To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Szura - Pon Maj 13, 2013 22:41

Raczej szaleniec. :D
PALATINA - Pon Maj 13, 2013 22:59

hehe... :twisted:
Moja Czata też taka waleczna była jako szczenię.
Niestety z wiekiem jej to nie przeszło. :roll:

sachma - Pon Maj 13, 2013 23:02

PALATINA, a jak Twoje suki?
Szura - Pon Maj 13, 2013 23:06

PALATINA, Yuki szczęśliwie robił to typowo zabawowo (uwielbia obgryzać ogony, ciągnąć za uszy i wieszać się na gardłach :P ).

Podłączam się do pytania, co u nich?

AngelsDream - Pon Maj 13, 2013 23:12

Szura napisał/a:
PALATINA, Yuki szczęśliwie robił to typowo zabawowo

Dostał żółtą kartkę, zignorował.
Ale czerwona też go nie wzruszyła. :wink:

Szura - Pon Maj 13, 2013 23:19

AngelsDream, szaleniec, powtarzam. :twisted:
AngelsDream - Pon Maj 13, 2013 23:26

Szura, wielbłąd! :serducho:
Sorgen - Wto Maj 14, 2013 00:33

Więcej fot proszę więcej fot! I opisy zachowania bo kurde nie ukrywam że te owieczki są na mojej liście potencjalnej rasy :mrgreen:
AngelsDream - Wto Maj 14, 2013 00:35

Sorgen, na mnie zrobił piorunujące wrażenie. :mrgreen:

Tylko szczekuś, ale do przeżycia.

Szura - Wto Maj 14, 2013 08:45

AngelsDream, no właśnie nie taki szczekuś, szczeka głównie zachęcając psy do zabawy, czasem jak się gania z psem na dworze oraz jak coś się dzieje, a on jest na rękach. Poza tym praktycznie wcale, co mnie bardzo cieszy. Zauważ, że on szczekał tylko na Baaja/jak był na rękach a chciał sprawdzić, co to za Baaj z tego Baaja. :D

Jako że w większości sytuacji nie toleruję szczekania, to mnie to cieszy. Póki co nie dołącza nawet do zbiorowego szczekania na domofon, ale nie liczę, że tak zostanie. ;)

Sorgen, póki co wygląda to tak, że młody uwielbia się bawić, najlepiej z kimś, ale gdy nie ma chętnych to nie wymusza, tylko zajmuje się sam sobą. Lubi podgryzać, i psy i ludzi, ale robi to z ogromnym wyczuciem <u ludzi :twisted: >, ale i tak staram się go oduczać. Jest szczeniakiem bardzo ogarniętym i pewnym siebie. Załatwia się praktycznie tylko na dworze, ładnie idzie mu nauka spraw w stylu chodzenie na smyczy, podstawowe komendy, siedzenie w klatce, zostawanie samemu (póki co max został godzinę). Zazwyczaj przesypia całe noce. Praktycznie niczego się nie boi, ale (póki co :lol: ) nie leci jak głupi na łeb, na szyję, tylko obserwuje sytuacje, zanim się w nią wpakuje. Je chętnie i wszystko. Jeździ wszystkimi środkami komunikacji, chodzi na uczelnię - przesypia albo po cichu się bawi. Chętnie za mną na zewnątrz podąża (taki wiek), ale nie jest absolutnie przyklejony. Już widać, że uwielbia biegać. :D
Nie wiem, o czym pisać, łatwiej będzie, jak zapytasz. :)

AngelsDream - Wto Maj 14, 2013 08:51

Szura, mi tam to nie przeszkadzało. Całkiem sensownie komunikował się z wilczakiem, tylko zignorował delikatny sygnał, że ogon to nie szarpak, a mocniejszego już jednak się mógł się wystraszyć. Ale nie wyglądał na "umierającego". Inna sprawa, że to radość Baaja jest przerażająca, a nie niechęć. ;)
PALATINA - Wto Maj 14, 2013 09:24

sachma napisał/a:
PALATINA, a jak Twoje suki?

Lepiej.
Dużo lepiej. :)
Jagna szalona jak zawsze.
Czatka niby też, ale sporo dyszy. Za 2 godz. mamy wizytę u kardiologa.

sachma - Wto Maj 14, 2013 10:21

PALATINA, to dobrze, bo tak ostatnio myślałam co tam u nich.
Sorgen - Wto Maj 14, 2013 11:22

Wiesz ja sama nie wiem o co pytać bo szczeniak to szczeniak więc chyba jakiś wielkich różnic rasowych nie ma :lol: Zastanawiam się czy one są bardziej terrierze czy np. no nie wiem pudlowate ;) W sumie pudla z tym że dużego też bierzemy pod uwagę ale chyba nam warunki nie pozwolą no i boimy się aż takiej pielęgnacji bo stwierdziliśmy że jak pudel to w wystawowej fryzurce. Jeśli mieszkanie nadal będziemy mieli mikro to myślimy o yorku lub jamniku króliczym/miniaturowym szorstkim. Ogólnie lubimy psy z charakterem, chętnie takie które przytulić się dadzą ale nie będą wiecznie przylepione do nas. Mamy już bullwę przylepę i to bywa ekstremalnie męczące :roll:
Bedlingtony "znamy" tylko z opisów, więc jak możesz to chętnie poczytam o dorosłych psach tej rasy jakie znasz :)

Szura - Wto Maj 14, 2013 11:24

Sorgen, one są terrierze z charcią domieszką przede wszystkim. :)