To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Grucha - Śro Maj 26, 2010 22:31

No to i ja się też pochwale :)

P.irminia L5 ;] przedwczoraj w nocy przeszła.

P. chordatus czyli mrówek ;) zuch pajęczysko bo wyliniał podczas podróży :) L3.

@
Zapomniałem dodać, że murinus to już nie murinus tylko murinuska ;p
Również dziękuje Nezu :)

nezu - Śro Maj 26, 2010 23:33

Mangusta, szczerze mówiąc podejrzewam raczej jakieś uszkodzenie w podróży. ;)
No nic no, odrośnie...

[ Dodano: Czw Cze 03, 2010 14:40 ]
moje dwa nowe powarszawskie nabytki :mrgreen:

Anka. - Sob Cze 05, 2010 12:13

Nezu, ale irminia jest ładna, te kolory :)

Się ciesze, kędzior zjadł dziś muche! Wielka krowa latała, wrzuciłam mu, tylko odwróciłam się, a on już ją dopadł. Wyczesał się, chyba chce linieć :)

Mangusta - Nie Cze 06, 2010 19:44

w moją nieobecność Poe wyliniała na L4 :) cholera, trzeba będzie ją przenieść do większego pojemnika, już mam stresa ;P
jokada - Nie Cze 06, 2010 22:41

u mojego kątniczka poniewierają się resztki much ;)
czy ja mam mu to jakoś sprzątać ?

Lavi - Nie Cze 06, 2010 23:40

jokada, mój wbudowywał to sobie w sieć :D Nie sprzątałam mu, chyba, że zaczynało pleśnieć, bo mucha była nieruszona przez pająka.

A moje cambri wyliniało na L3! Myślałam na początku, że zdechło, bo na dnie w norce siedziało i się nie ruszało. Ale okazało się, że to wylinka. A już się wystraszyłam:DD

Dimishka - Wto Cze 08, 2010 22:02

No to ja się pochwale moimi potworami :P
Pierwszy tuż po wylince:)

Oraz gołodupiec wredny :)

nezu - Wto Cze 08, 2010 22:15

dimi, piekne. :)

a ja sie martwie...
z gigasem jest cos nie tak, albo ja cos zle robie...

dzis wylinial, utracona wylinke temu nozka odrosla, choc mniejsza ale nie minela godzina od wylinki i znalazlam kolejna noge wplatana w pajeczyne... inna niz ta odrosnieta ale po tej samej stronie... :cry:
no ja nie wiem, zeby on chociaz zle te wylinki przechodzil ale nie! gubi juz po udanym linieniu... ;(

no i bobo irminka nie chce jesc... :(
nie zjadla nic od kiedy u mnie jest a trafila do mnie tuz po wylince z nimfy II na L1...

Lavi - Pią Cze 11, 2010 23:55

Dziś miałam wieczór pełen wrażeń. Ponieważ jestem chora, zostawiłam na pół godziny otwarte okno w pokoju, żeby chociaż trochę przewietrzyć go. Gdy wróciłam, jak nigdy nic usiadłam sobie na łóżku, owinęłam się kocem i chciałam podłączyć tel. do gniazda. Przechylam się przez łóżko i co widzę? Spacerek włóczykija po mojej poduszce! Wystraszył mnie jak nie wiem, bo w pierwszym odruchu myślałam, że geniculata zwiała. Ale nie, to jakiś podwórkowy łobuz:

Po złapaniu go do pojemniczka poszłam do łazienki po papier, bo zabrakło mi go w pokoju. A co widzę na kafelkach? Co siedzi i się na mnie patrzy? Kolejny łobuz:

Stwierdziłam, że jakoś telepatycznie moje pająki domagają się uwagi przez podwórkowych kolegów. Postanowiłam do nich zajrzeć. I co widzę? Incei wyszła na ląd! Zdążyłam pstryknąć parę fotek, po czym znów zaszyła się pod ziemią:

Za jakość zdjęć z góry przepraszam, ale choroba nie pozwala mi utrzymać mojej lustrzanki, która w tym momencie jest dla mnie za ciężka :lol: Wycięłam troszkę zdjęcia, bo niestety jeszcze nie zakupiłam makro ;D

Mangusta - Sob Cze 12, 2010 00:26

to czarne jest przecudne, ciekawe co to takiego. A skakunik boziuuuu... uwielbiam!
Lavi - Sob Cze 12, 2010 00:28

No właśnie nie mam pojęcia, co to jest to czarne. Ale ma taki metaliczny połysk ;D Ślicznie się mieni.
Grucha - Sob Cze 12, 2010 01:46

hmm czarne to nie czasami jakiś aksamitnik? ;>
Lavi - Sob Cze 12, 2010 10:41

Grucha, pytaj mnie :D Pierwszy raz takiego pająka na oczy widzę :lol:
Grucha - Sob Cze 12, 2010 10:56

miniaturka Atrax robustus :P

no i chciałem się pochalić nowymi nabytkami ;]

Stromatopelma calceatum L4 - szybkie, skacze ale jest bardzo śliczna i te jej oczka po prostu odurzają ;p

Tapinauchenius violaceus L2 - tutaj o szybkości powiem tylko tyle, że znika i pojawia się w innym miejscu, przy przekładaniu do moczboxa narobił mi strachu ;) bardzo ciekawy pajączek dużo się rusza i niesamowicie gania karaki :P

L. - Sob Cze 12, 2010 18:50

http://img39.imageshack.us/i/dsc07631k.jpg/
booooziu! jakie łoczy :serducho: