To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XX

katasza - Czw Maj 14, 2015 15:55

Optex przed chwila mi dziewczyna polecala od bostonow. On tez chyba do kupienia w aptece.
Sorgen - Czw Maj 14, 2015 15:58

Teraz przeglądam neta za nim i to psio/koci preparat jest więc w aptece niet.
Layla - Pią Maj 15, 2015 07:12

Ebia, tak, ja chcę szetlanda, ale nie w tym roku jeszcze ;) Ogłoszenia już nie ma zresztą ;)
Lama - Sob Maj 16, 2015 20:06

Muahaha, jesteśmy już po coursingu, było bosko!
Pierwszy raz Falka pobiegła sama - wystartowała wprost cudownie, dobiegła do połowy okrążenia i... wróciła do Pańci. :roll:
Drugi raz puściłam ją z kolegą rodezjanem, żeby załapała, o co chodzi z tym wabikiem. Pobiegła. Do połowy okrążenia, tzn. dokładnie do tego samego miejsca, co za pierwszym razem, i znowu uradowana wróciła do Pańci.
Za trzecim razem pani organizatorka od chartów kazała mi puścić ją samą. No i Falachna pobiegła... kilkanaście metrów. W związku z tym (za zgodą pana puszczającego psy z boksów), pobiegłam razem z nią. W trakcie pokonywania tych 470 metrów Falka zdążyła: trochę po mnie poskakać, wywęszyć charcie siuśki i wytarzać się w trawce... ALE dobiegłyśmy. Pan sędzia powiedział, że zajęłam pierwsze miejsce. :P

wilczek777 - Sob Maj 16, 2015 21:40

Lama super :mrgreen: Dla Falki pewnie to był szok biec i nagle Pancia tak daleko - no przecież nie może być hehe.
Lavi - Sob Maj 16, 2015 21:54

Lama, gratulacje! Następnym razem prosimy o filmik:)

A my jutro kierunek Ustka, będziem się wystawiać. Pierwszy raz w młodzieży. Boję się jak jasna cholera, mamy konkurenta. Astro odpicowany jak szczur na otwarcie kanału :DD

Lama - Sob Maj 16, 2015 22:07

wilczek777 napisał/a:
Dla Falki pewnie to był szok biec i nagle Pancia tak daleko - no przecież nie może być hehe.

No właśnie - na co dzień Pańcia krzyczy, jak pieseczek goni zajączka, a tutaj każe gonić i jest wielce niezadowolona, jak Dziunia wraca grzecznie do mamusi. :P
Za 2 tygodnie jedziemy na II konkursowe biegi rodezjanów, może Faluńka tym razem zechce pobiec w stronę mety.;)
Mam nadzieję, że wysępię jakieś zdjęcia od charciarzy, bo my oczywiście zapomnieliśmy o aparacie.
I powiem Wam jeszcze, że coraz bardziej podobają mi się charty polskie. A mojemu małżonkowi odżyło marzenie o wilczarzu, ale w bloku go raczej nie spełnimy.;)

wilczek777 - Sob Maj 16, 2015 23:15

Lavi kciuki za Astro :kciuki: niech się pokaże z najlepszej strony!

Lama ogarnie się dziewczyna :) Powolutku musi oswoić się z odległością. U nas pasterstwo mocno zmieniło Nes bo nie odklejała się od 10 metrowej niewidzialnej bańki a czasem trzeba samemu iść po owce i japro w cale nie ma obok ;) Teraz na spacerze nawet z oczu ja tracę WOW :D Myślę, że Falka jak zasmakuje w gonieniu to też uzna, że "parę susów dalej" można samemu zrobić ;)

Charty polskie są zacne i wracają do łask :mrgreen: a w kwestii wilczarza to nie blok jest przeszkodą a ewentualne schody do pokonania jeśli nie ma windy. Na prawdę wdzięczne olbrzymy :serducho:

Mao - Nie Maj 17, 2015 16:19

Lama napisał/a:
I powiem Wam jeszcze, że coraz bardziej podobają mi się charty polskie

Dobry gust, bardzo dobry :serducho:

Lavi, trzymam kciuki :)
Ja chyba zaczynam lekko wątpić w karierę wystawową Dantego. Suplementujemy mu te łapki, ale poprawę to tak średnio widzę... Raz ładnie te łapy ustawi, a raz jak pokraka i na zewnątrz. Chciałam bardzo jechać teraz na wystawę do Płocka i go pokazać, ale szczerze zaczynam wątpić w sens. Jak mam się znowu dowiedzieć, że mój pies ma krzywicę...

Za to poza łapkami jest ładny. Bardzo. I mimo wagi szczuplutki do pozazdroszczenia.

wilczek777 - Nie Maj 17, 2015 18:26

Mao one są takie ... nawet nie luźne ale jakby zajęcze? długi nadgarstek - jak to wygląda z boku w pozycji stojącej robione?
Ebia - Nie Maj 17, 2015 18:45

Mao, sorki, jeśli trzasnę głupotę, ale nie znam się za bardzo, a tak sobie pomyślałam, czy oprócz suplementów może jakaś rehabilitacja, masowanie łapek mogłoby coś dać?
Mao - Pon Maj 18, 2015 12:14

wilczek777, aktualnie powiedziałabym, że albo proste, albo czasem takie, jak na środkowym obrazku, jeśli patrzeć z boku. Nie wiem, czy szukałabym tu zajęczej łapy. Prędzej niedźwiedziej. Tylne łapki ma ładne.

Może jednak też będę go znowu znosić, tylko po prostu z przerwami. Z suplementacji to nie wiem, co mu mogę na to poradzić jeszcze?

Do weta pewnie się wybierzemy, a nuż coś jeszcze podsunie.

Lama - Pon Maj 18, 2015 15:43

Napisałam wiadomość do hodowczyni z Rumunii. Teraz rozkminiam, jak przywieźć tego szczeniaka, bo to jednak 1200 kilometrów do pokonania, a mąż ze mną na 100% nie pojedzie. Zna ktoś jakieś w miarę tanie linie lotnicze, które transportują zwierzaki? Zamierzam pojechać/polecieć po szczyla i wrócić z nim samolotem. No chyba że moja siostra znajdzie czas i pojedzie ze mną do Bukaresztu (aczkolwiek boję się, że mi w tej całej Rumunii gwizdną mojego dopiero spłaconego Opelka;)).
Pućka - Pon Maj 18, 2015 15:47

Mao, A czym konkretnie suplementujesz? Robiłaś mu badania krwi pod kątem wapnia i potasu? Czasem takie krzywe łapki robią się z nadmiaru wapnia.. Czy on ma dużo ruchu wymuszonego (np bieg przy rowerze), co je na co dzień? Przepraszam, że tak dużo pytań, ale strasznie się interesuję tym tematem :) Poza tym Dante jest młody, jeszcze mu urośnie klata wszerz i wtedy łokcie wyjdą trochę na zewnątrz, powodując przekręcenie łapki do wewnątrz.

Lama, gratki :) Opowiedz jak tam atmosfera wśród rhodesianów? Też bym chciała kiedyś spróbować coursingu, ale na razie pies musi się zagoić, a prawdopodobnie będzie miał wycinany ten szew, bo ma uczulenie na nici..

wilczek777 - Pon Maj 18, 2015 15:56

Lama z liniami lotniczymi jest zazwyczaj kosmos i nie chcą psów na pokładzie co mnie odrzuciło całkiem od pomysłu lotu. Oszczędność czasu wielka ale umarłabym ze strachu u szczyla. Tanie linie w ogóle chyba nie biorą na pokład psów - nie wiem jak z lotami na wschód ale do Brukseli to była masakra jakaś.
Warto sprawdzić drogę lądową - jest trochę firm które zajmują się przewozem zwierząt - wychodzi taniej niż benzyna i nocleg (generalnie nerwy) tam i z powrotem więc warto przemyśleć taką opcję.

Pućka umiesz przeliczać z ruchu wymuszonego i niewymuszonego % białka tłuszczu itd w karmie :> ?