Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
zalbi - Śro Maj 19, 2010 23:17
facetowi też pasuje =P
obawiam się, że przez najbliższy czas jednak nie dowiesz sie jakiej jest płci.. u moich chyba jeszcze nie widac.
jednak żyję w przeświadczeniu, że mam facetów
devilline - Śro Maj 19, 2010 23:25
zalbi, to nazwij tego białego grubasa Balonikiem ; )
zalbi - Śro Maj 19, 2010 23:51
Jeden na pewno będzie miał na imię Luksus. tylko to imię pasuje mi do obydwu. jak znajde coś odpowiedniego dla dzikusa to jasny zostanie Luksusem.
EpKee - Śro Maj 19, 2010 23:53
to drugi niech będzie Arni / Arnie
zalbi - Śro Maj 19, 2010 23:56
myślałam nad Radosławem.
absolutnie nie wymysliłam tego poprzez 13 posterunek =P jeszcze by Stępniem któryś został.. nie przyszło mi to do głowy.
po prostu szukałam męskich imion na finlandzkiej stronie i źle przeczytałam: zamiast Luukas - Luksus. i stwierdziłam, że się nadaje =P
a może Cezary?
Niamey - Czw Maj 20, 2010 00:10
Jak Lucas, to może drugi George
Anonymous - Czw Maj 20, 2010 07:12
luksus i leksus ;p
Mangusta - Czw Cze 03, 2010 20:58
Victory once again! Jak niektórzy pamiętają, mam w domu potężnego, dwuletniego samca zbożówki, który w życiu nie widział mrożonki. Co więcej, w życiu nie był karmiony poza terrarium. Myślałam, że sytuacja będzie dość beznadziejna, ale poszłam na zasadę "zes*** się a nie daj się" i po prostu do oporu męczyłam tylko mrożonymi, tylko poza terra i nic innego nie dostawał przez ostatnie półtora miesiąca. I co? I dzisiaj częstujemy jaśniepana w oddzielnym pojemniku mrożoneczką. Obwąchał, obwąchał i wziął się za wciąganie bez gadania. Co prawda od tzw dupy strony, co mnie trochę martwi żeby się nie zadławił przypadkiem, ale tak czy siak jest to kolejny sukces i dowód na to, że właściciele którzy utrzymują że ich popularne węże się na mrożone nie przestawią, to zwykli wygodniccy lenie.
Lavi - Sob Cze 05, 2010 15:56
Chciałam spytać, czy hodował ktoś z forum Pończoszniki Thamnophis Sirtalis? Ostatnio na allegro widziałam aukcje tych węży i opis mnie zaintrygował. A dokładnie to, że nie trzeba ich karmić gryzoniami, tylko rybkami akwariowymi, kijankami, pokrojonym karasiem. I pisali, że lepiej im się poluje w wodzie niż na lądzie. Ciekawy gatunek musi być. Może ktoś miał z nimi do czynienia i zechce podzielić się odczuciami?
Mangusta - Sob Cze 05, 2010 18:36
kumpela ma trzy czy cztery, bo tańsze to niż zbożówki i się skusiła. Są kompletnie nierozkarmione i nie chcą jej jeść, bedzie przymus pewnie. jeśli chodzi o karmienie to tak czy siak raz na jakiś czas trzeba podawać oseska mysiego żeby uzupełnić ewentualne braki witamin. faktycznie jest to wąż głównie wodny także musi mieć spory zbiornik z wodą. Nie da się go oswoić jak zboża.
Dimishka - Śro Cze 09, 2010 20:33
Jeden z moich śmierdzieli
zalbi - Pią Cze 11, 2010 11:52
Orion podczas chłodzenia się.
(wpływa na dłoń żeby byc bliżej powierzchni wody bo tam dmucha wentylator)
Mangusta - Czw Cze 17, 2010 14:46
Obiecałam że w czerwcu będzie dużo nowości, to macie. Najpierw specjalnie na życzenie Agu, mały apdejt tzw "karmówki".
na pierwszy ogień idzie niesamowicie łagodna Vanilla, jest przekochanym gekoniątkiem:

Drugi to nieco nerwowy samiec Spot:

no i mój schroniskowiec, Yellow. potwornie przymilaśne zwierzę, wiercił się jak nieszczęście więc i dobrych fot nie ma.

teraz długo oczekiwana premiera - Migota już w parze z nowym kawalerem (jeszcze bezimiennym).

oraz 3x work in progress. oba terraria robiłam ja sama, akwarium z ramą było robione na zamówienie. do podstawowej funkcjonalności terrariów brakuje już tylko szyb.

no i na koniec bonus, czyli ta mroczniejsza strona życia z mnóstwem zwierząt w domu
nezu - Czw Cze 17, 2010 15:18
Mangusta, prusak?
gekony przepiekne.
za to odroznic gdzie konczy sie migota a zaczyna migotowy to miszyn imposibl ;p
Mangusta - Czw Cze 17, 2010 15:29
nezu napisał/a: | Mangusta, prusak? | nie, karaczan turecki kilka podrostków mi zwiało jesienią i do tej pory je znajduję po kątach.
|
|
|