To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

katasza - Wto Maj 13, 2014 10:56

W karmie bezzbozowej 39% ziemniakow i 15 % jelenia ? Za 50 zl 1,5 kg? Masakra jakas...

Palatina, strasznie mi przykro. Tez wydawala mi sie wieczna :(

wilczek777 - Wto Maj 13, 2014 11:33

katasza nie ma co patrzeć na ceną 1kg z małej paczki bo są tak wywindowane, że szkoda gadać.

Moje szczeniątko słodkie i kochane bawi się z TŻ tak, że on wygląda jak po walce z niedźwiedziem - jego sprawa. Ja bawię się z psem zabawkami (a nie sobą) a i tak jak już potwor trafi zębem/pazurem to krwawię jakby mnie kto nożem pociął -.-'

agacia - Wto Maj 13, 2014 13:51

PALATINA, strasznie mi przykro, wiem co czujesz :( Trzymaj się :glaszcze:
Nakasha - Śro Maj 14, 2014 13:56

PALATINA, strasznie mi przykro. :( :(
Ninek - Śro Maj 14, 2014 15:35

Pilnie szukam wygodnych szelek dla mojego pseudospaniela. Mamy zwykłe do chodzenia, od taks. Ale są mało wygodne dla Foxa, nie lubi ich. A są takie piękne... Chodzi mi o coś na aktywne spacery, do pobiegania, itp.
Przeszkadza mu głównie plastikowy zatrzask więc szukam raczej szelek zapinanych standardowo (tzn tak: http://www.sklep.mampsa.p...-srednia.html).
Fajnie jakby były ładne.
Może ktoś coś?

DOPISANE
Najlepiej jakby była to osoba/firma robiąca szelki na zamówienie. Mój pies jest dosyć niewymiarowy - ma mega chudą szyję a jest dość długi i wszystkie gotowe szelki z odpowiednimi obwodami mają za krótki łącznik między szyją a klatką i szelki albo wbijają mu się w pachy albo wypadają na stawie i krępują ruchy.

Nakasha - Śro Maj 14, 2014 17:09

Psiaki nad stawem (marzec 2014 r.):

https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

Oraz efekt użycia furminatora na Nemusiu. :D Co ciekawe, nawet po takim czesaniu Nemo wcale nie wygląda łyso. :P

agacia - Śro Maj 14, 2014 20:46

Ninek, widziałam, że Kudłaty Art robi tak zapinane obroże, więc pewnie szelki też by zrobili. Kto jeszcze to nie wiem, musiałabyś popatrzec jakie firmy robią takie zapięcia.
Ninek - Śro Maj 14, 2014 21:38

agacia, ależ mają obłędne obroże! :serducho: Dobrze, że większość 'babska' bo wydałabym całą wypłatę :P
katasza - Śro Maj 14, 2014 23:46

Kudlaty art akurat ma duzo meskich wzorow :P ja mam od nich obroze i szelki w batmany i obrozke supermena :serducho:
Bel - Śro Maj 14, 2014 23:55

katasza, poka supermena bo sama się nad nią zastanawiam
PALATINA - Czw Maj 15, 2014 11:29

Nie rozumiem Jagny. Nie umiem do niej dotrzeć. Nigdy nie umiałam, a teraz zostałyśmy we dwie, więc warto by było się dogadać.
Ona jest psem wielkich sprzeczności. Z jednej strony jest ogromnie impulsywna, o silnych emocjach. Bardzo tęskni, gdy wyjeżdżamy bez niej, szalenie się cieszy na spacerach. Wszystko robi z całą swoją energią, albo zupełnie bez. Nic pomiędzy.
W domu cały dzień śpi pod łóżkiem lub w innym kącie. Sama nie wchodzi z nami w relację, tzn. nie ma tak jak Czata, że podejdzie się przytulić (nienawidzi przytulania!), czy poda piłeczkę do zabawy. Nie. Ona jest sobie sama, a pojawia się tylko w porze karmienia i spacerów.
Teraz tak samo. Nie wiem, co ona czuje. Czy tęskni, czy wie. Widziała Czatę. Wąchała ją martwą następnego dnia. Widziała, jak ją zakopujemy. Ale nie wiem, czy to rozumie.
Nie wiem, czy tęskni, bo nic mi nie mówi. Jest zamknięta w sobie.
Gdy ją wyciągam na siłę... idzie, przyniesie mi rzuconą piłeczkę, pobawi się, ale robi to tylko dla mnie i gdy mówię, że już ok, to od razu leci spać pod łóżko. :|
Jakbyśmy psa nie mieli wcale. Dziwnie mi i przykro. Bo teraz szczególnie mi zależy na jej bliskości, na kontakcie... a ona mi tego nie daje. Taki ma charakter.
Tęsknię bardzo za Czatką. ;(

quagmire - Czw Maj 15, 2014 13:06

A to mój piecho:
http://futraspecjalnejtro.../4-1-z-1-72.jpg
Piękne zdjęcie zrobiła mu Ciocia Bel :serducho:

limomanka - Czw Maj 15, 2014 13:52

quagmire, cudny pyszczek, piękna fota :serducho:
Ninek - Czw Maj 15, 2014 14:45

katasza napisał/a:
Kudlaty art akurat ma duzo meskich wzorow :P ja mam od nich obroze i szelki w batmany i obrozke supermena :serducho:

Jak dla mnie to większość jest babska, duża część dziecinna a minimalna dla faceta.

Ta mi się podoba:
https://www.facebook.com/...&size=960%2C638

agata_jones - Czw Maj 15, 2014 15:14

Ninek, nie podobają Ci się norwegi? To chyba jedne z wygodniejszych szelek dla psa, jednocześnie są też wygodne dla właściciela jeśli trzeba np. na chwilę psa przytrzymać, są też łatwe i szybkie w zakładaniu :)
A KudłategoArta również polecam, moje małe lata w batmanach i może jeszcze nie czuje się mężczyzną, ale wystarczy,że dzięki niej takim się prezentuje :D
tutaj fota