To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Tess - Pon Lut 11, 2013 13:42

Lecznica na Powstańców to dno, zgadzam się, ale nie profesor Lechowski, który między innymi tam przyjmuje. :) Do niego są wysyłani ludzie właśnie ze sprawami żołądkowymi i nie tylko, np. też neurologicznymi.
Sama kiedyś byłam, z podejrzaną sprawą żołądkową, na wizycie rozwikłał zagadkę, nad którą się głowiło pięciu wetów, a psu przeszło jak ręką odjął. :)
Ja bardzo polecam, poza powstańców przyjmuje też na SGGW, chyba gdzie jeszcze, musisz przeguglować.

Ninek - Pon Lut 11, 2013 13:44

Chciałam usunąć dźwięk przez moje głupie gadanie, ale filmik byłby nijaki bez efektów dźwiękowych w postaci warczenia :P
Tak wygląda u nas ostatnio każdy wieczór, bo kundel ma jeszcze ograniczone spacery, przez kk - nie chcemy pozarażać innych psów, a suki dopiero przestały kaszleć. Biega po domu warcząc na nas i zachęcając do zabawy ;P
http://www.youtube.com/wa...u8kKJWw&index=1
0:40 to mój ulubiony fragment.

PALATINA - Pon Lut 11, 2013 15:27

Tess napisał/a:
Lecznica na Powstańców to dno, zgadzam się, ale nie profesor Lechowski

Sama się zastanawiam, czy nie iść do niego skonsultować rzadkie kupy mojego kota (ma luźny kupy od zawsze. Ani razu nie zrobił innej! Już kończą się mi i moim znajomym wetom pomysły).

katasza - Pon Lut 11, 2013 17:24

Ninek, moj pies zachowuje sie identycznie, ale on tak ma nawet po 3 godzinach spaceru. Musze kiedys go nagrac. ;)
Ninek - Pon Lut 11, 2013 17:36

katasza, mój też tak miewa po długich spacerach :P Wracamy po przejściu (tzn ja ide, pies biega z innymi psami) 20km a on chwile poleży i zaczyna szukać guza zaczepiając mnie, koty, suke, itp :lol: Nie udało mi sie go totalnie zmęczyć jeszcze ani razu.
Dlatego musze jak najszybciej kupić mu szelki i zacząć dogtrekkingować. A jak tylko zrobi sie cieplej przesiądziemy sie na rower - może wtedy uda sie go wymęczyć ^^

Teraz takie głupawki ma kilka razy dziennie, w godzinach o których normalnie by spał :]

Anonymous - Pon Lut 11, 2013 18:12

Tess, dzięki :)
katasza - Pon Lut 11, 2013 18:34

No moj dzisiaj po godzinnym soacerze narazie spie juz ponad godzine wiec sukces, ale pierwszy raz udalo mi sie nakrecic go na pilke na spacerze ;)
Chociaz jak niedawno lazilysmy pare godzin, wrocilismy do domu jeszcze sie pobawilismy troche i jak padl tak musialam go na sile wyciagac nastepnego dnia o 11. 30 rano na spacer bo nie chcial isc :P

Ja sie przymiezam do frisbee, na wiosne tez odkurzam rower.

Nakasha - Pon Lut 11, 2013 20:44

Ja też się przymierzam do frisbee. :) Już kupiłam dyski. ;)

Wczoraj wzięliśmy psy do nowego domu - my zdejmowaliśmy tapety ze ścian, a one ganiały... i ganiały... po całym pustym domu. 4 godziny! I godzinę na podwórku. Dopiero potem zaległy ze mną przed kominkiem. ;)

Szybko opanowały schody. Myślałam, że będzie gorzej. I nawet żaden się z nich nie spierniczył. :P

agacia - Pon Lut 11, 2013 21:00

Jak Rune wzielismy to nie umiala po schodach wchodzic. Przednimi łapami wchodziła, tylko zapominala o tylnych i siedziala taka rozjechana na tych schodach, a teraz śmiga tak, ze się boję, ze spadnie kiedyś.

PALATINA, a w kierunku trzustki byl badany?

PALATINA - Pon Lut 11, 2013 21:13

Off-Topic:
agacia napisał/a:
PALATINA, a w kierunku trzustki byl badany?

Nie. Jego prowadząca wetka uznała, że nic nie wskazuje na trzustkę.
Kot bardzo ładnie przybiera na masie (100 g tygodniowo - ważę go cały czas), sierść ma błyszczącą, kał nie przypomina kału "trzustkowego" (na pewno nie jest "tłusty").
Zanim się pozbyliśmy lamblii wyglądał gorzej, mniej jadł, był bardzo chudy i miał brzydki, matowy włos.
Teraz badania są negatywne, a kot pięknieje w oczach.
Tylko kał nadal bez zmian... :roll:

Tess - Pon Lut 11, 2013 23:01

PALATINA, a alergie pokarmowe?
PALATINA - Wto Lut 12, 2013 00:09

Ale u kota objawiają się one ranami na skórze w okolicy głowy, karku zazwyczaj. Imbir ma tylko rzadkie kupy, ze 2 dziennie.
Od 2 miesięcy jest też na RC gastro intestinal, ale powoli sie z tego wycofuję. Dostawał antybiotyki, pre i probiotyki, sterydy, smectę, diadog itd. Mam gdzieś listę, bo powoli przestaję pamiętać.

Ninek - Wto Lut 12, 2013 11:00

PALATINA, mój pies ma podobnie jak Imbir i też nikt nic nie wie. Jemu doraźnie pomaga Fatrogermina, czy jakoś tak (nie pamiętam bo my to po domowemu nazywamy fatrogremlina). Od razu kupy normalnego koloru i konsystencji.
PALATINA - Wto Lut 12, 2013 17:55

Moja młodsza sucz kończy dziś 9 lat! :)
katasza - Wto Lut 12, 2013 21:06

Wszystkiego najlepszego!
Czata czy Jagna?

Znacie jakas karme w ktorej nie ma nic z kurczaka? Frodo ma chyba uczulenie. Ostatnio je bozite w ktorej jest duzo kurczaka, dostaje tez skrzydelka surowe co jakis czas i od niedawna zaczal sie drapac. Nie wiem czy to to ale musimy sprobowac.