Archiwum - Psiaki XVI
Pacyfka - Czw Maj 09, 2013 21:01
Nakasha napisał/a: | Ale Browniak wydoroślał. |
Dziękujemy ale głupolek dalej z niego jest
Markus - Muhle je mój seniorek, najpierw baaardzo mu smakowało, teraz już trochę mniej, ale on ogólnie jest wybredny. Ogólnie z karmy jestem zadowolona, ale jest ona bardziej krucha i miększa od innych karm i chyba przez to bardzo pogorszył się kamień na zębach Willego, no i smród z paszczy jak z portu Dlatego muszę mu teraz zmienić na jakąś twardszą.
Nakasha - Czw Maj 09, 2013 21:29
Cytat: | bardziej krucha i miększa od innych karm |
Tak. Dostałam od AD próbkę. Ale moim to się podoba. Co do kamienia, to też będę musiała obserwować, dzięki za cynk.
AngelsDream - Czw Maj 09, 2013 21:33
Nakasha, ja moim myję zęby, więc mogłam nie wyłapać.
Ninek - Czw Maj 09, 2013 21:52
Nakasha napisał/a: |
My dajemy Husse, 20 kg kosztuje 134 zł. A tym razem zamówiłam worek Markus - Muhle, zobaczymy, jak będzie szło. |
Gdzie tak tanio? jak szukałam dla Foxa to za 15kg było 150-200zł
Pacyfka - Czw Maj 09, 2013 22:01
No Willi by nas chyba pozagryzał przy próbie mycia zębów
Ale Browniakowi bym chciała zacząć. AngelsDream, możesz mi polecić jakieś środki i sposoby? Jak często trzeba myć, żeby miało to sens??
AngelsDream - Czw Maj 09, 2013 23:14
Pacyfka, ja specjalistą nie jestem. Mamy twardą szczoteczkę ludzką, bo psia była fatalna w użytkowaniu, pastę z wyciągiem z herbaty, a myjemy jak nam się zachce. Rzekomo, żeby efekt był trwały, trzeba szczotkować zęby przynajmniej raz w tygodniu.
PALATINA - Pią Maj 10, 2013 01:47
Czata chyba ma babeszjoze!
Siedzimy na nocnym dyżurze pod kroplówką i czekamy na wyniki bad.krwi. Masakra. Tylko tego nam jeszcze brakowało!
yes - Pią Maj 10, 2013 05:42
PALATINA, kciukam, żeby wyniki były dobre, albo kuracja mało douczliwa i szybka
PALATINA - Pią Maj 10, 2013 06:05
Czata ma babeszjozę. Potwierdzona.
Spędziliśmy w klinice całą noc.
A teraz wracamy z Jagną!
Wysikała się na ciemno i ma 40,3 st.!
Ja pitolę...
Chrzanione Foresto.
sachma - Pią Maj 10, 2013 07:37
PALATINA, Kciukamy!
Straszne są te kleszcze.. niby zima była, a tego cholerstwa w ogóle nie wybiła
agacia - Pią Maj 10, 2013 08:06
PALATINA, kciukam za twoje suczki. Dobrze, że we Wrocławiu kleszcze nie zarażają, wiec nawet jak pies załapie to nie ma strachu. Przez rok stażu natknęłam się na 2 chore psy, z czego jeden to był szczeniak przywieziony gdzieś z Radomia.
klauduska - Pią Maj 10, 2013 08:22
PALATINA, współczuję bardzo! Okropny jest wysyp kleszczy zarażonych w tym roku.. Ja sama dostałam paniki, jak kleszcza na sobie znalazłam.. Kciuki za Czatę mocne!
Bel - Pią Maj 10, 2013 08:37
PALATINA, trzymam kciuki !
kurde to jak foresto nie działa to ja nie wiem już czym psy chronic
Zapomniałam już jak to jest miec szczeniaka... Gdy brałam Pestkę, miała 8mc. Alpha 3,5 ale ona nigdy nie zachowywała się jak typowy szczeniak. A ten makro pypek robi taką rozpierduchę, że hej w nocy urządziła mi serenady bo nie chciała spac sama w samli a moje psy nie chcą się do niej przytulac bo wiedzą, że to grozi dobieraniem się do cyca. Młoda łapie Alphę za kołnierz i ciągnie, gryzie ją w palec u stopy bo nic innego jej się do paszczy nie zmieści, trzyma za Alphowy ogon i jeździ po całym pokoju. Już pokazała, że nikt jej na łeb nie wejdzie i warczy na Pierdolota. Takie małe śmieszne 517gramów... i komicznie je : za każdym razem tylne nogi lecą do góry. Potrafi nią tak machnąc, że pyskiem ląduje w misce
PALATINA - Pią Maj 10, 2013 09:02
Jagnie venflon się zatkał.
Nie mogę... Nie udało mi się póki co założyć nowego, więc podałam jej płyny podskórnie.
Pomęczę się z venflonem za godzinę może.
Czacie chyba też dodam jeszcze płynów, bo prawie nie sika!
Bel - Pią Maj 10, 2013 09:06
nie spodziewałam się, że aż taka kicha jest w Warszawie z kleszczami. A gdzie one je złapały?
|
|
|