To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVII

Nakasha - Pią Gru 20, 2013 14:53

Tess, to ja nie wiem co i gdzie się dzieje. Znalazłam w necie informację o JEDNYM klubie. Ale nikt nie odbiera telefonu i nie odpisuje na e-maile. Jeśli masz kontakt do kogoś, kto ćwiczy w Białymstoku, to bardzo proszę o info. :)

Pocztą pantoflową dostałam info, że jest jakiś działający klub w Supraślu, w miejscowości koło Białegostoku.

Dla mnie 40 min to dużo, bo: muszę wrócić z pracy do domu, wziąć psa i jechać... a to zajmuje już więcej czasu. Żeby dotrzeć do Supraśla na trening i z niego wrócić potrzebuję 2 h. A tyle dziennie na dojazdy po prostu nie mam, bo z pracy wracam do domu 18:00 - 19:00. No i koszty dojazdów....

W weekendy mam zajęcia na studiach. Więc u nas w grę wchodzą tylko późno-wieczorne zajęcia w dni robocze...

wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 15:11

agacia - mi to robi problem - nie chcę psa bez ogonka a co jeśli będzie to pies idealny dla mnie a ten z ogonem długaśnym to będzie diabełek? Nie chcę żeby ogon decydował za mnie :P
Nakasha - Pią Gru 20, 2013 15:51

wilczek777, :D Ale mimo wszystko nie jest trudno o aussie z ogonem lub z większością ogona. :P
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 16:13

Cały ma być! Czemu te hodowle są tak daleko :( pod Szczecinkiem jakaś całkiem całkiem... http://www.elvikam.pl/aussie/miot.html
monisss - Pią Gru 20, 2013 17:49

wilczek bo ludzie nie trenują w parkach, a pod okiem szkoleniowców :) Jestem border jest w psiej farmie u Diany na szkoleniu. Drugi chyba w happy dog centrum, ale podpytam Asi i się upewnię.
wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 18:18

Musli pani Diany jest brana przeze mnie pod uwagę jako mama mojego wymarzonego psa :p
monisss - Pią Gru 20, 2013 18:24

wilczek to właśnie tam podpytaj o kontakt do osób trenujących z borderami. Możesz również przyjść i popatrzeć na szkolenie. Na pewno będzie to lepsze od czatowania pod wybiegami dla psów ;)
PALATINA - Pią Gru 20, 2013 18:32

Jest wolna suczka! :mrgreen:
Teraz tylko muszę się wywiedzieć, co to za jedna...
Znajomy mi polecał ten miot ze względu na genetykę (dalekie pokrewieństwo rodziców, bo ponoć w hodowlach często psy są za blisko ze sobą spokrewnione).
Ale nie znam charakterów i boje się zapytać znajomej, bo ona mi wszystkie psy odradza!
O cokolwiek zapytam, gasi mój entuzjazm. :?
Więc może by nie pytać? :]

Nakasha - Pią Gru 20, 2013 18:41

PALATINA, a masz możliwość zobaczyć na żywo rodziców?...
PALATINA - Pią Gru 20, 2013 18:54

Nakasha,
W tej chwili średnio, bo to w okolicach Białegostoku (Czarna Białostocka).
Tam jest suka.
Nie wiem, skąd jest pies.

edit.
Pies w okolicach Koszalina.

wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 19:07

monisss jestem wstępnie umowiona z panią Dianą na po świętach żeby zobaczyć Musli i pogadać. Trochę się tym stresuje. ..
katasza - Pią Gru 20, 2013 19:14

Gdybym miala zapis, ze mam wykastrowac psa bardzo wczesniej to bym go nie kupila.
Jestem wielka przeciwniczka kastracji w bardzo mlodym wieku. Mysle ze mlodego jesli juz to dopiero okolo roku.
Wydaje mi sie, ze ludzie za bardzo na luzie podchodza do kastracji.
A juz rozwala mnie jak ktos jest przeciwnikiem kopiowania psow ale zeby psu macice wyciac to zadnych problemow nie ma :P

monisss - Pią Gru 20, 2013 19:19

wilczek, nie ma czym :) Diana to bardzo kompetentna osoba, na pewno rzeczowo odpowie na wszystkie Twoje pytania :)
PALATINA - Pią Gru 20, 2013 21:11

Wolna jest suczka przedostatnia na zdjęciach: http://www.futrzakpodlaski.pl/szczenieta.html#
Trzy ostatnie to suczki.
Dwie pozostałe są zarezerwowane (szkoda, bo chyba ładniejsze, choć u pierwszej nie podoba mi się połowa pyszczka ciemna).

wilczek777 - Pią Gru 20, 2013 21:35

monisss w rzeczowość nie wątpię wnioskując po mailach :) Na razie do "po świętach" daleko ale mam nadzieję, że będzie owocna rozmowa. Chętnie zobaczę Musli na żywo bo ciekawi mnie kilka jej cech charakteru. No i fakt iż między suką moich rodziców (sheltie) a Musli jest 3 cm różnicy :P