Archiwum - Myszki
Mangusta - Wto Lip 19, 2011 20:23
jakie wymiary ma to akwarium? badylarki potrzebują dużego, pionowego terrarium i większej przestrzeni od zwykłych myszy, nie wiem czy to co tam masz się nadaje.
Bernadeta - Wto Lip 19, 2011 20:48
Jest ich 5 ,to faunbox 10 litrowy .Osoba od której brałam badylarki oceniła,że będzie dobre.
Mangusta - Wto Lip 19, 2011 21:12
zdecydowanie za małe, zaadoptuj jakąś porządną klatkę. One potrzebują ruchu tyle co szczury.
Bernadeta - Wto Lip 19, 2011 21:16
Mangusta napisał/a: | One potrzebują ruchu tyle co szczury |
To fakt bardzo ruchliwe są i jakie sprawne w balansowaniu po gałązkach i kontaktowe,wystarczy otworzyc drzwiczki i już suną w górę .
Mangusta - Wto Lip 19, 2011 21:20
no to sama widzisz, że potrzebują więcej miejsca. W Berlinie widziałam badylarki i tam 3 miały ok. 80litrowe akwarium a wierz mi, że miejsca to tam oni nie mają pod dostatkiem.
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 07:42
Mangusta napisał/a: | W Berlinie widziałam badylarki i tam 3 miały ok. 80litrowe akwarium |
A może reszta się pochowała ,one to potrafią,a jak mają mieszane stadko to pewnie w tej 80 będzie ich wkrótce więcej.
Mangusta - Śro Lip 20, 2011 12:28
poprawisz warunki myszom czy będziesz je trzymać nadal w tym plastikowym słoiku?
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 12:48
Mangusta napisał/a: | poprawisz warunki myszom czy będziesz je trzymać nadal w tym plastikowym słoiku? |
Jestem w trakcie poszukiwań większego faunboxu czy czegoś tego typu ,klatki nie chcę bo uciekną między pręcikami .Dzisiaj powiesiłam im w prezencie gniazdko z trawy .
furburger - Śro Lip 20, 2011 12:54
chciałam się spytać czy można trzymać samca myszy w takim faunaboxie?
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 13:17
furburger napisał/a: | chciałam się spytać czy można trzymać samca myszy w takim faunaboxie? |
Masz na myśli ten 10 litrowy ?
furburger - Śro Lip 20, 2011 13:47
oł zdjęcia nie dodałam haha
coś jak to.
myszy też tak jak szczury mają jakieś wytyczne co do klatki ?
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 17:21
furburger, Na zdjęciu nie widac rozmiarów Pytałam jednej osoby związanej z myszkami ,bo ja samców nie mam co sądzi o takim pojemniku - 10 litrowym, dla jednego samca i wiem,że w takich niektórzy trzymają .Jak chcesz spytaj osoby od której będziesz miała myszkę co sądzi o tym,że będziesz miała dla niego takie mieszkanie.
furburger - Śro Lip 20, 2011 17:30
Bernadeta, dzięki tak się przymierzam do myszy ale sama nie wiem czy tak naprawdę ją chcę więc wolę poczekać jeszcze trochę co by zbyt pochopnie nie wziąć maleństwa
Sysa - Śro Lip 20, 2011 17:30
Jako minimum bodajze podaje się klatkę Mimi czy jak ona tam się zwie.. Objętościowo to bardziej 20l.
Po co upychać mysz do 10l...
Dla mnie to beznadziejny pomysł. Nawet nic jej się tam nie wstawi... Masakra.
Bernadeta - Śro Lip 20, 2011 17:38
Sysa napisał/a: | Jako minimum bodajze podaje się klatkę Mimi czy jak ona tam się zwie.. Objętościowo to bardziej 20l.
Po co upychać mysz do 10l...
Dla mnie to beznadziejny pomysł. Nawet nic jej się tam nie wstawi... Masakra. |
Wstawi się ,bo ja używam 10 litrowego savic na wystawę ,wstawiam domek - w kształcie pomarańczy,miskę ,zmieści się też mniejszy kołowrotek / taki na początku używałam dla moich samiczek /,albo inna zabawka w zamian i oczywiście poidło ,no i jest miejsce i zabrałam do niego dwie samiczki.
furburger napisał/a: | Bernadeta, dzięki tak się przymierzam do myszy ale sama nie wiem czy tak naprawdę ją chcę więc wolę poczekać jeszcze trochę co by zbyt pochopnie nie wziąć maleństwa |
Tak, lepiej to przemyślec,bo samczyk ma charakterystyczny zapach ,w odróżnieniu od samiczek.
|
|
|