Archiwum - Koty ^^
Devona - Nie Gru 21, 2008 00:07
Gizmo też ma ok. 2 miesięcy i nie zaśnie, dopóki nie odbębnię z nim pewnego rytuału. Śpi na naszym łóżku, nie mam siły go wyrzucać, bo w nocy i tak przychodzi znów, więc rozkładam mu koc w nogach i ogólnie śpi na nim. Przed zaśnięciem (swoim lub moim, bo kiedy ja się kładę po jego uśnięciu, to i tak się budzi) kładzie się w pobliżu mojej ręki, podgryza ją, memła, liże itp. ewentualnie może być przeczesywanie i lizanie moich włosów w zastępstwie . Później spokojnie zasypia i mogę go przełożyć na koc w nogi, gdzie spędza większość nocy. Niestety, gryzie stopy wystające spod kołdry, głównie mojego lubego, więc on w nocy, nieprzytomny, obudzony przez atakującego go Gizma, przenosi kota do mnie spryciarz, w końcu ja go usypiam . Mam nadzieję, że gryzienie dłoni i stóp, a także wszelkich folii (koszulki, kawałki opakowań itp.) oraz innych rzeczy według własnego wyboru, przejdzie mu z wiekiem. Trzymam kciuki za swoje i Twoje, idaa, kocię, żeby wyrosły "na ludzi" .
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 00:11
ja dzisiaj niańczyłam kociaka jakieś 2 godziny (hah, wolontariat u gadów, jak nic!) a ręce mam całe tak poharatane że nawet jakby się wszystkie gadziostwo na mnie rzuciło naraz to chyba bym nie miała aż takich ran wojennych... to centralnie gryzło, drapało, przeżuwało mi palce, wspinało się po spodniach i ostrzyło pazury o sweter. dlatego jeśli kiedykolwiek się zdecydujemy na kota, to na pewno będzie już dorosły
PALATINA - Nie Gru 21, 2008 01:56
Przeboskie!!!
Eruntale - Nie Gru 21, 2008 11:22
idaa, moja porada zabrzmi może trochę dziwnie- ale receptą jest kot nr 2 Dzieciak po prostu się nudzi i startuje do was jak do innych kociaków (o standardowej kociakowej porze 5tej nad ranem lub wcześniej), innym sposobem jest maksymalnie go wybawić w czasie dnia i nie pozwalać dużo spać- jest nadzieja że noc prześpi w miarę spokojnie. Co do polowania na nogi- podobno czasem, z nabraniem wieku, wagi i powagi- przestają. Czasem
Filusie tutaj muszę pochwalić, w zabawie zawsze chowa pazury (zresztą, po krótkim boju- obcięte!), a zaczyna nieśmiało budzić dopiero o 7mej Za to o dosłownie każde jedzenie wykłóca się niezwykle wokalnie- ostatnio stanowczo dopominała się bigosu Jeśli człowiek je, kot siada na stole 2 cm od talerza i błagalnie odprowadza wzrokiem każdy kęs...
Z mamą mamy już system że jak jedna je- to druga kota zabawia, bo w takich warunkach nie da się jeść bez wyrzutów sumienia
nutaka - Nie Gru 21, 2008 12:56
Ustaliłam dzień 21 grudnia jako dzień urodzin Kici.
Jako iz jest to przybłęda nie wiem dokładnie w jakim jest wieku ale ustaliliśmy waraz z wetem ze będą to jej 4 urodziny.
Znalazlam ją rok temu pare dni przd swiętami w piwnicy.
Wazy 4,5 kg.
zyj dłuuugo Kiciu
wuwuna - Nie Gru 21, 2008 13:08
Kiciu żyj nam sto lat
Ninek - Nie Gru 21, 2008 14:18
Co do drapania i gryzienia przez kociaki. Nawet nie wiecie jak mi tego teraz brakuje. Mam 6 kotów, ale dwóch 16-letnich, jedną 10-letnią, jedną 9-letnią, 8 letniego kocura i 6 letnią kotke.
Prócz tej ostatniej nikt nie chce sie już bawić, ale Mysza to straszny brutal jest i jak już wbije pazurki to robi mi kolczyki niemalże.
Marzy mi sie kociak w domu, najlepiej ze 3 bo obserwowanie ich wspólnych zabaw jest niezastąpione
nutaka - Nie Gru 21, 2008 15:13
Kiciol
Fea - Nie Gru 21, 2008 16:34
Bosz, jakież ona ma cudowne kropsko pośrodku czółka! Piękna!
H. - Nie Gru 21, 2008 16:58
nutaka, grubasek ale piękna Wszystkiego najlepszego
nutaka - Nie Gru 21, 2008 18:32
dziękuje:)
Kropa tez mi sie podoba
idaa - Nie Gru 21, 2008 23:09
Eruntale napisał/a: | idaa, moja porada zabrzmi może trochę dziwnie- ale receptą jest kot nr 2 |
U mnie miało nigdy nie być żadnego kota . Ten trafił się przez przypadek i został.
Eruntale napisał/a: | o standardowej kociakowej porze 5tej |
Trafiłaś w dziesiątkę. Galopuje po mnie na wszystkie strony. Ale ja to jeszcze pół biedy. Gorzej jest, gdy biega po mojej drugiej połowie . Wtedy obawiam się o byt Kociambry w naszym domu.
Eruntale napisał/a: | w zabawie zawsze chowa pazury (zresztą, po krótkim boju- obcięte! |
Przy ostatnim szczepieniu wet przyciął jej pazurki (ze względu na naszą małą córeczkę), ale one już odrastają. Wydaje mi się jednak, że używa ich zdecydowanie delikatniej, niż przed przycięciem. Uczymy córkę podchodzić do kociczki bezpiecznie. Tylko nie zawsze udaje mi się uchronić ją przed ząbkami. Najbardziej boję się, gdy mała próbuje przytulać się buzią
satanka666 - Wto Gru 23, 2008 09:22
moje zuo
Anouk - Wto Gru 23, 2008 09:28
satanka666, super Nie jestem w temacie więc pytam: to chłopczyk czy dziewczynka?
satanka666 - Wto Gru 23, 2008 09:34
Morelka, dziewczynka
[ Dodano: Wto Gru 23, 2008 09:53 ]
|
|
|