Odżywianie - Dropsy - temat ogólny
adrian - Wto Lip 07, 2009 19:04
Nie polecam dropsów, ponieważ zawierają za dużo cukru. Wolę już sam coś upiec im w piekarniku.
Marta0 - Wto Sie 18, 2009 19:10
Ja kiedyś moim szczurom dałam po dropsie jabłkowym, ale nie za bardzo chciały je jeść. Szczurki niekiedy nagradzam orzeszkiem lekko obtoczonym w miodzie naturalnym , a tak to wolę dawać świeże i suszone owocki i warzywa. Moje szczuraski szczególnie lubią rodzynki, orzechy włoskie i suszonego jak i świeżego banana. Zgadzam się z adrianem, że te dropsy to dużo cukru mają.
Skład takich dropsów: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik spożywczy, cukier.
ewela9 - Wto Mar 16, 2010 14:59
moja Nela uwielbia wszystkie dropsy a najbardziej jugutowe
kameliowa - Wto Mar 16, 2010 23:56
Ja dropsów w ogóle nie daję. Nie mam do nich zaufania, dla mnie to straszna chemia. Jak już chcę chłopaków czegoś nauczyć czy tak po prostu rozpieścić to daję im np dynię, orzecha, marchewkę, suszone warzywa czy owoce. . . Jak już, to coś domowej roboty.
Coś zdrowszego niż dropsy.
Oli - Wto Mar 16, 2010 23:59
zamiast dropsów polecam te produkty http://animalia.pl/sklep....&sort=0&kat=107 , zwłaszcza http://animalia.pl/produk...mium_Crock.html i http://animalia.pl/produk...mium_Crock.html
zuuzuushii - Śro Mar 17, 2010 12:41
o taak! Moje uwielbiają je, na razie szaleją za fretkowymi z bekonem
Cerro - Śro Mar 17, 2010 17:36
Mojemu chyba ze dwa razy dałam (biszkoptowe, a drugie... hmmm... chyba warzywne). Na początku wcinał, potem mu się znudziło. Bo on to strasznie wybredny jest...
Pamiętam, specjalnie czytałam składy pod tym kątem i nie było w ich ni cukru, ni barwników. Nie pamiętam już z jakiej firmy, szlag . Ale się naszukałam pamiętam po ty pudełeczkach z dropsikami, coby znaleźć coś bez kolorka...
Julita - Sob Mar 27, 2010 17:06
mój Spike to nawet warzywne uwielbiał
Adeline - Pią Kwi 23, 2010 10:52
Moje ogonki uwielbiają jajeczne i miodowe Ale nie daję im zbyt często.
Niamey - Pią Kwi 23, 2010 11:31
Ostatnio bardzo spodobały mi się dropsy jogurtowe vitakraft - są bardzo smaczne, mają taki "naturalny" smak i co więcej są relatywnie małe, dzięki czemu świetnie się nadają do uczenia szczurka np. przychodzenia na wołanie
Jogi - Śro Lip 14, 2010 19:36
Moje dadzą się pociąć na plasterki za czekoladowe i śmietankowe.
A śmietankowe to tak ładnie pachną, że czasem sama się zastanawiam, czy nie spróbować
greenfreak - Śro Lip 14, 2010 20:34
Jogi, najprawdopodobniej jakies 3/4 wlascicieli to podjada i ja jestem wsrod nich Zastanawiam sie tylko po tym temacie, na ile czesto mozna dawac to moim dziewojom, zeby zaspokoic ich dropsowe zachcianki, a nie zaszkodzic. Na samym poczatku dawalam po jednym co drugi dzien, teraz juz wlasciwie od swieta...
A juz sie cieszylam, ze mala Chii w koncu przytyje
Anonymous - Śro Lip 14, 2010 20:36
greenfreak, nie częściej niż raz w tygodniu. Chociaż naprawdę nie widzę żadnego powodu aby to w ogóle podawać. Lepiej kup suszone owoce.
greenfreak - Śro Lip 14, 2010 21:09
W sumie racja, dokoncze w ten sposob te co mam i znajde cos innego Dzieki.
Jogi - Śro Lip 14, 2010 21:24
Hehe, ja kiedyś z koleżanką jadłam truskawkowe
Off-Topic: | Hmm, a moje suszonych owoców nie jedzą, ani nic takiego "naturalnego" Nigdy nie przepadały za takimi rzeczami. |
|
|
|