Archiwum - Psiaki XVII
Nakasha - Pią Gru 20, 2013 14:53
Tess, to ja nie wiem co i gdzie się dzieje. Znalazłam w necie informację o JEDNYM klubie. Ale nikt nie odbiera telefonu i nie odpisuje na e-maile. Jeśli masz kontakt do kogoś, kto ćwiczy w Białymstoku, to bardzo proszę o info.
Pocztą pantoflową dostałam info, że jest jakiś działający klub w Supraślu, w miejscowości koło Białegostoku.
Dla mnie 40 min to dużo, bo: muszę wrócić z pracy do domu, wziąć psa i jechać... a to zajmuje już więcej czasu. Żeby dotrzeć do Supraśla na trening i z niego wrócić potrzebuję 2 h. A tyle dziennie na dojazdy po prostu nie mam, bo z pracy wracam do domu 18:00 - 19:00. No i koszty dojazdów....
W weekendy mam zajęcia na studiach. Więc u nas w grę wchodzą tylko późno-wieczorne zajęcia w dni robocze...
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 15:11
agacia - mi to robi problem - nie chcę psa bez ogonka a co jeśli będzie to pies idealny dla mnie a ten z ogonem długaśnym to będzie diabełek? Nie chcę żeby ogon decydował za mnie
Nakasha - Pią Gru 20, 2013 15:51
wilczek777, Ale mimo wszystko nie jest trudno o aussie z ogonem lub z większością ogona.
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 16:13
Cały ma być! Czemu te hodowle są tak daleko pod Szczecinkiem jakaś całkiem całkiem... http://www.elvikam.pl/aussie/miot.html
monisss - Pią Gru 20, 2013 17:49
wilczek bo ludzie nie trenują w parkach, a pod okiem szkoleniowców Jestem border jest w psiej farmie u Diany na szkoleniu. Drugi chyba w happy dog centrum, ale podpytam Asi i się upewnię.
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 18:18
Musli pani Diany jest brana przeze mnie pod uwagę jako mama mojego wymarzonego psa :p
monisss - Pią Gru 20, 2013 18:24
wilczek to właśnie tam podpytaj o kontakt do osób trenujących z borderami. Możesz również przyjść i popatrzeć na szkolenie. Na pewno będzie to lepsze od czatowania pod wybiegami dla psów
PALATINA - Pią Gru 20, 2013 18:32
Jest wolna suczka!
Teraz tylko muszę się wywiedzieć, co to za jedna...
Znajomy mi polecał ten miot ze względu na genetykę (dalekie pokrewieństwo rodziców, bo ponoć w hodowlach często psy są za blisko ze sobą spokrewnione).
Ale nie znam charakterów i boje się zapytać znajomej, bo ona mi wszystkie psy odradza!
O cokolwiek zapytam, gasi mój entuzjazm.
Więc może by nie pytać?
Nakasha - Pią Gru 20, 2013 18:41
PALATINA, a masz możliwość zobaczyć na żywo rodziców?...
PALATINA - Pią Gru 20, 2013 18:54
Nakasha,
W tej chwili średnio, bo to w okolicach Białegostoku (Czarna Białostocka).
Tam jest suka.
Nie wiem, skąd jest pies.
edit.
Pies w okolicach Koszalina.
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 19:07
monisss jestem wstępnie umowiona z panią Dianą na po świętach żeby zobaczyć Musli i pogadać. Trochę się tym stresuje. ..
katasza - Pią Gru 20, 2013 19:14
Gdybym miala zapis, ze mam wykastrowac psa bardzo wczesniej to bym go nie kupila.
Jestem wielka przeciwniczka kastracji w bardzo mlodym wieku. Mysle ze mlodego jesli juz to dopiero okolo roku.
Wydaje mi sie, ze ludzie za bardzo na luzie podchodza do kastracji.
A juz rozwala mnie jak ktos jest przeciwnikiem kopiowania psow ale zeby psu macice wyciac to zadnych problemow nie ma
monisss - Pią Gru 20, 2013 19:19
wilczek, nie ma czym Diana to bardzo kompetentna osoba, na pewno rzeczowo odpowie na wszystkie Twoje pytania
PALATINA - Pią Gru 20, 2013 21:11
Wolna jest suczka przedostatnia na zdjęciach: http://www.futrzakpodlaski.pl/szczenieta.html#
Trzy ostatnie to suczki.
Dwie pozostałe są zarezerwowane (szkoda, bo chyba ładniejsze, choć u pierwszej nie podoba mi się połowa pyszczka ciemna).
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 21:35
monisss w rzeczowość nie wątpię wnioskując po mailach Na razie do "po świętach" daleko ale mam nadzieję, że będzie owocna rozmowa. Chętnie zobaczę Musli na żywo bo ciekawi mnie kilka jej cech charakteru. No i fakt iż między suką moich rodziców (sheltie) a Musli jest 3 cm różnicy
|
|
|