To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Pacyfka - Czw Maj 09, 2013 21:01

Nakasha napisał/a:
Ale Browniak wydoroślał.

Dziękujemy :) ale głupolek dalej z niego jest :lol:

Markus - Muhle je mój seniorek, najpierw baaardzo mu smakowało, teraz już trochę mniej, ale on ogólnie jest wybredny. Ogólnie z karmy jestem zadowolona, ale jest ona bardziej krucha i miększa od innych karm i chyba przez to bardzo pogorszył się kamień na zębach Willego, no i smród z paszczy jak z portu :/ Dlatego muszę mu teraz zmienić na jakąś twardszą.

Nakasha - Czw Maj 09, 2013 21:29

Cytat:
bardziej krucha i miększa od innych karm

Tak. Dostałam od AD próbkę. :) Ale moim to się podoba. Co do kamienia, to też będę musiała obserwować, dzięki za cynk.

AngelsDream - Czw Maj 09, 2013 21:33

Nakasha, ja moim myję zęby, więc mogłam nie wyłapać. ;)
Ninek - Czw Maj 09, 2013 21:52

Nakasha napisał/a:

My dajemy Husse, 20 kg kosztuje 134 zł. A tym razem zamówiłam worek Markus - Muhle, zobaczymy, jak będzie szło.

Gdzie tak tanio? jak szukałam dla Foxa to za 15kg było 150-200zł :shock:

Pacyfka - Czw Maj 09, 2013 22:01

No Willi by nas chyba pozagryzał przy próbie mycia zębów ;)
Ale Browniakowi bym chciała zacząć. AngelsDream, możesz mi polecić jakieś środki i sposoby? Jak często trzeba myć, żeby miało to sens??

AngelsDream - Czw Maj 09, 2013 23:14

Pacyfka, ja specjalistą nie jestem. Mamy twardą szczoteczkę ludzką, bo psia była fatalna w użytkowaniu, pastę z wyciągiem z herbaty, a myjemy jak nam się zachce. Rzekomo, żeby efekt był trwały, trzeba szczotkować zęby przynajmniej raz w tygodniu.
PALATINA - Pią Maj 10, 2013 01:47

Czata chyba ma babeszjoze! ;(
Siedzimy na nocnym dyżurze pod kroplówką i czekamy na wyniki bad.krwi. Masakra. Tylko tego nam jeszcze brakowało!

yes - Pią Maj 10, 2013 05:42

PALATINA, kciukam, żeby wyniki były dobre, albo kuracja mało douczliwa i szybka :kciuki:
PALATINA - Pią Maj 10, 2013 06:05

Czata ma babeszjozę. Potwierdzona.
Spędziliśmy w klinice całą noc.
A teraz wracamy z Jagną! ;( ;( ;( ;(
Wysikała się na ciemno i ma 40,3 st.!
Ja pitolę... ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Chrzanione Foresto. :evil: :evil: :evil: ;( ;( ;(

sachma - Pią Maj 10, 2013 07:37

PALATINA, Kciukamy! :kciuki:
Straszne są te kleszcze.. niby zima była, a tego cholerstwa w ogóle nie wybiła :/

agacia - Pią Maj 10, 2013 08:06

PALATINA, kciukam za twoje suczki. Dobrze, że we Wrocławiu kleszcze nie zarażają, wiec nawet jak pies załapie to nie ma strachu. Przez rok stażu natknęłam się na 2 chore psy, z czego jeden to był szczeniak przywieziony gdzieś z Radomia.
klauduska - Pią Maj 10, 2013 08:22

PALATINA, współczuję bardzo! Okropny jest wysyp kleszczy zarażonych w tym roku.. Ja sama dostałam paniki, jak kleszcza na sobie znalazłam.. Kciuki za Czatę mocne!
Bel - Pią Maj 10, 2013 08:37

PALATINA, trzymam kciuki !
kurde to jak foresto nie działa to ja nie wiem już czym psy chronic :/

Zapomniałam już jak to jest miec szczeniaka... Gdy brałam Pestkę, miała 8mc. Alpha 3,5 ale ona nigdy nie zachowywała się jak typowy szczeniak. A ten makro pypek robi taką rozpierduchę, że hej :P w nocy urządziła mi serenady bo nie chciała spac sama w samli a moje psy nie chcą się do niej przytulac bo wiedzą, że to grozi dobieraniem się do cyca. Młoda łapie Alphę za kołnierz i ciągnie, gryzie ją w palec u stopy bo nic innego jej się do paszczy nie zmieści, trzyma za Alphowy ogon i jeździ po całym pokoju. Już pokazała, że nikt jej na łeb nie wejdzie i warczy na Pierdolota. Takie małe śmieszne 517gramów... i komicznie je : za każdym razem tylne nogi lecą do góry. Potrafi nią tak machnąc, że pyskiem ląduje w misce :P

PALATINA - Pią Maj 10, 2013 09:02

Jagnie venflon się zatkał.
Nie mogę... Nie udało mi się póki co założyć nowego, więc podałam jej płyny podskórnie.
Pomęczę się z venflonem za godzinę może.
Czacie chyba też dodam jeszcze płynów, bo prawie nie sika! ;(

Bel - Pią Maj 10, 2013 09:06

nie spodziewałam się, że aż taka kicha jest w Warszawie z kleszczami. A gdzie one je złapały?