To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Biała - Czw Maj 13, 2010 21:41

Ja się bardzo cieszę bo Uri raczej nie daje mamie buziaków :mrgreen:

LunacyFringe - Pią Maj 14, 2010 12:12

Chyba jest głodna :P P

Moja mi często daje buziaki, ale ten pies jest mało psi :P

sachma - Sob Maj 15, 2010 21:12

Leniuch z pieskiem-kochaneczkiem :P tak tak, moje maleństwo kryje swoją maskotę :P

AngelsDream - Sob Maj 15, 2010 21:23

sachma, ale tak kryje na serio?

Jeśli tak, to czemu na to pozwalasz? :shock:

sachma - Sob Maj 15, 2010 21:29

AngelsDream, kryje jednego psiaka :) zabraniam, co nie zmienia faktu że zaskakuje mnie że to już ;) ma takie napady raz czasem dwa razy dziennie, zabieram wtedy psiaka mówię "nie" i jest spokój danego dnia ;)
AngelsDream - Sob Maj 15, 2010 21:34

sachma, rozumiem. Ja bym zabrała maskotkę jednak, bo to jednak i wczesny wiek i utrwalanie złego nawyku, który sam się nagradza i potem pies każdą frustrację wyładowuje w ten sposób. Inna sprawa, że może się nauczyć, że przy Tobie mu nie wolno, a kiedy tylko Ciebie nie ma już tak.
sachma - Sob Maj 15, 2010 21:43

AngelsDream, piesek - kochaneczek to zabawka na wieczór - w ciągu dnia się nim nie interesuje, kiedy wychodzę zostaje sam z piszczącą kolejką dużą miękką piłką i sznurem - to trzy stałe zabawki - psiak ma oczy więc wole go nie zostawiać z nim sam na sam ;)
Martuha - Nie Maj 16, 2010 11:41

sachma, mam słabość do Twojego pudelka,miałam w życiu dwie suczki tej rasy i muszę powiedzieć,że to były najmądrzejsze i proludzkie psy jakie do tej pory miałam :) .Właśnie po moich teraźniejszych kochańcach chcę doga kanaryjskiego i jakiegoś mniejszego pieska,który zawsze się do mnie przytuli i właśnie będzie to pudelek :serducho:
sachma - Nie Maj 16, 2010 19:13

super że się podoba :)

wiecie kiedy powinny jąderka zejść do moszny na stałe? Bo Lenny ma dwa maleńkie jąderka, ale jeszcze je chowa - ma już 10tyg.. czy nie powinny już zostać na stałe?

Niamey - Nie Maj 16, 2010 23:28

To chyba różnie bywa, nie wiem jak to u pudli wygląda. Trzeba masować, masować i masować ;)
sachma - Nie Maj 16, 2010 23:32

Niamey, masować? nigdzie o tym nie czytałam :/ jak masować?
Niamey - Nie Maj 16, 2010 23:54

Musiałabym mamy zapytać o techniki masowania :P Wiem, że mama masowała małym bokserkom, którym często cofają się jądra - nawet w nie tak młodym wieku. To mniej więcej wygląda, że się delikatnie masuje jąderka w dół, tak jakby je zsuwa i masuje. Nie wiem czy to wystarczający opis, sama nigdy tego nie robiłam, ale nigdy nie mieliśmy szczeniaka, któremu by na stałe nie zeszły (przy wspomaganiu masowaniem), więc może to działa.
AngelsDream - Pon Maj 17, 2010 01:16

Niamey, ano. Myśmy Baajowi masowali. :mrgreen:
PALATINA - Pon Maj 17, 2010 09:10

Dziewczyny, poradźcie mi, gdzie można pojechać z psami?
Chcę pojechac na tydzień, gdzieś w Polskę.
Niestety już teraz, tzn. nie latem, ale już w najbliższy weekend.
W przyszłym tyg. kończę 30tkę i za nic w świecie nie będę wtedy siedzieć i się smutać w W-wie! Chcę pojechać gdziekolwiek. :)
Dostaliśmy właśnie w spadku stary samochód moich rodziców - więc jest kupa miejsca dla psów.
W zeszłym roku myślałam o jakimś zadupiu nad morzem - kocham morze, nawet jeśli nie ma lata i upałów. Ale patrząc na obecną ulewę zastanawiam się, czy może by się jednak nie wybrać gdzie indziej.
Ważne, żeby psy były mile widziane. Raczej odpada miasto, bo w mieście siedzimy cały czas i pewnie psice też wolałyby się wyszaleć na łanie natury.

babyduck - Pon Maj 17, 2010 11:20

Beskid żywiecki i śląski? Tam podobno psy są mile widziane.