Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Bernadeta - Wto Maj 04, 2010 13:29
Mangusta napisał/a: | widok z pewnością humanitarny nie jest, bo u mnie jest stosowana metoda "o kant stołu". |
No to rzeczywiście brzmi jak dla mnie niezbyt ciekawie, znikam wobec tego z tematu ,bo gadzina - wąż w końcu też musi coś jeść, a mam kogoś w rodzinie który co prawda nie ma węży,ale twierdzi,że szczury,myszy,chomiki i inne gryzonie - jak można to trzymać w domu, to szkodniki roznoszące choroby ,no chyba,że na karmę właśnie dla węży itp .Widać różne są podejścia.
Layla - Wto Maj 04, 2010 13:32
Bernadeta, metoda o kant stołu umiejętnie stosowana nie powoduje cierpienia zwierzęcia.
zuuzuushii - Wto Maj 04, 2010 13:56
pituophis napisał/a: | *Od każdej reguły są wyjątki, w tym wypadku są to labradory i goldeny |
muszę to zacytować, nie mogę się powstrzymać bo mam labka
pituophis labki nudne? o tyyyy
edit/znam taką dziewczynę, która chwali się tym, że jak szczur jest pożerany przez węża to ze strachu robi kupę > <
opowiadała również, że jak jeden jej pożarł przez kraty klatki bluzkę to się wkurzyła i po chamsku wrzuciła go od razu do węża... za karę - takie podejście mnie wkurza...
Mangusta - Wto Maj 04, 2010 14:01
to jest debilizm a nie podejście, tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć zwierząt.
zuuzuushii - Wto Maj 04, 2010 14:16
prawda? nie wiem jak jest teraz, bo straciłam z nią kontakt ale ta osoba chwali się znajomościami w waszym lubelskim terrarystycznym światku
Mangusta - Wto Maj 04, 2010 14:21
dużo też zależy od tego kogo się zna, bo też nie każda "gwiazda" u nas jest warta utrzymywania kontaktu jakbyś rzuciła nickiem czy imieniem i wyglądem na pw to może bym wiedziała kto to, u nas w Lublinie dużo dziewczyn z terrarystyki nie ma.
olotep - Wto Maj 04, 2010 14:59
No niestety, są ludzie i taborety.
Ja zwierzęta 'karmowe' trzymam jak najbardziej kochane pupile. Myszy z kołowrotkiem, domkiem, siankiem w dość przestronnym akwarium (o ile oczywiście miejsce pozwala).
Ubijam również tą samą metodą lecz używam do tego pralki. Uważam, że wszystkim zwierzakom należy się taki sam szacunek, nie ma podziału na gorsze zwierzęta karmowe i lepsze zwierzęta czyli drapieżniki.
Sam hoduję np. koszatniczki i (od wczoraj) myszoskoczki i myślę, że mają u mnie dobrze. Szczególnie koszatniczki bo na nich się znam lepiej.
A tak poza tematem to wczorajszy bilans w terrarium Agam:
17 nowych jajek w inkubatorze + mega wybarwiający się młody samczuch.
Pozdrawiam, Jakub
Mangusta - Wto Maj 04, 2010 15:17
Piękny!
Anonymous - Śro Maj 05, 2010 22:08
ale mnie skreca jak patrze na wasze jaszczury. Ja chce juz!
No i Maz, zolw boski! Strasznie mi brakuje stepniaka w domu.
yoshi - Śro Maj 05, 2010 23:21
Mangusta napisał/a: | zapewniam Cię że 95% młodych wężów dostępnych na ogólnym rynku da się przekonać do mrożonek, |
szczególnie boa dusiciele bo to istne żarłoki moje oba węże, u swoich poprzednich właścieli były karmione tylko żywymi Pierwsze posilki jakie u mnie jadły były w postacji mrożonych gryzoni i zero, zero problemów, wybrzydzania, niczego
Mangusta - Czw Maj 06, 2010 09:20
Pamiętacie te piękne zdjęcia zwiniętych węży na czarnym tle, gdzieś w necie? Moje zboże pozazdrościły no i macie efekt...
zalbi - Sob Maj 08, 2010 11:58
olotep napisał/a: | używam do tego pralki. |
przeczytałam: parasolki
ugryzienie smoka jednak boli. Wczoraj uwiesił mi się na dłoni
PaleNisko - Śro Maj 12, 2010 01:51
zalbi napisał/a: | olotep napisał/a: | używam do tego pralki. |
przeczytałam: parasolki
ugryzienie smoka jednak boli. Wczoraj uwiesił mi się na dłoni | jakim cudem agama cie ugryzla? O.o
nezu - Śro Maj 12, 2010 02:17
zalbi nie ugryzła agama tylko aksolotl.
Mangusta - Czw Maj 13, 2010 09:54
Cytat: | jakim cudem agama cie ugryzla? O.o | a co to za problem mnie Głupek ostatnio ugryzł. trochę pobolało i mam dziurę w paznokciu
UWAGA LUDZISKA! jakimś dziwnym trafem dostałam wczoraj dostawę profesjonalnych świetlówek Philipsa SL PRISMATIC B. Są to świetlówki 25W, ale co jest w nich wyjątkowo interesującego to to, że dają ciepłotę jak 60W zwykłe żarówki. Kto płaci własne rachunki za prąd wie że jak się da oszczędzić to trzeba. Nowe świetlówki kosztują około 30zł i nie są dostępne w Polsce, ja mogę chcieć 10zł/szt, każda świetlówka będzie wcześniej sprawdzona.
Jedynym minusem tych świetlówek jest fakt że są po prostu duże i ciężkie. Gwint E27. Przesyłka jak w cenach Poczty Polskiej, lub PKS (PKP się raczej nie opłaca )
|
|
|