Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
AngelsDream - Śro Maj 04, 2011 16:11
pszczółka napisał/a: | Na spód żwirek a na to trociny? A kuwetę też wtedy stosowaliście czy bez? |
Nie, bo przy zdjęciu kratki zwróciłam uwagę, że mniej więcej po 2-3 dniach od zmiany ściółki, kuwety nie używały.
Najwyżej teraz im zmienię znów na ręczniki, może ew. na grubą ściółkę z możliwością zejścia pod kratkę i kuwetę, pokombinuję z Michałem, on jest od klatki, ja tylko od obserwacji wnikliwych.
Paulina87 - Śro Maj 04, 2011 22:06
Przyszła do mnie ściółka lniana, ale dziewczyny w rogach w których się załatwiają rozkopują ją i sikają na samą kuwetę, co im zasypię te wykopki to od nowa.
Nashi - Sob Maj 14, 2011 00:38
Próbowaliście może czegoś takiego lub podobnych dostępnych na Allegro żwirków? Cena jest zachęcająca. pytanie - jak sprawdzają się w praktyce?
Niamey - Sob Maj 14, 2011 00:47
ogólnie ujdzie, choć trochę pyli i pod wpływem moczu rozpada się na grudki.
magmads - Czw Maj 26, 2011 22:07
Mam takie pytanie. Od jakiegos czasu uzywam chipsi mais kukurydzianej. Do tej pory kupowalam ja w necie za 33 zl (10 litrow), w duzym zoologu we wrocku byla za 39.99, natomiast wczoraj kupilam 3 opakowania w malym zoologu u mnie w miescie (strzelin) za 28 zl sztuka. Ile Wy za nia placicie? Bo to az dla mnie dziwne ze 12 zl przebitki we wrocku maja. W necie musze placic za przesylke, zeby dojechac do wrocka musze zalac auto za 40 zl, wiec wychodzi na to ze zaoszczedzilam jakies 80 zl. I sie tak zastanawiam czy faktycznie trafilam na dobry zoolog czy najzwyczajniej w swiecie do tej pory robilam się na szaro?
karola - Sob Maj 28, 2011 11:05
Pytanie do osób sypiących do kuwety bentonitowego Benka: którego rodzaju używacie?
Martuha - Nie Maj 29, 2011 18:57
Ja używałam lawendowego,jakoś najbardziej przypadł i do gustu magmads czy chodzi Ci o ten granulat http://zoocenter.pl/chips...9,24287%29.aspx ? Bo tu jest jeszcze tańszy
karola - Nie Maj 29, 2011 19:13
Ja dzisiaj kupiłam Benek Plus, jakiś antybakteryjny. Do tego w środku paczki była saszetka z pudrem antybakteryjnym. Do kuwety weszło mi całe 5 litrów.
Martuha, a ten lawendowy zapach nie drażnił szczurów jakoś?
Martuha - Nie Maj 29, 2011 19:18
karola, też się na początku tego obawiałam,ale nie,a używam go zarówno u szczurów jak i u królika i jest wszystko w porządku Za to jak ładnie w domu pachnie
magmads - Czw Cze 02, 2011 20:33
a no właśnie o ten chodzi. widzisz jakaś masakrystyczna różnica cen...
Martuha - Pią Cze 03, 2011 15:38
magmads, szukaj gdzie najtaniej i już,skoro aż taka rozbieżność cenowa jest A ja właśnie zakupiłam Benka lawendowego,kocham jak pachnie tak u mnie w domu,a nie zwykłymi trocinami
agacia - Sob Cze 04, 2011 22:30
Ja raz uzylam benka kociego i nigdy wiecej. Jakies bagienko mi sie z tego zrobilo i nie moglam doczyscic kuwety Reszte oddalam kolezance co ma kota
maris - Sob Cze 04, 2011 23:02
agacia, miałam to samo
Mam pytanie do Niamey (albo do innych używających ściółki bukowej chipsi xxl) Co ile dni ją wymieniasz w dolnej kuwecie? Czy ta, którą miałaś na wystawie to ziarna duże czy małe?
Niamey - Nie Cze 05, 2011 00:02
maris, mam duże ziarna. U mnie ta ściółka mogłaby leżeć i leżeć - teraz jest tydzień i nie ma najmniejszych powodów do wymiany. W pewnym momencie robi się po prostu za dużo szczurzych bobków i wymieniam ze względów estetycznych Z tym że sypię dość grubą warstwę i szczury raczej nie śpią w dolnej kuwecie.
karola - Nie Cze 05, 2011 09:25
agacia napisał/a: | Ja raz uzylam benka kociego i nigdy wiecej. Jakies bagienko mi sie z tego zrobilo i nie moglam doczyscic kuwety | U mnie od tygodnia jest Benek w klatce i jestem szalenie zadowolona. I nie zauważyłam żeby się lepił do kuwety...
|
|
|