O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
limomanka - Śro Wrz 25, 2013 22:24
louii napisał/a: | także sierść w niektórych miejscach jest rzadsza |
To może być jeszcze kwestia wieku. Maluchy mają takie "prześwity" w sierści.
madziastan - Pią Lis 01, 2013 09:43
Żeby wypełnić umowę, chciałabym zapytać o PEŁNĄ nazwę odmiany.
Tutaj dumbo fuzz (ale jaka sierść?)
na pysiu ma czarne włoski, w dotyku miłe, troszkę szorstkie. Na całym grzbiecie widać malutko czarne pojedyńcze włoski a po bokach białe. (kapturka?)
standard fuzz (jaka sierść?)
W przeciwieństwie od siostry, nie ma sierści na ciele, na pysiu ma rzadką sierść.
quagmire - Pią Lis 01, 2013 11:18
madziastan, prosisz nas o niemożliwe Fuzz nieczęsto mają tyle futra, żeby u straszych dało się określić kolor
madziastan - Pią Lis 01, 2013 11:23
hahahah myślałam że coś wiecie, skoro w hodowlach łyse mają pełną nazwę, często z (?) pytajnikiem, bo nie wiadomo co dokładnie
Cegriiz - Pią Lis 01, 2013 11:24
madziastan, w hodowlach mają pełną nazwę, bo wiadomo jakiego genotypu byli rodzice
madziastan - Pią Lis 01, 2013 11:25
Cegriiz, ok rozumiem Więc skreślę sierść
Cegriiz - Pią Lis 01, 2013 11:32
madziastan, zostaw fuzza W końcu to też rodzaj sierści
madziastan - Pią Lis 01, 2013 11:34
Cegriiz, oczywiście że tak myslałam o odmianie fuzz a sierść skreślę
quagmire - Pią Lis 01, 2013 14:06
madziastan, w hodowlach określa się ich kolor jak jeszcze mają sierść.
halszka77 - Nie Lis 03, 2013 18:13
i ja mam problem z określeniem odmiany naszych szczurków - kupione od prywatnego hodowcy i on powiedział nam, że to dumbo. no i faktycznie uszka okrągłe, sierść siwo-niebieska, ale ostatnio jeden zaczął się odbarwiać - na grzbiecie po głowę robi się ciemniejszy. drugi juz powoli też zmienia kolorki. jak tylko zrobie zdjęcie to wrzuce, ale może ktoś już mi udzieli jakichś informacji - z góry dzięki
Cegriiz - Nie Lis 03, 2013 18:33
Off-Topic: | halszka77 napisał/a: | - kupione od prywatnego hodowcy |
Chyba od pseudohodowcy.
Nie wiesz, ze na forum nie akceptujemy kupowania szczurów gdzie indziej, jak w zarejestrowanych hodowlach? |
halszka77 - Nie Lis 03, 2013 18:41
wiem, ale to nie oznacza, że teraz mam z tego powodu nie korzystać z forum.
Cegriiz - Nie Lis 03, 2013 18:47
Raczej kwestia tego, abyś stosowała się do regulaminu forum. Nie zgadzamy się na takie postępowanie i skoro jesteś od miesiąca, powinnaś o tym wiedzieć.
smeg - Pon Lis 04, 2013 07:31
halszka77, po prostu na przyszłość pamiętaj o tym, że płacić należy tylko za zwierzęta z rodowodem. Następnym razem adoptuj
A co do szczurków - może po prostu zmieniają dziecięcy puszek na dorosłą sierść?
halszka77 - Pon Lis 04, 2013 09:15
wiem wiem - po prostu biorąc szczurki byłam dość zielona. gdzieś tam coś czytałam, dlatego wzięliśmy 2 ogonki, ale na tyle szczegółowe informacje natrafiłam tutaj - po czasie
|
|
|