To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. IV

L. - Pią Wrz 21, 2012 18:38

Devony też sa krejzi ;p mają mnóóóóóóóstwo energii.
Ja bym z takimi nie dała rade na co dzień.

Ale to samo abisyńskie - bardzo kiedyś chciałam, ale niestety ich charakterowi nigdy nie sprostam.

katasza - Pią Wrz 21, 2012 20:21

Kasik, mam w domu kota (mieszanka jakas, ale wszyscy mi mowia ze najprawdopodobniej brytyjski i burm) ktory miauczy non stop w dodatku jest gluchy, wiec miauczy dwa razy glosniej. Jak go bralam to to bylo taaakie slodkie, ale po jakims czasie, mimo ze go kocham, to to jego miauczenie tak mi dziala na nerwy ze mam ochote mu ten pyszczek zakleic ;p
PALATINA - Sob Wrz 22, 2012 18:58

Ma ktoś taką zabawkę?
http://www.zooplus.pl/sho...raktywne/134792
Myślicie, że ragusiowe łapki będą się tam mieściły?
Kupiłabym, ale boję się, że Racuch jest do tego za duży.

susurrement - Sob Wrz 22, 2012 19:47

PALATINA, a tak btw - ile on waży?
PALATINA - Sob Wrz 22, 2012 19:54

susurrement,
Nie mam pojęcia, bo na kuchenną wagę już się przestał mieścić, a innej sensownej nie mamy.
Myślę, że ok 5 kg.

Spojrzcie na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=-pllIfP-12s i oceńcie mi co to za koty są i czy w związku z tym mój Racuch też da radę korzystać z zabawki.
Potrzebny i spowalniacz jedzenia, bo kot pochłania zawartość miseczki w minutę.
Wolałabym, żeby się tym dłużej cieszył. ;)

L. - Sob Wrz 22, 2012 20:03

PALATINA, powinien zmiescic sie z łapkami bez problemu :wink:
PALATINA - Sob Wrz 22, 2012 20:12

L.,
Dzięki. ;) Najwyżej puszczę dalej w świat.
Biedny mój portfel. :roll:

quagmire - Sob Wrz 22, 2012 20:17

PALATINA, a nie masz ludzkiej wagi? Coby zważyć kota jak bagaż przed lotem. Czyli najpierw zważyć się z kotem a później bez.
PALATINA - Sob Wrz 22, 2012 20:19

quagmire,
Mam. Taką starą, z latającą wskazówką, którą się ręcznie sprowadza do poziomu 0. Dokładność pomiaru +/- 3 kg - w zależności jak się stanie. :P

susurrement - Sob Wrz 22, 2012 20:43

PALATINA, tak pytam, bo ciekawa jestem jak duża będzie moja Dafne. ma 5 msc i waży 3,6 kg :roll:
PALATINA - Sob Wrz 22, 2012 21:02

susurrement,
Racuch wolno rośnie. ;) W porównaniu z innymi kotami (w tym samym wieku) na ragdollowym forum zawsze wypadał mały, ale nie tylko on, tylko cały ten miot. Rodziców mają sporych, więc myślę, że po prostu wolniej dojrzewają.

L. - Sob Wrz 22, 2012 21:40

susurrement, kociaki przeciez zawsze na poczatku szybką rosną :)
Muffin miał rok a ważył 5,5 kg - stracił futro dzieciece wazy 4,800-5000 (02.05 skonczył 2 lata)
Tylko on był najmniejszy z miotu :]

Ninek - Sob Wrz 22, 2012 22:06

L. napisał/a:
susurrement, kociaki przeciez zawsze na poczatku szybką rosną :)
Muffin miał rok a ważył 5,5 kg - stracił futro dzieciece wazy 4,800-5000 (02.05 skonczył 2 lata)
Tylko on był najmniejszy z miotu :]

To moja kotka dachówka więcej ważyła :shock: Wydawało mi sie, że nawet małe są większe od niej, jakieś złe informacje mam :P
Szaruchna jak była szczupła ważyła 6kg, później jak jej sie utyło miała 7kg :oops:

Strasznie mi sie marzy dużo maine coon. Tak z dyszke żeby ważył, bez sadełka.

L. - Sob Wrz 22, 2012 22:22

Ninek, to trochę wagi na wyrost ;p
Ragdolle dochodzą do 7kg, ale zazwyczaj te 5-6 to taka średnia. (Kiedys na ragusiowym forum spis zrobilismy)
Norwegii potrafią dobić do 9, ale to są wyjątki i zazwyczaj futro waży z 1,5kg ;) Średnia waga to 5,5-7.
MCO - jak NFO.

Ragdolle z tych trzech są najmniejsze.
Dla MCO norwegi są przodkami, bez nic MCO by nie powstały. Tak samo w przypadku obu tych ras najwięcej waży futro i są po prostu potężne, ale z budowy ciała. Moich dziadków kot waży 4, czyli nie duza róznica, a wygląda jakby był o przynajmniej 1/3 mniejszy. Jak Muffin miał 5 miesięcy to był już jego wielkosci.

Ninek - Sob Wrz 22, 2012 23:13

Widziałam na własne oczy 2 ogromne MC, jeden 14kg, drugi 11kg (a miał 10 miesięcy) :mrgreen: I był chudy wręcz, ale przeraźliwie długi i masywny. Cudo, nie kot :serducho: Jak sie zdecyduje na MC to będe szukała właśnie 'malucha' po jak największych rodzicach.

Jedna wada - ile to musi jeść :P I jak mu drapak dobrać xD Chyba na zamówienie robić :lol: