To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Sorgen - Pią Lis 23, 2012 14:09

O właśnie zapomniałam o wyjazdach. Na wystawach lub gdy jadę gdzieś z psem typu hotel, pobyt w jakimś ośrodku klatka jest cudowna. Suka ma swoje miejsce które lubi i czuje się w nim bezpiecznie. Niestety mam ogromną klatkę starego typu, jest ciężka i mało poręczna i o ile w domu sprawdza się super bo to klatka na dwa bulle a nie na jednego (Delta może się wyciągnąć w poprzek) tak na wyjazdach jest już problemem. Musze taką z materiału składaną kupić zwłaszcza że ta moja sierota nie wpadnie na to że mogłaby z niej wyjść bez problemu najmniejszego :lol:
Ninek - Pią Lis 23, 2012 14:10

Tak Was czytam i coraz bardziej sie przekonuje, że Foxjuszowi by sie klatka przydała.
Ale nie da sie zrobić tak, żeby jeden pies ją miał a dwa nie, prawda?

AngelsDream - Pią Lis 23, 2012 14:12

Ninek, niekoniecznie.

Tylko pytanie, czy pozostałe posłuchają, że klatka jest tylko Foxa?

Sorgen - Pią Lis 23, 2012 14:13

U mnie tak jest. Delta ma klaciochę a Kluch podczas mojej nieobecności śpi na łóżku lub na fotelu. Tak są nauczone. Nie sądzę żeby psy które nie były uczone klatki jakoś się o nią spinały. Uczysz tego który ma docelowo klatkę mieć a pozostałe nie.
Ninek - Pią Lis 23, 2012 14:25

AngelsDream napisał/a:

Tylko pytanie, czy pozostałe posłuchają, że klatka jest tylko Foxa?

Właśnie o to sie boje.
Vega na pewno by wiedziała, że to jego miejsce (choć ona podwórkowo-budowa była i na pewno chciałaby mieć swoją bude), ale Majka to 'pies niezrównoważony psychicznie' i na pewno próbowałaby tam spać.
W ogóle ta suka mnie ostatnio doprowadza do szału i mam autentyczną ochote kupić jej antyszczeka :? Na dziesiątki sposobów próbowałam ją oduczyć darcia ryja na wszystko i po tygodniach prób nie było żadnych efektów. Ale to, co wyprawia od paru tygodni przechodzi wszystko, co było do tej pory...

PALATINA - Pią Lis 23, 2012 15:58

Ja rozumiem ideę klatki, ale jakoś sobie czegoś takiego w mieszkaniu nie wyobrażam.
Spory transporter jako budę już prędzej. Choć moje psy nie potrzebują niczego takiego.
Jagna uwielbia się chować pod naszym łóżkiem lub pod krzesłami.
Czata śpi w naszym łóżku, gdy nas nie ma (gdy jesteśmy - leży grzecznie na swoim posłaniu).
Lubię PONy za opanowanie. Nawet niewybiegane zupełnie przez kilka dni, nie są niszczycielskie w domu. Są idealnie spokojne i grzeczne (jedynie na spacerach niemiłosiernie zaczynają ciągnąć).

Bel - Pią Lis 23, 2012 21:32

Tess napisał/a:
do tego odniosłam wrażenie, że uważasz, iż Twoje zdanie jest jedynym słusznym w tej sprawie.
nie przesadzaj ;) to samo mogę powiedzieć o was ;) co kto lubi. Ja klatki mieć nie będę bo nie odczuwam jej potrzeby ;)
sachma - Sob Lis 24, 2012 15:00

U Lennego klatka nie zdała egzaminu.. jako szczeniak nie chciał do niej wejść, dostawał w niej jedzenie, ale gdy tylko skończył jeść wyskakiwał z niej jak poparzony, później niby trochę przywykł, ale nie polubił..
teraz poważnie myślimy nad kupnem większej klatki dla Odiego... niszczy straszliwie i już powoli puszczają mi nerwy...

Sorgen - Sob Lis 24, 2012 16:34

Niech mnie ktoś po głowie skopie mocno. W Tarnowie jest do sprzedania za śmieszne pieniądze półroczny york. Cudny chłopczyk po super kumatych rodzicach. Oboje startują w zawodach, biorą udział w pokazach. No zaprzeczenie rozwrzeszczanego yorka. Już kiedyś myślałam o tej rasie właśnie jako o małym terrierku z fajnym charakterem a tu teraz ten piesiu. Ajj tylko przez jakiś czas musiałabym z trzema psami na niecałych 30 metrach żyć. Yhhh proszę mnie opierdzielić równo za takie pomysły :?
Bel - Sob Lis 24, 2012 17:27

Sorgen, sama bym wzięła więc przemilczę :lol:
AngelsDream - Sob Lis 24, 2012 17:31

Sorgen, ja Ci mogę napisać, że będzie trudno, ale z racji na własne GTO nie czuję się na siłach, żeby Cię pouczać.

Baaj był w hotelu.
Przeżyli: pies i hotel.

To może trochę ułatwić nam życie.

Sorgen - Sob Lis 24, 2012 18:00

http://allegro.pl/york-yo...2792827953.html
O tu jest tu :mrgreen: Kurde no nie mogę się doczepić do niczego w tym ogłoszeniu. Babka jest sensowna bo już z nią pisałam, psiak już trochę do treningów uczony jest, czystość zachowuje ajj. Trzy psy prawdopodobnie by długo nie były bo Kluch niestety na wykończeniu już trochę jest :cry: Nie chcę żeby zabrzmiało tak jakbym chciała starego psa uśmiercić szybko no ale Kluch ma ponad 17 lat i obawiam się że wiosny nie doczeka ;(
W sumie teraz i tak osobno z psami chodzę a małego bym mogła wyprowadzać razem z Kluską więc na jedno by mi wyszło. Dużo więcej karmy też by nie zeszło. Ajjj :?
Jedyny minus to taki że ja nigdy samców nie miałam bo mnie cofa to lanie co chwilę ale i tak bym gnoja cięła więc może by ciut mniej lał.
Dziewczyny nie pomagacie :lol: :roll:

Kasik - Sob Lis 24, 2012 18:09

Sorgen napisał/a:
Dużo więcej karmy też by nie zeszło.
Jakieś 3 kg miesięcznie :lol:
Sorgen - Sob Lis 24, 2012 18:12

Hahah przypuszczam że jeszcze mniej bo karmię mocno odżywczą karmą gdzie dawkowanie jest małe :lol: Na pielęgnację tez dużo nie zejdzie bo chcę yorka ciąć na szczeniaka cały czas. Nie zależy mi na wyglądzie tylko na temperamencie terrierka :lol: Łooo jezu muszę się matce przyznać do pomysłu to mi go z głowy wybije :lol:
rudziak - Sob Lis 24, 2012 18:33

Hodowczyni wydaje się być bardzo w porządku, aukcja jest super opisana. Tylko zastanawia mnie skąd taka niska cena jak na tak dobrze uwarunkowanego psiaka ;)

ja bym chciała drugiego psiaka już od tak dawna ale nie mam jak na razie ;(