Zarejestrowane hodowle - Rozmnażanie szczurów rasowych poza SHSRP
sachma - Pią Lut 26, 2010 23:26
Cytat: | czy "nie olanie" musi się równać z przyjęciem propozycji? |
wg tego co mówi Oli to tak.
Oli - Pią Lut 26, 2010 23:27
sachma napisał/a: | bo ja nigdzie nie powiedziałam że masz siedzieć cicho | owszem napisałaś, dawno ale napisałaś i jak widzę chociażby z takich wypowiedzi sachma napisał/a: | ja tego jakoś nie widzę. | nadal masz takie lub bardzo zbliżone zdanie
sachma - Pią Lut 26, 2010 23:29
Oli, to mam się zgadzać zawsze z tobą? to będzie znaczyło że cię nie olewam?
pixel - Pią Lut 26, 2010 23:29
sachma, ja naprawdę doceniam to co tworzycie i jestem skłonny nazwać się bardziej zwolennikiem stowarzyszenia niż jego przeciwnikiem. Tu nie chodzi o to, żebyście głosowali nad hodowlami karmowymi, bo wtedy stanie się to co cały czas powtarzacie - a my się wypieramy. Sama widzisz jak to głęboko w was siedzi. Osoby nie będące w stowarzyszeniu nie mają prawa decydować o, ani zmuszać do głosowania stowarzyszenia!
Co do sprawy Oli, to tez jest zbyt długo wałkowany niepotrzebnie temat, Oli uważa, że została potraktowana tak a nie inaczej. Trzeba to podkreślić grubą linią, i zapamiętać, (czy było czy nie było, nie obchodzi mnie to) żeby czegoś takiego w przyszłości nie palnąć
sachma - Pią Lut 26, 2010 23:30
Nie zgadzam się z tobą i już i jeśli będzie głosowanie na forum hodowców o hodowcach karmowych to powiem "nie" i to dlatego że takie jest moje zdanie a ty nie podałaś ŻADNYCH argumentów żeby je zmieniła. a chyba członkowie stowarzyszeń mają też prawo do własnego zdania, czy już nie?
Oli - Pią Lut 26, 2010 23:31
babyduck napisał/a: | czy "nie olanie" musi się równać z przyjęciem propozycji? | nie mów sachma za mnie dobrze, bo dyskusja zaczyna poważnie tracić fason... nie uważam tak. dla mnie nie olanie to jest branie pod uwagę rad itp. ludzi spoza, a tego nie widać. sachma teraz napisała, że dyskutujecie jakieś moje uwagi, a ja to wiem? nie wiem. a ktoś spoza SHSRP wie, że są dyskutowane uwagi użytkowników? nie wie. no to jak to ma dobrze wyglądać. tylko nie wytaczajcie się z tekstami o trąbieniu na prawo i lewo. po prostu czasem fajnie by było dostać choćby pw, że coś jest brane pod uwagę. no i ja nie jestem jedyna, która tak uważa. myślę, że całkiem fajnym przykładem człowieka całkiem spoza jest Mazoku, bo o ile ja się SHSRP i hodowlami interesuję, to Maz chyba nie bardzo, no i zna jeszcze opinie na innych forach, które jak tu napisałą nie są najlepsze niestety.
Wampiwor - Pią Lut 26, 2010 23:32
sachma, trzymaj poziom... Miałam nie pisać, ale to, co robisz, moim zdaniem, jest żenujące i swoją postawą odstraszasz.
Słuchajcie, chodzi Wam o jedno, prowadźcie dyskusje na poziomie godnym ALLO, a nie rynsztoku. Mam Was za sensownych ludzi i nie chcę zmieniać zdania. W parę godzin wyprodukowaliście 10 stron tematu, w którym chodzi o to, że sympatycy zaczęli dyskusję o SHSR, a SHSR uparcie się broni nie czytając w ogóle "zarzutów". Wiecie co to jest? To jest kontruktywna krytyka. Zastanówcie się nad sensem istnienia SHSR, które ma w nosie zdanie reszty świata; istniejecie sami dla siebie czy jednak przyświeca Wam wyższy cel - zdrowie szczurów? Sami się wpędzacie w zamknięte, elitarne grono, żeby nie nazwać tego kołem wzjamnej adoracji.
sachma - Pią Lut 26, 2010 23:32
pixel, ale tu chodzi o dyskusje jak każdą inną - ktoś daje argumenty które mnie przekonują albo nie, a to wcale nie znaczy że go olewam, po prostu mam inne zdanie, ale widzę że wszyscy muszą myśleć jak Oli bo inaczej jest wielka obraza majestatu.
Oli - Pią Lut 26, 2010 23:34
sachma napisał/a: | Oli, to mam się zgadzać zawsze z tobą? to będzie znaczyło że cię nie olewam? | jezu, podaję przykład swoje osoby, bo jest on chyba najbliższy zarówno mnie jak i Wam członkom SHSRP
Anonymous - Pią Lut 26, 2010 23:35
Oli napisał/a: | ludzi spoza, a tego nie widać. | jezus, bo dyskusje odbywają się na podforum, telefonicznie, na konferencjach gg, na wystawach! Ile razy można to powtarzać. Skąd masz o tym wiedzieć, skoro w nich nie uczestniczysz, bo nie jesteś CZŁONKIEM.
sachma - Pią Lut 26, 2010 23:37
Wampiwor, mylisz się przeczytałam każdy zarzut i odpowiedziałam na niego tak jak ja to widzę, czy nie na tym polega dyskusja?
Oli napisał/a: | po prostu czasem fajnie by było dostać choćby pw, że coś jest brane pod uwagę. no i ja nie jestem jedyna, która tak uważa. |
mogę ci obiecać że następnym razem PM dostaniesz
mogę zapewnić że każda dyskusja na forum i wszystkie argumenty są jeszcze raz na spokojnie przetwarzane na podforum SHSRP i staramy się wyciągać z tego wnioski i jakieś konkretne zmiany, zdarza się też że wasze propozycje przepadają w głosowaniu, ale każda opinia jest brana pod uwagę
Oli - Pią Lut 26, 2010 23:37
Cytat: | po prostu mam inne zdanie, ale widzę że wszyscy muszą myśleć jak Oli bo inaczej jest wielka obraza majestatu. | po tym tekście dla mnie EOT, bo faktycznie schodzimy na zaczepki słowne i rynsztokowe przepychanki.
Viss napisał/a: | jezus, bo dyskusje odbywają się na podforum, telefonicznie, na konferencjach gg, na wystawach! Ile razy można to powtarzać. Skąd masz o tym wiedzieć, skoro w nich nie uczestniczysz, bo nie jesteś CZŁONKIEM. |
Cytat: | po prostu czasem fajnie by było dostać choćby pw, że coś jest brane pod uwagę. | EOT
Anonymous - Pią Lut 26, 2010 23:39
Oczywiście Oli, będziemy cię od dzisiaj informować o dyskusjach jakie prowadzą członkowie SHSRP, żebyś się nie czuła taka niedoceniana cały czas...
Dla mnie też EOT.
babyduck - Pią Lut 26, 2010 23:50
I chyba na tym zakończmy.
Justka1 - Sob Lut 27, 2010 00:16
To teraz połowę można rozdzielić albo do kosza ,bo dyskusja zeszła na "nieco" inny tor .
|
|
|