał/a: | Ja czekam na foty Baaja ze spotkania |
Wrzuce, wrzuce, ale jak na razie mój internet ledwo dyszy i wrzucanie zdjęć idzie mi... hmm... słabo. Poza tym fotograf ze mnie marny, wiec prosze nie oczekiwać cudów nad Wisłą
|
|
|