To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

nezu - Pon Cze 14, 2010 01:21

Grucha napisał/a:
Tapinauchenius violaceus L2 - tutaj o szybkości powiem tylko tyle, że znika i pojawia się w innym miejscu, przy przekładaniu do moczboxa narobił mi strachu ;) bardzo ciekawy pajączek dużo się rusza i niesamowicie gania karaki :P

mowilam ;]

a ja mam 2 samiczki violaceusow!! :mrgreen:

1 chlop i 2 baby, no normalnie nadmiar szczescia. ;)

aha, chordatus mi wylinial, wciaz jest z 7 lapkami, mam nadzieje ze choc za wylinke mu odrosnie.

a irminka zaczela jesc. ;)

L. - Pon Cze 14, 2010 12:22

nezu, w końcu się do Ciebie szczęście uśmiechnęło :P
nezu - Pon Cze 14, 2010 12:25

L. taaaaaa :mrgreen:

szkoda ze cyan i albiceps rosna na chlopcow ale i tak mam radoche... ;)

ciekawe co mi powyrasta z maluszkow.

futrzasta - Śro Cze 16, 2010 14:04

a ja mam do sprzedania samca A.geniculata L12 -dorosły. odbiór osobisty bo boje się takiego dużego dziada wysyłać a i złapać też się go boję :D
nezu - Czw Cze 17, 2010 23:19

jesli pajaki w ogole maja jakies rozumki, to krow-kedzior ma wyjatkowo maly.

wlasnie wyczesuje sie na plame swojej kupy na sciance.
musi byc bardzo grozna... :roll:

jak skonczy przetre szybke...

martuś8805 - Pią Cze 18, 2010 21:15
Temat postu: ...
nie sądziłam że na szczurkowym forum będzie coś o pająkach.. to też się pochwale za męża bo to jego:D mamy ptasznika biało kolanowego czy jakoś tak.. pająk ma już 4 lata a ja właściwie nic o nim nie wiem.. nawet nie wiem czy to on czy ona,pająk napewno ma dobrze bo co nieco czytałam ale czy tak z praktyki mógłby mi ktoś coś o takim pająku powiedzieć?? jak często powinien jeść?? my karmimy go co miesiąc ale czasem tak często nie chce jeść..
Mangusta - Pią Cze 18, 2010 21:50

no, jak się kupuje zwierzę egzotyczne to pierwszą rzeczą jaką trzeba zrobić to się o nim jak najwięcej dowiedzieć... http://arachnea.org/index...nearty-201.html
martuś8805 - Sob Cze 19, 2010 13:47
Temat postu: ...
nie kupiliśmy go,dzieciak z klatki obok zamówił pająka na allegro ale rodzice mu nie pozwolili. :evil: .i trafił do nas. ale z tego co teraz czytałam to pająk ma idealnie,wszystko tak jak powinno być,terrarium nawet większe,żarówka i kabel,wilgotność..wszystko jak potrzeba:) tylko dalej nie potrafię określić płci..ma haczyki na wszystkich łapkach a w podwoziu to ja się tam nic nie dopatrzyłam :? dziękuje za link :)
Mangusta - Sob Cze 19, 2010 14:02

daj zdjęcie. po czterech latach to albo będzie już dorosłym samcem i zostaną mu miesiące do życia, albo jest dorosłą samiczką. łatwo będzie wypatrzeć, samice są grubsze i mają krótsze nóżki.
futrzasta - Nie Cze 20, 2010 18:32

o tak tak tak daj zdjęcie najlepiej tak aby było przednie nogi widać, zrób od przodu i zboku -ostatnio mi się seksowanie wkręciło :D
Mangusta - Nie Cze 20, 2010 19:17

futrzasta napisał/a:
zboku -ostatnio mi się seksowanie wkręciło :D
no zboku zboku, ale akurat ta metoda dobra jest tylko w przypadku dorosłych pajunów ;P
futrzasta - Nie Cze 20, 2010 22:12

no tak tak oczywiście ale skoro pisze, że pajak 3 letni to na pewno już wiadomo :)

nikt z Olsztyna nie chce A. geniculaty samca? no jak to tak ;D

Lavi - Nie Cze 20, 2010 22:44

futrzasta, gdyby moja genia była o 6 wylinek większa i byłaby samicą to chętnie bym kupiła xDD
nezu - Pon Cze 21, 2010 05:20

kedzierzawa krow-mucka wyliniala.

i o ile mialam jeszcze cien watpliwosci co do jej plci przed wylinka, o tyle teraz ich nie mam.

tym razem nie zdezintegrowala wylinki i zobaczylam bycza spermateke. ;]
nie ma to jednak jak seksowanie z wylinki.

jokada - Pon Cze 21, 2010 17:58

coś dla skakunolubnych ;)