To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

babyduck - Czw Lip 15, 2010 20:53

Napisałam posta i uciekłam ćwiczyć z psem. Negra jak się skupi, to potrafi. Ale najfajniejsze było, kiedy idziemy sobie, Negra równa ciągnąc smycz po chodniku, jest siad i nagle przebiega koło nas grupa 4 rozwrzeszczanych dziewczynek około 11-letnich. Negra nic, a ja czekam aż nas miną. Dwie zaczęły się szarpać obok psa i ani myślą iść dalej. I nagle jedna trzeźwo mówi - Chodźcie, bo stresujecie psa. Tamte patrzą, pies się śmieje.
- Jak to?
- No nie widzicie? Pani uczy psa. Nie będziemy go rozpraszać - i poszły coś tam jeszcze mamrocząc o uczeniu. Podziękowałam dziewczynce, bo byłam naprawdę mile zaskoczona. :mrgreen:

sachma - Czw Lip 15, 2010 21:16

a ja oszpeciłam Lennego :P znów go ścięłam - szykujemy się do Gdyni.. już mi się nie chce.. dopiero maszynką go obcięłam.. a jeszcze trzeba wykąpać wyczesać wysuszyć.. uh..
Anonymous - Czw Lip 15, 2010 23:21

Czy ktoś z was robił COAPE?
Bel - Pią Lip 16, 2010 00:00

A mi się chyba szykuje drugi piesek.. muszę tylko go jeszcze wybłagać ;) byłam na Paluchu.. 4mc yorczka.. prawdopodobnie ktoś ją wywalił przez okno.. połamana miednica.. kości.. już jest po operacji.. przechodzi rehabilitację.. jest taka maleńka.. miniaturka.. taka ufna i kochana... być może ma problemy neurologiczne.. robią jej szereg badań wzdłuż i wszerz...
AngelsDream - Pią Lip 16, 2010 00:14

believe_86, jesteś gotowa na takie wyzwanie?
Bel - Pią Lip 16, 2010 00:25

AngelsDream, przemyślałam wiele razy.. nie zostawię jej tam.. tak samo mówili i ostrzegali przed niewidomym psem.. nie wyobrażam sobie teraz życia bez Pestki.. a ta mała sunia.. ukradła mi serce..
AngelsDream - Pią Lip 16, 2010 00:28

believe_86, ja w razie czego zawsze służę wsparciem.
Bel - Pią Lip 16, 2010 00:31

AngelsDream, wiem i między innymi za to Cię kocham :serducho: :wink:
Anonymous - Pią Lip 16, 2010 00:34

believe_86, ten biedny pies może miec bardzo silną traumę, której skutków teraz nie widać. Zanim ją weźmiesz, niech ją behawiorysta obejrzy. :)
AngelsDream - Pią Lip 16, 2010 00:45

Viss, ale w warunkach schroniska to i tak na nic. :(
L. - Pią Lip 16, 2010 00:57

Viss, nie wydaje mi się, pewnie by ta osoba już się pochwaliłą, ale ja chce zrobić ;] od półtora roku się na to szykuje. z finansowego i czasowego punkty widzenia sądzę, że nastąpi to około 2011/2012.
przejrzałam już wszelkie organizacje w Polsce i wg. mnie Amichien w tym momencie jest miejscem na najlepszym poziomie.
Tylko ja swoją przygodę z COAPE zacznę od think cat :wink: bo mnie to interesuje to raz, a dwa zaświadczenie o jego ukończeniu daje mi pierwszeństwo w przyszłej rekrutacji na kurs COAPE. :mrgreen:

Anonymous - Pią Lip 16, 2010 01:36

AngelsDream napisał/a:
Viss, ale w warunkach schroniska to i tak na nic. :(
nie do końca jest to prawda, żadne srodowisko zewnętrzne nie ma 100% wpływu na osobę czy zwierzę, więc i skuteczność takich oględzin nie jest zerowa. Poza wszystkim doświdczony behawiorysta czyta miedzy słowami.

L., to super! Może się spotkamy. :mrgreen: Zastanawiam się jeszcze nad tymi ich kursami, ale jak dostanę materiały od znajomej, to sobie zweryfikuję poziom wiedzy.

Bel - Pią Lip 16, 2010 08:20

Viss, zdaję sobie z tego sprawę.Dużym plusem jest to,że ma dopiero 4mc i jest super przyjaźnie nastawiona do wszystkich :) cieszę się,że trafiła na Paluch a nie do innego schroniska.Pani Dyrektor naprawdę o nią dba.Nie jest zamknięta w klatce tylko w u niej w gabinecie,ma wspaniałą opiekę.. no i coś czego nie spodziewałam się-chodzi do dobrych specjalistów.. a mogli ją przecież spisać na straty.. w końcu to tylko jeden z 2300 psów...
Anonymous - Pią Lip 16, 2010 08:47

Rzeczywiście dość wyjątkowo ją traktują. W takim razie trzymam kciuki. ;) :kciuki:
Bel - Pią Lip 16, 2010 09:40

Viss, nie koniecznie wyjątkowo :) moja Pestka też jest z Palucha.Wrodzona wada gen. nie wykształcone gałki oczne.Gdy była jeszcze w schronie-odwiedziła dr.Garncarza-najlepszego okulistę w Polsce(a przynajmniej jednego z najlepszych i polecanych na forach i u weterynarzy) :)
Dziękuję za kciuki na pewno się przydadzą :*