To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. V

sachma - Czw Lip 16, 2009 15:12

aga, ale takie psy nadają się do policji - niczego się nie boją, są nadpobudliwe i nad wyraz ciekawskie - takie są wszystkie nasze policyjne, wszystkie mają zaświadczenia o nadpobudliwości i wszystkie są narwane. a my dobrze wiedzieliśmy po jakich psach bierzemy szczenie - aczkolwiek poznaliśmy rodziców już w wieku 6-7lat.. czyli już spokojne miśki a nie wariaty..
Anonymous - Czw Lip 16, 2009 15:16

a, no to nie znałam sprawy od tej strony. nawiasem mówiąc w anglii jedną z ras policyjnych są.. cocker spaniele, byłam w szoku jak je zobaczyłam pierwszy raz. specjalizują się w szukaniu narkotyków.

sachma, a jak tam twoje zakusy na pudla?

yoshi - Czw Lip 16, 2009 18:23

hehehe rude samce cocer spanielow sa uznane za najbardziej agresywne psy :wink: byly przeprowadzane badania ;)
sachma - Czw Lip 16, 2009 18:50

aga, są nadal silne - jak widzę (z góry przepraszam ) foty angels i tam tą sierść po całym domu porozrzucaną - ja tak nie umiem.. a ONki niestety też tak sierść gubią.. chociaż TZ twierdzi że jako że ja kochliwa bestia to za kilka tygodni będę chciała onka i tylko onka... bo do tego wariata już się bardzo przywiązałam, jednak ja nie mogłabym mieć na wszystkich meblach sierści..

Dziś byliśmy na polach :) lubię te pola.. cisza spokój i zero ludzi i psów :D
Odważyłam się spuścić Dina i jakież było moje zdziwienie że nie oddalał się na więcej jak 5m :D
ale jako że przez dłuższy czas brał za pewnik że jestem za nim postanowiłam zrobić mu żart - później okazało się jaki on był głupi :/ no więc kucnęłam za wielką kępą trawska tak że mnie nie było widać, Dino odszedł kilka m, odwrócił się i zaczął panikować.. podskakiwać szczekać i biec w kierunku gdzie ostatnio mnie widział.. jeszcze tak wystraszonego psa nie widziałam - później już szedł za mną :roll: coby mnie znów nie zgubić..
w ogóle dziś najlepszą zabawką była piłka, aportowana, czy po prostu trzymana w pysku podawania mi i szybko zabierana :D oj jak pies się cieszył jak za nim biegałam :D

kilka fot z pól zrobionych komórką ..

LunacyFringe - Czw Lip 16, 2009 19:02

Wszystkie ONki mają takie same głupkowate miny :P Kocham je :D
AngelsDream - Czw Lip 16, 2009 20:07

sachma, tych włosów u nas byłoby o stos mniej, gdybyśmy regularnie odkurzali, ale się nam nie chce. :P

Co do chowania się psu - zrobiłaś bardzo dobrze. On spanikował, ale powinien się wystraszyć, żeby pojąć, że nie będziesz na niego czekać i bic za nim, jeśli on pobiegnie. Baaj też był tak chowany i jak pofrunął za sarnami, wrócił sam po kilkunastu minutach, bo nauczony, że się nas szuka.

Anonymous - Czw Lip 16, 2009 20:43

Cytat:

hehehe rude samce cocer spanielow sa uznane za najbardziej agresywne psy :wink: byly przeprowadzane badania ;)

bo rudym agresywnym samcem kryli wszystko co popadnie.

L. - Czw Lip 16, 2009 21:35

nezu napisał/a:
Wiesz może czy właścicielka boskiej Sajduni planuje być z nią na wystawie w Sopocie w sierpniu? :)

ja też sie prawdopodobnie wybieram :mrgreen:

Tess - Czw Lip 16, 2009 21:46

Ja się wybieram na wystawę w Sopocie, jako że zawody agility są z nią połączone. :mrgreen:
sachma - Czw Lip 16, 2009 22:37

oho :D ja będę oba dni na wystawie więc może się zobaczymy :P
L. - Czw Lip 16, 2009 22:51

ja tylko niedziela :wink: grupa 2- konkretnie.
Tess - Czw Lip 16, 2009 23:13

Może zobaczycie nas na torze. :mrgreen:
AngelsDream - Czw Lip 16, 2009 23:17

http://forum.szczury.biz/...p=334307#334307

Baaj i Celar w zestawie z kotem. :serducho:

satanka666 - Pią Lip 17, 2009 08:01

AngelsDream, :serducho: :serducho:

Pamiętam jak przywieźliśmy Morele, jamnikowa chciała ja zalizać i zaiskać na śmierć, a po dwóch dniach już spały razem. W ogóle Morelka zachowywała się trochę jak pies, jak ktoś pukał do drzwi to warczała :lol1:

Rozmawiałam z panią od szkolenia, ogólnie myślę, że całkiem okej, no i bliziutko, także jak się zapiszemy to nie będę musiała psa targać autobusem.
Szkolenie to 12 spotkań po ok. 1,5h.
Z tym, że teraz babka ma zajęcia z grupą i nie wiadomo kiedy będą kolejne, bo są wakacje. Jest jeszcze możliwość szkolenia indywidualnego, ale tak myślę, że z tym naszym to chyba lepiej na grupowe jak chcę żeby olewał inne psy i nie skakał na ludzi. A z drugiej strony zależy mi na czasie :roll:

LunacyFringe - Pią Lip 17, 2009 10:01

Błagam o jakieś rady. Jak sobie radzić z agresją smyczową ? :(