To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

Kagero - Sob Cze 21, 2008 13:10

yoshi napisał/a:
swoja droga wiadomo, niektorzy to w ogole psow niepowinni miec :|

grubo po fakcie (jak zwykle..) ale wyłapałam to i cóż: ja jestem zbyt nerwowa i "wybuchowa" na psa (chociaż ogólnie przy zwierzętach trochę "łagodnieję" ale i to za mało).. zwłaszcza na rasy, które kocham najbardziej (czyli m.in. bulle). ale sobie będę tutaj zaglądać od czasu do czasu i się zachwycać, bo co to szkodzi? :roll:

AngelsDream, Baaj się wielki zrobił, że och. a jakie ma oczyska :mrgreen:
Mazoku, Bebi zdecydowanie. rzeczywiście jak taka trochę przerośnięta świnka morska wygląda :)
TarI, toż to cuda są :mrgreen: piękności, że och ach - zaśliniłam klawiaturę.. znowu :roll:

AngelsDream - Sob Cze 21, 2008 14:19

Kagero napisał/a:
AngelsDream, Baaj się wielki zrobił, że och. a jakie ma oczyska

Dziękować.

A dziś w wiewiórkę wstąpił diabeł. Poszliśmy z Baajem na długi spacer, kupiliśmy mu dławik na treningi i parę innych rzeczy :) Idziemy przy łamanym, dużym bloku niedaleko nas. Podchodzi do nas wielki czarny pies. Od razu widać, że ma złe zamiary. Stajemy, Baaj się kładzie. Pies staje, po chwili robi krok w naszą stronę. Baaj wstaje, daje nam sygnał do odwrotu. Ale my stoimy - do takiego psa nikt normalny nie odwróci się tyłem. Pies podchodzi do Baaja, wącha go. Baaj robi szczeniaczka na maksa - przykuca, posikuje i merda. Już mam odetchnąć, gdy nagle wielkie czarne rzuca się z zębami. Misiek w glanach - 2 kopy, ode mnie 3 na odchodne. Pies podlatuje do jednego z mężczyzn, którzy grupką okupowali ławkę parenaście metrów dalej. Nie wtrzymałam - Wydarłam się, że takie psy trzyma się na smyczy, a jak go nie stać to niech sobie p... sznurek w markecie kupi. Nie omieszkałam wspomnieć, co sądzę o psie i całej sytuacji i poszliśmy. Uspokoiłam się dopiero po jakiejś chwili. A panowie to pewnie siedzieli dalej z koparami na chodniku...

Baaj szybko został odkręcony i nawet z sąsiadem się miło przywitał. Jakie szczęście, że on się szybko resetuje.

H. - Sob Cze 21, 2008 16:00

AngelsDream napisał/a:
Misiek w glanach - 2 kopy, ode mnie 3 na odchodne.
Drastycznie :/ Ale niestety koniecznie i skutecznie.
AngelsDream - Sob Cze 21, 2008 16:19

I coś na lepszy humor: http://www.youtube.com/watch?v=1aJGW4_vR1k
H. - Sob Cze 21, 2008 16:21

AngelsDream, super! ;>
AngelsDream - Sob Cze 21, 2008 16:23

Jakby co to on się tak bawi rzepem. Przyczepia do dywanu i odczepia ^^
H. - Sob Cze 21, 2008 16:29

AngelsDream, no właśnie zauważyłam i uśmiechnęłam się do siebie, że to bystrzak i znalazł sobie zajmujące zajęcie : ) Nie jakaś piłeczka, którą trzeba psu odrzucić, tylko rzep, który przyczepia się sam :P

Off-Topic:
W ogóle zaczęłam sobie teraz oglądać Twoje filmiki z YouTube i muszę przyznać, ze Loki liżący kamerę, oraz wyjący Baaj, a także Ty i młode wydery to coś pięknego :D

AngelsDream - Sob Cze 21, 2008 16:55

Hally, cieszy mnie to :DD

Obejrzeliśmy Psiego Psychologa i po raz pierwszy trudno się było nie zgodzić z babką - jak można pozwolić, zeby pies tak wszedł na głowę, to ja nie wiem.

devilline - Sob Cze 21, 2008 20:50

Ja i Tobi, pies mojej przyjaciółki. Strasznie go lubie! :serducho:

Maga - Sob Cze 21, 2008 21:03

Moje bydlę pozowało.
Uwielbiam ten zaśliniony pyszczol.

AngelsDream - Sob Cze 21, 2008 21:06

devilline, uroczy ^^

Maga, fajny ten pyszczol ^^

Maga - Sob Cze 21, 2008 21:19

Dziękuję :D .Fajny, ale obawiamy się, że mama trochę go za dobrze karmi :) .
Na imię mu Demon - tylko to imię ma się nijak do rzeczywistości ;) .

AngelsDream - Sob Cze 21, 2008 21:22

Maga, nie wygląda na zatuczonego.
Maga - Sob Cze 21, 2008 21:23

W sumie nie, ale chyba ma troszkę nadwagi. Dobrze, że stale biega - ma wieeeelką działkę do swojej dyspozycji.
Nastepnym razem u weta trzeba się spytać.
Widzę, że się tu dobrze znacie - powiedzcie jaka karma byłaby dobra dla takiego piesa - nie jakaś bardzo droga, pies ma 3 lata, jest masywny i ma trochę tendencji do tycia, miewa też takie krosty (tłuszczaki, czy coś takiego).

pituophis - Nie Cze 22, 2008 14:39

Acana jest niedroga, a w wersji kociej ma light i sensitive - w psiej wiec pewnie tez. Zawsze pozostaje jeszcze BARF :) - niedrogi, a urozmaicony, ale nie tak wygodny jak suche karmy. Ja BARFuje koty, psa tez pewnie bede.