To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Hamaki

szcurek2 - Pią Paź 31, 2008 23:11

mam pytanko, jak już wcześniej wspomniano o zawieszaniu to niby spinaczami biurowymi, no tak zgodzę się z tym jak najbardziej, ale czym ja moge przyczepić mój hamaczek w klatce jeżeli sufit kaltki jest z drewna nie ma prętów.. ?? proszę o pomoc i wszelkie pomysły.. bo nic wymyślić nie mogę; :cry:

edit:
Dodaję jeszcze zdjęcie sufitu w klatce :

Fauka - Sob Lis 01, 2008 08:43

Może wbić gwoździk i przywiązywać do niego linki od hamaczku lub zbić tak by zrobić takie zaczepienie, czyli wygiąć gwoździa, oczywiście by ostra końcowka była nieosiąganla dla szczura.
szcurek2 - Sob Lis 01, 2008 09:47

Fauka pomyślę nad twoją propozycją :wink: . Lecz czekam na jeszcze jakieś inne propozycje sposobu montażu, może będą jakieś łatwiejsze.
Anonymous - Sob Lis 01, 2008 13:14

ja bym kupiła takie haczyki na przyssawki
http://lh4.ggpht.com/_SkY...zau4/haczyk.jpg
tylko nie pamiętam jak się przygotowywało powierzchnie, żeby się dobrze trzymało.

szcurek2 - Sob Lis 01, 2008 15:26

aha, tylko szkoda ze niewiem jak one wygladaja bo ten link co podałaś nie działa. Na przyssawkach by się trzymało drewna ?? :?
Salcicia - Śro Lis 05, 2008 14:14

Ja zrobiłam hamaczek z poszewki na "jaśka". Była za dużo więc skróciłam ją szyjąc tworząc kieszeń, potem przypięłam do klatki za pomocą spinaczy biurowych. Szkodnikom się podoba i nawet go nie niszczą :P Ich sczęście :lol:
Anonymous - Śro Lis 05, 2008 18:17

chodziło mi o takie gumowe przyssawki jak np są przy zabawkowych strzałach dla dzieci, albo w zabawkowych pistoletach.
Anonymous - Śro Lis 05, 2008 22:24

szcurek, ale wbicie gwozdzia i haczykow to nic trudnego. a pozniej nie bedziesz miala zadnych problemow ze sciaganiem i zawieszaniem nowych hamakow.
mlotek, gwozdzie, haczyki i do dziela ;) to nei boli ;p

szcurek2 - Czw Lis 06, 2008 19:27

wiem już właśnie nie dawno zamontowałam jeden hamaczek :) szczurkom się podoba.. drugi już niebawem też będzie xD Dzięki za rady
Tatyka - Czw Lis 06, 2008 21:56

a ja własnie uszyłam nowy :)
apsik - Czw Lis 27, 2008 10:40

moje dziewuszki też uwielbiają hamaczki. Mają jeden duży zawieszony. Zrobiłam z mojego kaptura od bluzy polarowej. składam na pół i mają taki podwójny hamaczek. Bardzo im siętam podoba, bo siedzą w środku i do tego wciągają wszystkie ręczniki papierowe z koszyczków i po 2 dniach "pięknie" pachnie :-P . Zawieszam na dużych spinaczach biurowych ale boję się, że kiedyś się urwie pod ciężarem dwóch grubasów (jak razem siedzą, to obciążenie jest ponad kilogram :wink: ).
Oli - Czw Lis 27, 2008 18:43

Moja mama ostatnio nas odwiedziła akurat jak było wszystko przygotowane do sprzątania - troty, siatki na starą ściółkę i oczywiście hamaczki. Patrzy na stertę hamaczków i mówi "Ale masz postrzępione te szmatki do sprzątania. Jak chcesz to ja mam nowe w domu, ostatnio kupiłam takie fajne." Ja takie oczy :shock: i oburzona mówię, że to nie żadne szmatki tylko hamaczki, te co je szyłam w wakacje. Wtedy z kolei moja mama zrobiła takie oczy :shock: i obie zaczęłyśmy się śmiać. :mrgreen: Ja nie wiem jak to jest, ale moje szczury nawet z tunelów robią awaryjne wyjścia. :roll: Nie odgryzają hamaków, ale rzeczywiście większość wygląda jak postrzępione stare szmaty.
Tatyka - Pią Gru 05, 2008 21:39

ja jeszcze nie dostałam swoich szczurów a już cztery razy hamaki zmieniałam :lol:
Anonymous - Sob Gru 06, 2008 18:43

macie jakiś patent, żeby szczurze kobitki nie zjadały od razu hamaka? jakiś materiał, może kształt?
Devona - Sob Gru 06, 2008 22:39

Aga, ja daję dziewczynom sporo listków takiego grubego papieru toaletowego z Rossmanna (Alouette chyba się nazywa), rwą go w strzępki, później rozsypują po klatce, następnie zbierają, sikają na to, śpią w tym i dopóki papier jest w klatce, nie ruszają materiałowych elementów wyposażenia. Poza tym wieszam im z powrotem pogryzione przez nie akcesoria (domki, hamaki itp.), w ogóle im nie przeszkadza, że są zniszczone, a tym samym dłużej mogę je wykorzystać.