To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

sachma - Śro Gru 29, 2010 01:58

Szura, ja też lubię psa w łóżku, ale Lenny dziś jest na mnie obrażony bo go co chwilę kocem przykrywam i mi wyemigrował do klatki :(

Oli, nie mów mi takich strasznych rzeczy! jest leczony od dziś, bo dziś poszliśmy do weta - próbowałam zadziałać rutinoscorbinem.. ale nic nie dało.. dostał Betamox 0,8 Vecort 0,2 i ma dostawać jedną kapsułkę scanomune dziennie - kolejny zastrzyk 30.12.

AngelsDream - Śro Gru 29, 2010 02:03

Off-Topic:
Szura, ale to już nikogo nie interesuje, wyrok zapadł.

Swoją szosą, my nie mieliśmy ani wizyty przedadopcyjnej, ani tej poadopcyjnej. Nie wiem, może z braku środków albo z tytułu ciągłej informacji na temat Celara. I teraz się cieszę, że on nie miał wątku, że nie przypomina żadnej rasy na tyle bardzo, by miłośnicy poczuli się w obowiązku walczyć o niego do ostatniej kropli krwi. Przecież on też z nami nie śpi. Śpi na kanapie, na swojej poduszce - czasem na Baaju. Potrafię na niego podnieść głos, ciągam go w zimie na treningi, ma klatkę. Wszystko to, co ja postrzegam jako odpowiedzialne, inni w ciągu sekundy mogą obrócić przeciwko mnie, nawet nie widząc psa.

Czy powinno mnie dziwić, że w chamstwie przoduje osóbka z yorkiem w avatarze? To takie fajne psy, aż szkoda na jakich trafiają właścicieli. Pudle mają chyba podobnie. Więcej, widzę, że nie miałabym szans na pudla, bo musiałby żyć z wilczakiem! Oczywiście, takowego nie planuję, może kiedyś i tylko królewskiego, ale... Kurczę, smutne. A najbardziej przykre jest aktywne zniechęcanie do adopcji i niedostrzeganie tego.

nezu - Śro Gru 29, 2010 02:09

Tia.
I właśnie dlatego nigdy nie wezmę psa z dogo.
Niech się cmokną w zadek.

AngelsDream, tak jak wspomniałaś ty tu i sachma na dogo, one tak naprawdę działają na szkodę psom i adopcjom.
Na pewno nie jestem jedyną osobą zniesmaczoną całym tym tematem, która dogomanię i działy adopcyjne będzie omijać szerokim łukiem.

AngelsDream - Śro Gru 29, 2010 02:14

nezu, to jest właśnie najbardziej przykre.

Niektóre osoby są tak skupione na psach, a raczej na samym fakcie pomagania im, że zapominają, iż do skutecznego działania potrzebne są osoby, które przygarną te psiaki do swoich domów.

sachma - Śro Gru 29, 2010 02:22

AngelsDream, bo przecież oni mają DS na pęczki i mogą wybierać i przebierać, a później narzucać swoje JEDYNE_SŁUSZNE metody wychowawcze.
nezu - Śro Gru 29, 2010 02:25

AngelsDream, dobrze jeszcze, jeśli ten dom ma doświadczenie, a nie myśli tylko o tym, żeby piesek spał pod kołderką w łóżeczku i jadł obiadki 20 razy dziennie bo taki jest biedny.
Skrajności w każdą stronę mogą skrzywdzić, takie postępowanie może doprowadzić nie tyle do szczęśliwego psa, co do nieszczęśliwej, sterroryzowanej za jakiś czas rodziny.

I mówię to z pełną świadomością jako osoba posiadająca dwa psy po przejściach.
Podejrzewam jednak, że by mnie tam zjedli żywcem, bo nie mam pudla. ;)

AngelsDream - Śro Gru 29, 2010 02:35

nezu, zjedliby Cię z pudlem i bez niego, na pewnym etapie chodzi już tylko o to, czyja racja jest mojsza, ja z dyskusji się wycofałam, o ile znów nie padną jakieś komentarze wprost na mój temat. Do jednej z osób napisałam PW z zapytaniem, o co jej chodzi naprawdę...

Przecież większość psów z przeszłością (i nie tylko) ma z płcią męską większy problem. Każda osoba kojarząca się pozytywnie to cenny krok do przodu. Każdy pies, obok którego taki psiak może przebywać to okazja, by pogłębiał komunikację z własnym gatunkiem. A one piszą tak, jakby Szura rzuciła Tonika Baajowi na pożarcie, kazała mu spać w piwnicy i zmuszała do ciężkiej, wysiłkowej pracy...

Oli - Śro Gru 29, 2010 02:40

AngelsDream napisał/a:
i zmuszała do ciężkiej, wysiłkowej pracy...
przecież każe mu myśleć szkoląc go i każe mu być normalnym psem, to jest to samo! :roll: :lol: ja dlatego dogo porzuciłam wiele miesięcy temu, tak samo jak wiele lat temu dziaba, chyba z tych samych powodów. :|
Szura - Śro Gru 29, 2010 02:40

AngelsDream, ojej, bo Ty to od razu zakładasz, że tak nie jest. Bezpodstawnie! :mrgreen:
yoshi - Śro Gru 29, 2010 09:50

Takimi ludźmi nie ma co się przejmować :)
Tonik choćby na filmiku wygląda na szczęśliwego i to jest najważniejsze :)

Do Krakowa zima powróciła więc i my wybraliśmy się z aparatem na spacer ;) Znów z Torą, PONką przyjaciółki :)

:)

Anonymous - Śro Gru 29, 2010 10:28

przeczytałam pudlowy wątek i jak dla mnie - jedna nadpobudliwa kobieta, którą szura słusznie zlała i tyle. i byłoby spoko, temat zamknięty, a potem pojawia się angels z pretensjami, rękami opadającymi w co drugim poście i znowu robi się nieprzyjemnie, trolle wracają, bo mają pożywkę. owszem, intencje dobre, ale sposób wypowiedzi zniechęca straszliwie, pretensjami nikogo się do siebie nie zachęci. kilka osób wstawiło się za szurą, ale w jakiś taki pozytywny sposób, podało swoje przykłady bez marudzenia o tym, jacy to ludzie źli i jak zrażają do dt, od razu widać różnicę.
AngelsDream - Śro Gru 29, 2010 11:04

marla, próbowałam tłumaczyć spokojnie, pierwszy mój post był czysto informacyjny, a to, że ktoś ma pożywkę, to chyba o nim świadczy, a nie o mnie?

No nie wiem, czy to jest super miłe i normalne:

Cytat:
Sachma, ale ty chyba nie masz psa z dogo? Nie widziałam ciebie nigdy na wątku pomocowym pudli w potrzebie. Więc przez twoją obecność czy opinie psy też nic nie zyskają. Pozwól więc,że to osoby, które ratują zwierzęta będą decydować ,co jest najlepsze dla pudli po przejściach.

Dla mnie to wygląda tak: spadaj, masz psa z hodowli, a my tu ratujemy prawdziwe i wartościowe psy, najlepiej wiedząc, co dla nich dobre! Nawet jeśli faktycznie paniom tak wadzi mój sposób wypowiadania się, to mam wrażenie, że jakby nie doczepiły się do tego, znalazłyby inny sposób, a to widać. Wyobraź sobie, marla, że nie w każdym wątku o DT i pomocy się wypowiadam, więcej - unikam wypowiadania się, wycofuję się z dyskusji, które mnie interesowały - a takie piekiełka są co kawałek, więc bardzo proszę, nie obwiniaj mnie za całe zło tamtego forum. Nie poczuwam się do niego i nie zamierzam.

Tygrys - Śro Gru 29, 2010 11:16

Wczoraj wieczorem widziałam briarda albinosa!! był piękny!! :serducho:
Anonymous - Śro Gru 29, 2010 11:17

napisałam ci po prostu jak to wygląda z boku, nigdzie nie napisałam nic złośliwego, skąd ten obrażony nieprzyjemny ton (który potwierdza moją wcześniejszą wypowiedź) w stosunku do mnie i oskarżenia, że zwalam na ciebie wszystko co złe? nie siedzę na dogo, przeczytałam ten temat w całości i wypisałam moje wnioski - kilka obcych mi osób piszących w dziumdziowy psychopatyczny sposób i ty, która co chwile rzucasz tekstami, że a to nie zniżasz się do poziomu idiotów - idioci w domyśle, ale zawsze - a to znowu psi rasizm, bo widać, że z właścicielami pudli nie warto rozmawiać, pięknie pięknie. znam cię trochę z internetu, umiem cię czytać, a celem mojej wypowiedzi było uzmysłowienie ci, że inni niekoniecznie, więc warto nabrać trochę ogłady, bo w tym momencie robisz szurze niedzwiedzią przysługę.
AngelsDream - Śro Gru 29, 2010 11:25

Off-Topic:
marla, szczerze? Ze zmęczenia tematem. To mój sposób wypowiadania się do osób, którym nie chce mi się tłumaczyć, co mi siedzi w głowie. Teraz się postarałam ładniej, choć nastawienie takie samo. Wpływ również nabranej tu alergii na to, że jak zamieszanie, to na pewno moja wina. Ja się źle wypowiadam, ja nie piszę w odpowiedni sposób, ja piszę nie o tym, co kogoś interesuje. Przejadło mi się to.

Nie nazwałam ich idiotami, sami to tak odebrali, ich problem.

Szurze największą przysługę zrobię tym, że będę milczeć. Zrozumiałam to już wczoraj. Sama.