Archiwum - Psiaki XII
PALATINA - Pią Wrz 30, 2011 22:47
Viss napisał/a: | pinczer małpi gwałci moje poczucie estetyki na maxa |
Jakże to pięknie powiedziane! Zgadzam się w 100%!
Ninek - Sob Paź 01, 2011 09:43
Ni cholery bym nie powiedziała, że ten pies ma cokolwiek wspólnego z jakąś rasą Brzydactwo okropne a tak pospolite, że hoho
pituophis - Sob Paź 01, 2011 19:19
Nie, to stara rasa mająca udział w powstaniu gryfoników i sznaucerów. Jej korzenie mogą sięgać XV - XVI w. Ja uważam że są zabawne... ale ten charakter...
Ninek - Nie Paź 02, 2011 10:13
Zauważyłam coś 'ciekawego'. Fox mnie totalnie nie słucha, jak mam okres Skubaniec chyba wyczuwa, że źle sie czuje i jestem słaba...
Anonymous - Nie Paź 02, 2011 10:56
pituophis napisał/a: | Ja uważam że są zabawne... ale ten charakter... | właśnie ze względu na charakter pytałam o wiek rasy, bo młoda jeszcze powiedzmy, że nie jest jeszcze "jednolita". Ciekawe co hodowcy piszą o tych psa, żeby zachęcić do ich kupna.
Byłam wczoraj na zooexpo (myślałam, ze zoo market będzie w pkinie) ale poza faktem, że mam tam blisko, a raczej szybko, to nic więcej pozytywnego nie mogę powiedzieć o wystawie.
Expo na Marsa to dwie hale, miałam nadzieję, że obie b∂ą zarezerwowane dla targów zoo, ale niestety drugą część hali zajęły rowery.
Ciekawostką był mały tor agility i kilka psiaków biegających by zabawiać widzów, zawsze miło mi się na to patrzy, no ale ile można.
Chyba 1/3 wystawy zajęły terrarystyka z akwarystyką, z przewagą akwa, dla mnie niestety bardzo mało interesujące. Dyskowce piękne, pajonki i inne gado-płazy też, ale nie po to tam poszłam.
Dla gryzoni nie było nic, poza 2 klatkami pokazanymi przez PetInn i szczątkową ilością karmy Tropic.
Mniej więcej po równo było tematycznie dla psich i kocich miłośników, aczkolwiek ciężko mnie wkurzył pan właściciel wilczaka (jakże by inaczej...) błąkający się w kółko po terenie oraz rozczarował mnie mini pokaz kotów, bo były same maine coony i chyba ledwie dwa devony, cornishów zero. Pooglądać mogłam 10 minut.
Było jedno stoisko, które mnie bardziej zainteresowało, a mianowicie linia karm bezzbożowych 70/30/0 o nazwie N&D (Natural&Delicious) firmy Farmina. Mają całkiem ciekawe propozycje, acz jeszcze doczytam.
http://farmina.com/?q=pl/content/line/nd-canine
Ogólnie ubogo.
AngelsDream - Nie Paź 02, 2011 11:07
Viss, niezależne, odważne, o zdecydowanym charakterze? A może: dumne i niezłomne?
Anonymous - Nie Paź 02, 2011 11:14
Ajjj, coś czuję, ze wiem skąd wiesz.
Niestety, mało który chętny czyta między wierszami i pyta w ogóle jakie problemy może napotkać najczęściej i co to faktycznie oznacza w praktyce niezłomny.
W poprzednim poście dodałam mini recenzję zooexpo.
AngelsDream - Nie Paź 02, 2011 11:18
Viss napisał/a: | aczkolwiek ciężko mnie wkurzył pan właściciel wilczaka (jakże by inaczej...) błąkający się w kółko po terenie |
Pies coś robił?
Viss, trochę wiem... Jakby to powiedzieć, z doświadczenia. Cóż. Bywa.
yoshi - Nie Paź 02, 2011 11:24
I ja się pochwalę Toudim po wakacjach
Anonymous - Nie Paź 02, 2011 11:29
AngelsDream napisał/a: | Pies coś robił? | pies zachowywał się jak pies, był fajnie kontaktowy, ale pan chyba za bardzo przejmował się, że pies przez to mało groźny... Kilka razy mnie mijali i za każdym razem pies się fajnie do mnie uśmiechał, wąchał, okazywał zainteresowanie i o zgrozo merdał do obcej baby ogonem! Więc pan szarpaniem odciągał psa, bo wilczak to morderczy wilk i nie może merdać ogonem. Ale cóż, już się przyzwyczaiłam, że spora część właścicieli wilczaków to jakieś ciężkie popaprańce z żałośnie małym skowyczący ego...
yoshi, twoja psinka jest śliczna, wygląda jak norwich.
AngelsDream - Nie Paź 02, 2011 11:32
Viss, eh... Mogłam nie pytać. Wiedza jednak czasem boli.
Anonymous - Nie Paź 02, 2011 11:36
AngelsDream, dla ciebie to nie nowość. Niestety.
yoshi - Nie Paź 02, 2011 11:54
hahaha Viss, dzięki choć o norwicha nikt go jeszcze nie posądzał Raz o carin terriera i mieszankę corga
Anonymous - Nie Paź 02, 2011 11:58
yoshi, to możesz być dumna, same piękne rasy wymienili.
On ma sierść szorstką, czy tylko tak wygląda? Strasznie mi się takie pieski podobają.
yoshi - Nie Paź 02, 2011 11:59
Ma szorstką I posądzanie go o terriera jest jak najbardziej trafne Bo jest nim w 1/2
|
|
|