Archiwum - Psiaki XX
wilczek777 - Śro Maj 13, 2015 18:30
Lama zgadzam się z dziewczynami. Ja rozumiem, że fajny szczeniak itd. ale to jest wada dyskwalifikująca którą przez dalsze ciągnięcie osobników z białymi kłaczkami można mocno powiększyć. Są pewne rzeczy na które można przymknąć oko przy ocenie ale no nie to... A farbowanych bieg pełno. Niestety.
Lama - Śro Maj 13, 2015 18:31
Wiem, że fotka obrobiona. Tak się tylko zastanawiam, ile psiaków na wystawach ma "zakamuflowane" białe znaczenia...
Babka na swojej stronie i w ogłoszeniach ma pierwsze zdjęcie pieska, to z łatką, na stronie reproduktora pojawiło się to drugie. Jest mi po prostu przykro, że hodowca polecany przez innych dobermaniarzy chciał mi wcisnąć szczeniaka z wadą jako wystawowego psa. A inna osoba z dobermaniego światka ten miot widziała na żywo, oglądała fotę, i mimo to zapewniała mnie, że piesek jest rewelacyjny.
Tess - Śro Maj 13, 2015 19:34
Hejo, wiem, że sto lat mnie nie było i w ogóle z innej beczki temat i ogłoszenie i w ogóle, ale no...
Mam do odstąpienia miejsce na jeden turnus obozu obedience z Asią Hewelt. Link wrzucę z informacjami, generalnie cena bardzo przystępna, nad morzem w fajnym miejscu itd. Ja nie mogę jechać na oba, muszę znaleźć kogoś na swoje miejsce na jeden z nich... Jeśli ktoś już robi obi, albo chciałby zacząć taką przygodę to do Asi naprawdę warto! Super metody, ekstra atmosfera, dużo pracy i moc wiedzy i motywacji na zaś. <3
Jeśli kogoś to zainteresuje albo ma jakieś pytania, odzywajcie się do mnie! Albo tu, albo na fejsie - Natalia Lipińska. Do mnie, nie do organizatorów, bo tam są jeszcze jakieś miejsca i jak tam się zgłosicie to ja nadal będę w dupie z tym swoim nadprogramowym...
Link:
https://www.facebook.com/events/1508901852706545/
agacia - Śro Maj 13, 2015 19:47
Lama, skoro hodowczyni wrzuca na ogłoszenia to prawdziwe zdjęcia to może właściciel psa je zamalował Znam niestety hodowców dla których dysplazja to nie problem, bo można zoperować, czy wnętrostwo, bo implant można wsadzić (sama hodowczyni ma takiego wnętra), więc pewnie i kilka białych włosów nie jest dla hodowców problemem jak takie można pofarbować Szczeniak rewelacyjny, to co tam kilka białych włosów
Ebia - Śro Maj 13, 2015 20:10
Ktoś tu chciał szetlanda?
http://olx.pl/oferta/owcz...html#d7fd9ad635
Chociaż zastanawiam się przy takich ogłoszeniach, czy te pieski są faktycznie rasowe i oddawane za darmo, czy jednak z domieszką
Lama - Śro Maj 13, 2015 21:50
agacia, tylko że te zdjęcia są oryginalnie wrzucone na "fotosikowe" konto hodowczyni - różnią się tylko końcówką. Wątpię, żeby dawała właścicielowi repa swoje hasło i pozwalała wrzucać obrobione zdjęcia na swoje konto...
Nie pasowało mi u kobity od początku kilka rzeczy, ale mimo to dałam się namówić na oglądanie szczeniaczków. Zobaczyłam, napaliłam się i mam... Dobrze, że się opamiętałam. Ale pomarańczowej suni mi żal, jest boska z charakteru i w zasadzie natknęłam się na to obrobione zdjęcie tylko dlatego, że chciałam na nią sobie popatrzeć - jeszcze rano miałam idiotyczny pomysł kupienia jej zamiast tego rewelacyjnego pieska.
No nic, szukam dalej, przynajmniej wiem, że mogę ufać tylko sobie.
wilczek777 - Śro Maj 13, 2015 22:20
Tess popytam znajomych i przekażę fb Twoje. Sama chciałam jechać na obóz z Łęczycką ale jeśli będzie szczyl to zbankrutuję
Swoją drogą nowe zdjęcia są
https://www.facebook.com/...&type=1&theater
Ebia dziwne to ogłoszenie. Layla chce szetla ale czy to nie są jakieś z neta wzięte poglądowe foty czasem?
Lama wiele rozczarowań bywa - o tyle dobrze, że szczeniak do Ciebie nie trafił. I tak byś kochała ale no nie tego szukasz tak?
Tess - Śro Maj 13, 2015 23:00
wilczek777, dzięki wielkie, przekaż proszę!
A jak chcesz obóz obi to bardzo, bardzo Asię polecam. I taniej Ci wyjdzie niż Magda aktualnie, więc tak nie zbankrutujesz! Same plusy.
Lavi - Śro Maj 13, 2015 23:17
My też Asię bardzo polecamy:)
wilczek777 - Czw Maj 14, 2015 00:37
Byłam już na semi z Asią ale ona jest stricte pod obi a u Magdy mogę podłubać inne potrzebne rzeczy
Sorgen - Czw Maj 14, 2015 11:50
Lama dobrze że się w szczyla wrobić nie dałaś. Na wszystko patrzeć trzeba, dla hodowców farbowanie psa to pikuś, są implanty jajek, zębów, uszy stawiane operacyjnie, cuda bajery
Ejj laski czym przemywać ślepia suce, Coma łzawi z oczków, bardziej z tego co się dziabnęła patykiem albo drugi szczyl ją ugryzł w oko. Idę do weta dziś to zapytam ale może macie jakieś domowe sposoby? Może borasol?
katasza - Czw Maj 14, 2015 14:35
Właśnie mam ten sam problem plus mój ma fałdki na pysku i robi się sucha skóra od łez. Weterynarz wczoraj powiedziała, że kwasem borowym.
Wczoraj Blues miał kastrację i jestem zachwycona. Ranka mikroskopijna, normalnie się już zachowuje, chyba nic go nie boli bo nie specjalnie się interesuje raną.
A żeby nie było mu smutno to zamówiłam mu juliusy pasowe niebieskie z napisem 'GANGSTER' i są to chyba najlepsze norwegi jakie miałam! Polecam!
Jeszcze tylko przyjdą dla Froda czarne z napisem FBI i będziemy zdobywać osiedle
Sorgen - Czw Maj 14, 2015 15:33
Kurcze tylko niby borasol jest do przemywania okolic oczu a nie samych ślepek. No nic kupię w aptece jakieś krople delikatne do samych patrzałek a resztę będę borasolem zmywać zwłaszcza że przy okazji będę go używać do przemywania cipska Comy bo jakieś upławy delikatne ma. Wet stwierdził że nie ma się czym przejmować, że można się martwić jak po cieczce by nadal tak miała.
Ułamany kieł do obserwacji bo sporo miazgi jest na wierzchu, jak nie będzie boleć czy się paprać to ma zostać a jak się coś zacznie dziać to wyrywanie
Psy to jednak skarbonka bez dna, za szczepienie Comy, odrobaczenie obu suk, oględziny itp. poszło 100zł. W sumie nawet nie wiem czy to dużo czy mało
katasza - Czw Maj 14, 2015 15:50
a Optex?
Sorgen - Czw Maj 14, 2015 15:52
O widzisz poszukam u siebie w mieście albo w najgorszym wypadku za miesiąc zamówię z chrupkami kolejnymi.
Nie mam doświadczenia z psimi oczami, Delcie w sezonie pylenia przemywałam świetlikiem.
|
|
|