Archiwum - Koty vol. II
Anonymous - Czw Paź 29, 2009 07:44
| katasza napisał/a: | | moj w pierwszy dzien tez sikal i kupal na podloge. ale chusteczki ktorymi to wytarlam wkladalam mu do kuwety i na drugi dzien juz zalapal. |
Nasz dzis zrobil kupke w pokoju na szczescie na twardo. Robimy tak jak mowisz. Ogolnie on sika na karton , wiec wlozylismy kawalek do kuwety i zsikal sie tam w nocy Zebrana kupke tez wlozylismy do kuwety I wszystko psikamy woda pol na pol z octem i myjemy, aby nie chcial znow sie tam zalatwiac.
Straszny z niego pieszczoch, lasi sie ciagle i zalancza traktor Dzisiaj jak lezalam rano to siedzial i sie na mnie gapil z pol godziny. Ogolnie nie pcha sie do lozka i woli podloge do spania niz legowisko, ale powinno mu sie zmienic.
Bardzo podoba mu sie tez wyczesywanie wczoraj z pol godziny go czesalam to kladl sie na ziemi i wyciagal
Stwierdzilam tez, ze bede kota nagradzac jesli uda mi sie odwrocic jego uwage od poruszajacego sie w klatce Rydzyka. Dzieki temu moze bedzie bardziej go olewal choc nie ma szalu cial jesli o to chodzi.
Fotki beda moze wieczorkiem
Co do choroby to juz widac poprawe bo maly juz nie ma wyciekow ropnych z oczu
L. - Czw Paź 29, 2009 13:22
| Off-Topic: | | katasza napisał/a: | | moj w pierwszy dzien tez sikal i kupal na podloge. |
o kurczę.
mój Felek został na wejściu do domu wsadzony do kuwety, aby wiedział gdzie jest i tyle
przez 7 lat raz zrobił kupę poza kuwetą, ponieważ stwierdził, że jest za brudna i on chce żeby już mu wymienić żwirek |
sachma, dzięki.
właśnie myślałam o takim liście. tylko zawsze najgorszy jest początek.
tzn. jak zacząć pierwsze zdanie.
pituophis - Czw Paź 29, 2009 17:49
Jakiego kota chcesz?
L. - Czw Paź 29, 2009 18:20
pituophis, do mnie?
Ragdolla - blue colourpoint albo blue mitted (ale minimum białego)
Mangusta - Czw Paź 29, 2009 21:08
zna ktoś jakieś dobre środki przeciwgrzybiczne? zaraziłam się grzybem od schroniskowego kota
AngelsDream - Czw Paź 29, 2009 21:20
Mazoku, na pewno warto brać beta glukan.
A co do środków na grzybicę - większość leków bez recepty dotyczy grzybicy stóp.
Oli - Czw Paź 29, 2009 21:21
clotrimazol, ale ja bym się i tak przeszła do dermatologa
Mangusta - Czw Paź 29, 2009 22:05
mam betadynę w domu, właśnie patrzę że to jest takie ogólnie odkażające i odgrzybiające, da radę? ja nią smaruję wszelkie rany moich zwierzów i wieczne zbity nos Głupkowej....
pituophis - Czw Paź 29, 2009 23:11
L., ło matko! Ze wszystkich ras wybrałaś tę o najbardziej wydumanej historii, no ale trudno.
Niestety rys historyczny w przypadku kotów rzadko kiedy jest tak ciekawy, jak w wypadku psów - trudno traktować też go jako kryterium przy wyborze.
L. - Pią Paź 30, 2009 13:39
| pituophis napisał/a: | | Niestety rys historyczny w przypadku kotów rzadko kiedy jest tak ciekawy, jak w wypadku psów - trudno traktować też go jako kryterium przy wyborze. |
no właśnie
ja kierowałam się zdecydowanie charakterem , a następnie umaszczeniem.
na początku byłam zachwycona Świętym Birmańskich i Ragdollami, ale po kilku rozmowach z hodowcami, posiadaczami i przeczytaniu stron www stwierdziłam, że charakterologicznie zdecydowanie Rag :}
a oprócz wydumanej historii to masz może jakieś rasistowskie "veto" przeciw tej rasie ?
Nakasha - Pią Paź 30, 2009 14:05
L., to kciukam za kota i za zgodę i wsparcie rodziców
Ja mam mojego wymarzonego, wyczekanego norweskiego leśnego, który lubi się przytulać, ale jest niezależny i samodzielny a jak się skrada, jak rusza się jego ciało... magia. Nie widziałam tego u żadnego innego kota [norwegi mają nieco krótsze przednie łapki i stąd taki charakterystyczny chód].
Nasze koty zawsze biegały po całym mieszkaniu, po prostu codziennie odkurzamy i zmywamy stoły - nie ma problemów z brakiem higieny.
Nauczyliśmy koty pewnych reguł [np. że nie wolno ruszać szczurów] - i słuchają się - Freycia nawet gdy "nie widzę", Dianka różnie, a Horus tylko jak patrzę ale pracujemy nad tym
tamiska, a skąd masz tego kotka ?
Anonymous - Pią Paź 30, 2009 15:11
| Nakasha napisał/a: | | tamiska, a skąd masz tego kotka ? |
Dostalismy od sasiadki tesciowej ze wsi
| Nakasha napisał/a: | Nauczyliśmy koty pewnych reguł [np. że nie wolno ruszać szczurów] - i słuchają się - Freycia nawet gdy "nie widzę", Dianka różnie, a Horus tylko jak patrzę ale pracujemy nad tym
|
My malego tez tak szkolimy. Dzisiaj jak poleciala mu pileczka kolo klatki to pobiegl zawrocil i popatrzyl sie na mnie tylko. Podalam mu pilke i byl happy. Nie pozwalamy mu nawet wachac kolo klatki od razu syczymy jak tylko podchodzi, albo jak sie podnieca bo szczur w klatce cos robi i omija klatke. Poza tym rydzy malo w dzien jest ruchliwy, a jak sie rusza no to kot od razu gotow do skoku na klatke, ale ja jestem czujna
Poza tym kotek nauczyl sie robic do kuwety. Jak tylko sie zalatwi to biegne z drapaniem i ohami i ahami hehe Teraz uczymy go spac w swoim legowisku, bo jak na razie to wybiera dziwne miejsca do spania, ale kompletnie nie interesuje go lozko. Boi sie jak ktos lezy w lozku
Nauczyl sie takze reagowac na kici kici bo jak dajemy mu jesc to zawsze tak robimy
Jak czesto i w jakich ilosciach karmic kociaka?? Jak ma caly czas jedzenie w misce to nazera sie tak ze ma brzuch jakby mial mu zaraz peknac. Zjada kazde ilosci... Dajemy 4 razy dziennie po pol malutkiej miseczki. Tyle wystarczy, czy za malo? Bo sie rzucil dzisiaj na saszetke, ze hoo...
pituophis - Pią Paź 30, 2009 16:10
Czy kociak został odrobaczony? Jeśli nie, to zrobić to trzeba koniecznie!
Moim zdaniem większość kociąt może jeść tyle, ile sama chce. Nieliczne, głodzone w dzieciństwie, wymagają początkowo wydzielania pokarmu - inaczej wymiotują z przejedzenia.
W jakim wieku jest kociak?
L., nie, po prostu ragdoll stoi dość nisko w rankingu moich ulubionych ras kotów - najniżej stoi pers typu amerykańskiego, bo z tymi dosłownie wklęsłymi nosami to koty kalekie. Poza tym ogólnie mniej jakoś lubię zwierzęta długowłose.
Anonymous - Pią Paź 30, 2009 16:43
pituophis, kociak zostal odrobaczony i jest leczony. Dzisiaj idziemy na kontrole. Zzygac sie nie zzygal, ale je w kazdych ilosciach wszystko az ma wielki brzuchol.
Kotek ma 4 mies, a w dziecinstwie byl karmiony pomidorowka i wszystkimi resztkami ze stolu. Ma 0.5 kg niedowagi jak na swoj wiek. A ile saszetek dziennie?
Chcialam kota kocimietka zachecic do spania na legowisku, ale kompletnie to nie dziala...
pituophis - Pią Paź 30, 2009 17:26
Jakie to saszetki?
|
|
|