To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Mangusta - Wto Lip 19, 2011 20:23

jakie wymiary ma to akwarium? badylarki potrzebują dużego, pionowego terrarium i większej przestrzeni od zwykłych myszy, nie wiem czy to co tam masz się nadaje.
Bernadeta - Wto Lip 19, 2011 20:48

Jest ich 5 ,to faunbox 10 litrowy .Osoba od której brałam badylarki oceniła,że będzie dobre.
Mangusta - Wto Lip 19, 2011 21:12

zdecydowanie za małe, zaadoptuj jakąś porządną klatkę. One potrzebują ruchu tyle co szczury.
Bernadeta - Wto Lip 19, 2011 21:16

Mangusta napisał/a:
One potrzebują ruchu tyle co szczury

To fakt bardzo ruchliwe są i jakie sprawne w balansowaniu po gałązkach i kontaktowe,wystarczy otworzyc drzwiczki i już suną w górę . :)

Mangusta - Wto Lip 19, 2011 21:20

no to sama widzisz, że potrzebują więcej miejsca. W Berlinie widziałam badylarki i tam 3 miały ok. 80litrowe akwarium a wierz mi, że miejsca to tam oni nie mają pod dostatkiem.
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 07:42

Mangusta napisał/a:
W Berlinie widziałam badylarki i tam 3 miały ok. 80litrowe akwarium

A może reszta się pochowała ,one to potrafią,a jak mają mieszane stadko to pewnie w tej 80 będzie ich wkrótce więcej. :)

Mangusta - Śro Lip 20, 2011 12:28

poprawisz warunki myszom czy będziesz je trzymać nadal w tym plastikowym słoiku?
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 12:48

Mangusta napisał/a:
poprawisz warunki myszom czy będziesz je trzymać nadal w tym plastikowym słoiku?

Jestem w trakcie poszukiwań większego faunboxu czy czegoś tego typu :) ,klatki nie chcę bo uciekną między pręcikami .Dzisiaj powiesiłam im w prezencie gniazdko z trawy . :)

furburger - Śro Lip 20, 2011 12:54

chciałam się spytać czy można trzymać samca myszy w takim faunaboxie?
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 13:17

furburger napisał/a:
chciałam się spytać czy można trzymać samca myszy w takim faunaboxie?

Masz na myśli ten 10 litrowy ?

furburger - Śro Lip 20, 2011 13:47

oł zdjęcia nie dodałam haha :P
coś jak to.

myszy też tak jak szczury mają jakieś wytyczne co do klatki ?

Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 17:21

furburger, Na zdjęciu nie widac rozmiarów :wink: Pytałam jednej osoby związanej z myszkami ,bo ja samców nie mam co sądzi o takim pojemniku - 10 litrowym, dla jednego samca i wiem,że w takich niektórzy trzymają .Jak chcesz spytaj osoby od której będziesz miała myszkę co sądzi o tym,że będziesz miała dla niego takie mieszkanie. :)
furburger - Śro Lip 20, 2011 17:30

Bernadeta, dzięki :) tak się przymierzam do myszy ale sama nie wiem czy tak naprawdę ją chcę więc wolę poczekać jeszcze trochę co by zbyt pochopnie nie wziąć maleństwa :P
Sysa - Śro Lip 20, 2011 17:30

Jako minimum bodajze podaje się klatkę Mimi czy jak ona tam się zwie.. Objętościowo to bardziej 20l.
Po co upychać mysz do 10l... :/
Dla mnie to beznadziejny pomysł. Nawet nic jej się tam nie wstawi... Masakra.

Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 17:38

Sysa napisał/a:
Jako minimum bodajze podaje się klatkę Mimi czy jak ona tam się zwie.. Objętościowo to bardziej 20l.
Po co upychać mysz do 10l... :/
Dla mnie to beznadziejny pomysł. Nawet nic jej się tam nie wstawi... Masakra.

Wstawi się ,bo ja używam 10 litrowego savic na wystawę ,wstawiam domek - w kształcie pomarańczy,miskę ,zmieści się też mniejszy kołowrotek / taki na początku używałam dla moich samiczek /,albo inna zabawka w zamian i oczywiście poidło ,no i jest miejsce i zabrałam do niego dwie samiczki.
furburger napisał/a:
Bernadeta, dzięki :) tak się przymierzam do myszy ale sama nie wiem czy tak naprawdę ją chcę więc wolę poczekać jeszcze trochę co by zbyt pochopnie nie wziąć maleństwa :P

Tak, lepiej to przemyślec,bo samczyk ma charakterystyczny zapach ,w odróżnieniu od samiczek.