Archiwum - Psiaki XIV
Sorgen - Sob Lis 24, 2012 18:58
Pytałam też o to. Suka jest bez tytułów jakiś szczególnych bo nawet championatu nie ma. Hodowla malutka, mało znana no i piesek to już nie szczeniaczek którego łatwo sprzedać. Nawet gdyby miał jakieś wady pod kątem wystaw to mnie to lotto bo wystawiać go nie będę tak samo jak nie wystawiam Delty.
rudziak - Sob Lis 24, 2012 19:36
To wiele wyjaśnia. Tytuły wystawowe przyciągają ludzi i podbijają stawkę.
A o yorka z dobrym charakterem jest niełatwo...
edit: Co do klatek dla psów to ja kiedyś byłam przeciwna. Z obecnym psem nie miałam żadnych problemów jeżeli chodzi o niszczenie w domu. Suka nigdy nic nie pogryzła. Ale wielokrotnie klatka przydałaby się na wyjazdach, wystawach czy jak przychodzą goście, gdzie miałaby miejsce na wyciszenie. Przy następnym psie klatka będzie. Być może nie po to aby pies nie niszczył, bo jeżeli będę miała taki tryb pracy jak teraz to będę mogła nad tym zapanować. Ale właśnie po to aby pies miał swoj kąt tylko dla siebie. A do klatek przekonała mnie książka Jona Katza "Wszystko co Usłyszałem od Moich Psów". Dzięki niej zrozumiałam jakie znaczenie dla psa ma takie miejsce.
Sorgen - Sob Lis 24, 2012 20:23
Moja Delta jak nie śpi na łóżku albo w klatce to lezie pod biurko gdzie ma dywanik specjalnie dla siebie włożony, albo pod stołem śpi. Ogólnie lubi mieć coś nad głową podczas snu.
Umówiłam się na oglądanie Duxa i jego rodziców Głupia ja głupia
AngelsDream - Sob Lis 24, 2012 20:33
Cytat: | A do klatek przekonała mnie książka Jona Katza "Wszystko co Usłyszałem od Moich Psów". |
Specyficzny gość, ale ja lubię jego książki.
Niamey - Sob Lis 24, 2012 20:50
Sorgen, taki york, to jak kolejny szczur
PALATINA - Sob Lis 24, 2012 21:26
Ja yorków nie lubię. Znam kilka fajnych, bo strzygę ich masę.. Ale i tak mnie to nie przekonuje.
Z małych nie-psów wolałabym papillona.
Kasik - Sob Lis 24, 2012 21:33
PALATINA napisał/a: | papillona. | Taaak! Co za piękne psy! Ja to chyba jak już będę duża i będę miała dom, to będę miała albo takiego małego papillonka, albo jamnika miniaturowego/króliczego i jakiegoś większego psa - setera irlandzkiego, dobermana, albo coś takiego Bo się zdecydować nie mogę, czy mały, czy duży
AngelsDream - Sob Lis 24, 2012 21:33
PALATINA napisał/a: | Z małych nie-psów wolałabym papillona. |
Tak, tak, tak!
Ninek - Sob Lis 24, 2012 21:37
Kasik napisał/a: | Bo się zdecydować nie mogę, czy mały, czy duży |
Polecam doga niemieckiego i cziłałe
rudziak - Sob Lis 24, 2012 21:37
AngelsDream napisał/a: | Cytat: | A do klatek przekonała mnie książka Jona Katza "Wszystko co Usłyszałem od Moich Psów". |
Specyficzny gość, ale ja lubię jego książki. |
Ja też je lubię, chociaż nie zawszę zgodzę się ze wszystkim co napisze.
AngelsDream - Sob Lis 24, 2012 21:38
rudziak, otóż to. Ale ma sensowne, realne podejście do wielu rzeczy.
rudziak - Sob Lis 24, 2012 21:46
AngelsDream napisał/a: | rudziak, otóż to. Ale ma sensowne, realne podejście do wielu rzeczy. |
To prawda. Ja go lubię za jego spostrzegawczość, wnikliwość i to jak doskonale zna każdego swojego psa.
Nakasha - Pon Lis 26, 2012 21:08
Czy znacie i kojarzycie tą hodowlę owczarków collie?
http://www.ducatti.republika.pl/pl/index.html
Szura - Pon Lis 26, 2012 21:55
Aaaale to przepuszone, weź collie smooth.
Nakasha - Pon Lis 26, 2012 22:04
Szura, spadaj. U collie grzywa jest najcudowniejsza.
U Pani Adriany podoba mi się to, że suki mają mało miotów i mają je rzadko, także to, że mogę bez problemu odwiedzić hodowlę i poznać wszystkie psy. Do tej pory kontakt z hodowlą jest dobry, chociaż wolałabym, żeby szybciej odpisywała na maile.
Jesteśmy wstępnie zapisani na szczeniaczka blue merle. Jeśli nie pojawią się niepokojące informacje o hodowli, to pewnie będziemy mieć od niej malucha.
|
|
|