To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

devilline - Pią Cze 27, 2008 13:30

Tygrys napisał/a:
devilline, wymiziany i ucałowany specialy od Ciebie

Jejku, dziękuję! :mrgreen:

Mangalarga - Pią Cze 27, 2008 14:04

Justka1, dziękować :) Też uwielbiam pinczery, marzy mi się średni :mrgreen:
Justka1 - Sob Cze 28, 2008 14:00

pituophis napisał/a:
Justka, jak chcesz hodowac psy bez znajomosci rodowodu? :shock:

Pitu :) w innym sensie pisalam "bez papierka",o moze w ten sposob ujme ;) .
Papierek musiaby by miec,lecz pewnie pochodzily by od roznych psow i tych ze ZK i tych nie zrzeszonych czyli "bez papierka" ale ze znanymi przodkami.
Moja suka tez jest bez papierka ale jej przodkow znam :) .Mogla bym sobie swoj papierek wyrobic,tak jak robi sie to u szczurow :) i mamy juz drzewo genealogiczne :) .
No ale nwm.Nie wnikam w dalsze dyskusje :) .

Tygrys-az poszukam fotek psiaka,bo uwielbiam taka sylwetke o jakiej piszesz.Bardzo rowniez podobaja mi sie dobki,zreszta chyba z tej samej rodziny co pinczery ;) .

Mangalarga-kiedys rodzice chcieli mi kupic albo sznaucerka mini albo pinczerka :D .WOlalam pinczerka ale jakos pojawil sie w domu ON :) . A od kiedy zobaczylam bullterriera zakochalam sie niesamowicie :) .

Anonymous - Nie Cze 29, 2008 00:02

No to macie troche mojej najmadrzejszej i najpiekniejszej Zuzki :)

Maga - Nie Cze 29, 2008 10:17

Faktycznie ma mądry pysiek. :)
Oli - Nie Cze 29, 2008 10:45

Maga napisał/a:
Faktycznie ma mądry pysiek. :)

Bo to jamnik, to rozumie się samo przez się. :P :mrgreen:

Anonymous - Nie Cze 29, 2008 11:16

Olimpia napisał/a:
Bo to jamnik, to rozumie się samo przez się.

no ba :mrgreen:
Moja ciocia ktora nie lubi psow, powiedziala kiedys, ze z Zuzia mozemy do niej przychodzic, bo ona nie jest psia, tylko taka bardziej ludzka :mrgreen:

Niestety ma troche nadwagi, ale pracujemy nad tym.
Ale ona mimo nadwagi ma dobra kondycje, lubi biegac i jak by nie siwy pyszczek to nikt by nie powiedzial ze w lipcu skonczy 11 lat :(

Ninek - Nie Cze 29, 2008 11:25

http://www.fotosik.pl/pok...16749a8a1f.html
Uwielbiam te zamyślone, jamnicze minki :)

gryska - Nie Cze 29, 2008 22:08

No to ja też się pochwalę Moim Przyjacielem.
Dino to już senior.... a ja nie moge w to uwierzyć. Ja wciąż pamiętam go sprzed 12 lat, kiedy jako 7 tygodniową kudłatą kuleczkę przynieśliśmy go do domu. Jest "prawie" rasowy (rodzice ponoć z papierami) ale bez względu na rodowodowość jest po prostu Najpiękniejszy :)
Sami popatrzcie, ma 12 lat (skończył 11.05.2008), jest schorowany i ledwo chodzi... ale czyż nie jest uosobieniem godności i ONkowego piękna? ;)

Kagero - Nie Cze 29, 2008 22:12

ja jakoś za jamnikami nie przepadam.. ale wiadomo, że z gustami się nie dyskutuje :roll: :)

gryska, piękne psisko - taki stateczny majestat :serducho:

Anonymous - Nie Cze 29, 2008 22:45

Mnie jamniki wygladem tez nie przyciagaja, ale ich charakter jest absolutnie boski! I jesli bede mogla miec dwa psy to jeden bedzie moim spelnieniem marzen jak bullterier, basenji, briard, whippet czy boston terrier a drugi to napewno bedzie jamnik :)
Kagero - Nie Cze 29, 2008 22:55

katasza napisał/a:
bullterier, basenji

to to ja rozumiem - bulle to moja ukochana rasa od zawsze, a basenji, bo to taki wyjątkowy okaz inny niż wszystkie psy :) ale ja ogólnie mam ciągoty do psów wyróżniających się jakąś cechą, do psów bojowych i do dużych - niekoniecznie wszystkie te cechy na raz, ale potrafię się godzinami ślinić, jak już mnie jakiś urzeknie :mrgreen:

o, a moja mama zawsze chciała mieć wodołaza (mrau, taki wielkie łagodne psisko), ale mieszkamy w bloku :|

AngelsDream - Pon Cze 30, 2008 00:05

Ja czekam na foty Baaja ze spotkania :DD

Co do agresji - wg mnie nie ma żadnego usprawiedliwienia dla psa. Nieważne, co się dzieje pies nie ma prawa podjąć decyzji o ataku sam. Może ewentualnie na komendę, ale tylko i wyłącznie po jej wydaniu powinna się zacząć akcja. I jeśli kiedyś miałabym czegoś takiego nauczyć Baaja, to wykorzstałabym naturalne wilczakowe instynkty do przytrzymywania, czyli pies chodzi po niewidzialnej poziomej linii i nie przepuszcza człowieka lub innego psa - przydatne w kłopotliwej okolicy. :roll:

yoshi - Pon Cze 30, 2008 09:56

poniewaz nie robilam zdjec na wystawie... to wrzuce troche bullko nie mojego autorstwa :)

madziulka napisał/a:
I takie tam różne :

I miniaturki

2 i 4 zdjecie do Roland, 3 Beza - "szczeniaczki" ktorymi sie opiekowalam :) Beza zajela 3 miejsce w swojej klasie, na 6 suk, a konkurencia byla silna :) 3 miejscie Bezy w sumie milym zaskoczeniem :mrgreen:

Natomiast Rolandzik rowniez na 3 lokacie :)

devilline - Pon Cze 30, 2008 12:08

AngelsDream napisał/a:
Ja czekam na foty Baaja ze spotkania

Wrzuce, wrzuce, ale jak na razie mój internet ledwo dyszy i wrzucanie zdjęć idzie mi... hmm... słabo. Poza tym fotograf ze mnie marny, wiec prosze nie oczekiwać cudów nad Wisłą :P :lol: