To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

jokada - Czw Maj 20, 2010 15:20

czy kątniki da się trzymać w domu ? w słoiczku ;)
złapałam takiego tłuściutkiego, całkiem sporego

fajna gadzina :mrgreen:

Lavi - Czw Maj 20, 2010 15:22

jokada, ja mam kątnika;) I trzymam go sobie w wiaderku po surówce takim większym:)
Mangusta - Czw Maj 20, 2010 15:23

jasne, daj mu jakąś kryjówkę, gałązkę do plecenia sieci i gazę na dno, żeby można było raz na jakiś czas skraplać trochę. i jazda :)
jokada - Czw Maj 20, 2010 15:31

wrzuciłam mu na dno żwirek, kilka gałązek i suche liście

mogę poprosić o jakaś instrukcję obsługi
co mu łapać do jedzenia i co ile?
rozumiem że poczekać aż zrobi sieć ?

Mangusta - Czw Maj 20, 2010 16:22

ja karmiłam szynką nabitą na patyk od szaszłyka ;P ale nie polecam tej diety. łap mu cokolwiek, jakąś muchę czy co tam wpadnie do domu, byleby nie było za duże, nie musi być regularnie. u nas w schronie kątniki zdychały z przekarmiania ;) cudny jest!
Anka. - Czw Maj 20, 2010 17:30

O jaaa, wspaniały, ale chyba nie chciałabym takiego zwierzątka :)
Grucha - Pią Maj 21, 2010 05:11

super są :) tylko nie mogę u siebie spotkać ;/
jokada - Pią Maj 21, 2010 11:29

zjadł muchę :mrgreen:
nitek pojawiło się kilka tylko, ale i tak rano zauważyłam na tej pajęczynce kilka nóg muchy i reszta 'kolacji' trochu nieżywa i chyba zjedzona leży obok ;)

Grucha - Pią Maj 21, 2010 21:12

Kolekcja rośnie w siłę. Dzisiaj poszerzyła się o irminke L4, zdjęcia będą jak się raczy przebrać ;] W wkrótce kolejne potwory dotrą.
nezu - Śro Maj 26, 2010 05:17

Gabriel mi wyliniał...
I dorósł...

I generalnie, wściekła jestem, bo nic poza pp do Lublina i przyszłej żony z tego mojego fakanego zadupia w grę nie wchodzi. :/

Mangusta - Śro Maj 26, 2010 10:53

ja jak mówiłam, bede w Wawie niedługo a stamtąd już łatwiej o transport :) z resztą przyszła żona ma focha i chyba idzie do wylinki, więc lepiej niech mężuś jeszcze poczeka by nie skończył jako danie główne.
Lavi - Śro Maj 26, 2010 11:06

Moja kolekcja poszerzyła się o H. incei:D jaka Lka nie jestem pewna, coś koło 6-7
nezu - Śro Maj 26, 2010 11:55

Ja się z jego wywozem nie śpieszę.
Niech on najpierw stwardnieje, a żonka będzie bardziej chętna do amorów. ;)

Wtedy pomyślimy nad transportem. :)

A ja też mam nowy nabytek.
Grucha, DZIĘKI!!!!!

Pterinochilus chordatus L2. :serducho:

Taka tycia mróweczka...

Tylko że niedługo po zrobieniu tej fotki coś mu się nie spodobało i odrzucił jedną z tylnych nóżek... :(
I mam drugiego siedmionoga po gigasiku..
No ale, teraz co prawda szykuje się maluszek do wylinki, ale za następną pewnie będzie miał już wszystkie 8 nóżek. :serducho:

Lavi, gratuluję, incejki są super. :mrgreen:

Lavi - Śro Maj 26, 2010 14:34

nezu, dziękuję, Twój też jest śliczny :D Ja miałam swojego czasu sześcionogą irminię :D
Mangusta - Śro Maj 26, 2010 14:48

nezu napisał/a:

Tylko że niedługo po zrobieniu tej fotki coś mu się nie spodobało i odrzucił jedną z tylnych nóżek... :(
buahahaha, sorry ale sobie to wyobraziłam. "Foty mi robi?! Foch! (Sru nogą w aparat)"