Archiwum - Psiaki VIII
Ninek - Pon Lip 12, 2010 16:22
Jasne, spokojnie może mieć obróżke na stałe Choć na razie mamy obroży niewiele, ale ten pies to drobina a psiaków z tak malutkimi szyjami nie mamy wiele.
Siedzenie z nią w boksie też nie jest złym pomysłem. Reszta psów idzie na spacer a ja z suczą zostaje. Tyle, że my sprzątamy boksy jak psy są wyprowadzane i to może być jedyne utrudnienie (sprzątanie to głównie zlewanie wszystkiego wodą z węża bo tak najszybciej)
Mam 3 psy, które trzeba mocno socjalizować. Dwóm w ogóle nie udało sie założyć smyczy, jeden w ogóle nie podejdzie do człowieka.
Dużo czasu trzeba.
Co do zacieszania i robienia z siebie głupa, to już to przy nich opanowałam Do tej gupolki dzisiaj tak nadawałam, że myślałam, że mi własna rodzicielka padnie ze śmiechu
Oli - Pon Lip 12, 2010 19:06
moje by(d)le-co http://lh3.ggpht.com/_3A-...yleco%20183.jpg
babyduck - Pon Lip 12, 2010 19:27
Duuuusio
Ninek - Śro Lip 14, 2010 15:28
Mała już hasa na smyczy
Mam do przekonania jeszcze jednego staruszka, psa. Troche sie szczerzy na mnie na razie. Chociaż jak dzisiaj sobie siedziałam w boksie, koło budy, jak reszta psów poszła na spacer, to nawet mnie powąchał po ręce z własnej woli
No i rodowodową suke owczarka niemieckiego, która na razie nawet nie patrzy w naszym kierunku.
A to moja ulubienica podczas miziania:
I niech sobie wszyscy mówią co chcą, ona nie jest brzydka, jest wyjątkowa! Gdybym tylko mogła, wzięłabym ją do siebie od zaraz.
Na początku nikt w ogóle nie wiedział, że ona jest w boksie, bo nie wychodziła z budy, była przerażona i warczała. Wystarczył jeden przymusowy spacer i teraz uwielbia zarówno mnie, jak i spacerki Rudy lisek to jej koleżanka z boksu.
Nie znacie kogoś kto by chciał suke Malamuta/husky? Mamy takie cudo, niestety obecnie szczenne Ma ok 1,5 roku i jest cudowna! Można z nią zrobić wszystko!
Sorgen - Czw Lip 15, 2010 10:26
Daliście znać hodowcy suki owczarka? po numerze tatuażu powinniście bez problemu dotrzeć do hodowcy a od niego jest szansa dotrzeć do właściciela. Gdyby hodowca miał sukę w nosie, dajcie znać na forum owczarków, najlepiej z podaniem przydomka suki bo to motywuje hodowcę albo do zabrania psa albo do szukania mu domu.
Cieszę się że suńka chodzi na smyczy, moim schronowym psom też pomagał przymusowy spacer. Potem było już tylko lepiej. Życzę dalszych sukcesów z psinami
Anonymous - Czw Lip 15, 2010 11:48
Rita w wersji letniej
Lilou - Czw Lip 15, 2010 11:49
piękna psina
babyduck - Czw Lip 15, 2010 11:56
Jaka z niej zgrabna dama
nezu - Czw Lip 15, 2010 11:59
Ona jest śliczna , wychodzi że mamy same ładne pudle na forum, Lenny też mi się podobywuje, a myślałam, że żaden pudel mi nie podejdzie, poza dużym.
Sysa - Czw Lip 15, 2010 18:12
nezu, ja myslałam, że żaden pudel nie jest ładny, a tu proszę! Same piękności! No naprawdę! Nie takie zaniedbane kupy włosów jak się widuje najczęsciej..
Anonymous - Czw Lip 15, 2010 18:33
a ja lubie takie kudlate, w zimowej wersji ;p
moja matka mi dzisiaj oznajmila, ze jak wroci z pracy za granica to kupuje sobie charta wloskiego ;pp
Anka. - Czw Lip 15, 2010 18:33
Świetne ma te uchi http://fotoo.pl/hosting-z...0_4387.jpg.html
Potrzebuje jakiś dobry odrdzewiacz, Skoczek tyle znęcał się nad klatkę, że od wewnątrz cała zniszczona, odmalowywał ktoś z Was kiedyś klatę?
babyduck - Czw Lip 15, 2010 19:42
21 lipca wychodzi w Polsce książka Millana, obejrzałam ostatnio kilka filmów i zaczynam się do niego przekonywać. Tzn. do niektórych jego teorii. Ale nigdzie nie znalazłam wytłumaczenia, dlaczego uważa, że psy nie mogą wyprzedzać właściciela? Czy alfa zawsze idzie pierwszy? No i nie znalazłam wskazówki jak tego dokonać, skoro tak ciężko jest nauczyć psa, żeby nie ciągnął, a co dopiero o chodzeniu za właścicielem.
Anonymous - Czw Lip 15, 2010 19:57
Moja Rita większość spaceru chodzi za mną, strasznie to denerwujące . Idzie przodem tylko na samym początku spaceru, żeby szybko się wysikać i na końcu, jak już dochodzimy do domu.
Anka. - Czw Lip 15, 2010 20:40
Skoczek robi tak samo jak Rita, w łeb można dostać jak dyszy i zapluwa człowiekowi nogi.Troche czasu potrzebował żeby skumać, ale teraz na 'przód' z wyrzutem drepcze przede mną, ew. robi za cień Fryty.
|
|
|