Archiwum - Psiaki vol. V
sachma - Czw Lip 16, 2009 15:12
aga, ale takie psy nadają się do policji - niczego się nie boją, są nadpobudliwe i nad wyraz ciekawskie - takie są wszystkie nasze policyjne, wszystkie mają zaświadczenia o nadpobudliwości i wszystkie są narwane. a my dobrze wiedzieliśmy po jakich psach bierzemy szczenie - aczkolwiek poznaliśmy rodziców już w wieku 6-7lat.. czyli już spokojne miśki a nie wariaty..
Anonymous - Czw Lip 16, 2009 15:16
a, no to nie znałam sprawy od tej strony. nawiasem mówiąc w anglii jedną z ras policyjnych są.. cocker spaniele, byłam w szoku jak je zobaczyłam pierwszy raz. specjalizują się w szukaniu narkotyków.
sachma, a jak tam twoje zakusy na pudla?
yoshi - Czw Lip 16, 2009 18:23
hehehe rude samce cocer spanielow sa uznane za najbardziej agresywne psy byly przeprowadzane badania
sachma - Czw Lip 16, 2009 18:50
aga, są nadal silne - jak widzę (z góry przepraszam ) foty angels i tam tą sierść po całym domu porozrzucaną - ja tak nie umiem.. a ONki niestety też tak sierść gubią.. chociaż TZ twierdzi że jako że ja kochliwa bestia to za kilka tygodni będę chciała onka i tylko onka... bo do tego wariata już się bardzo przywiązałam, jednak ja nie mogłabym mieć na wszystkich meblach sierści..
Dziś byliśmy na polach lubię te pola.. cisza spokój i zero ludzi i psów
Odważyłam się spuścić Dina i jakież było moje zdziwienie że nie oddalał się na więcej jak 5m
ale jako że przez dłuższy czas brał za pewnik że jestem za nim postanowiłam zrobić mu żart - później okazało się jaki on był głupi no więc kucnęłam za wielką kępą trawska tak że mnie nie było widać, Dino odszedł kilka m, odwrócił się i zaczął panikować.. podskakiwać szczekać i biec w kierunku gdzie ostatnio mnie widział.. jeszcze tak wystraszonego psa nie widziałam - później już szedł za mną coby mnie znów nie zgubić..
w ogóle dziś najlepszą zabawką była piłka, aportowana, czy po prostu trzymana w pysku podawania mi i szybko zabierana oj jak pies się cieszył jak za nim biegałam
kilka fot z pól zrobionych komórką ..
LunacyFringe - Czw Lip 16, 2009 19:02
Wszystkie ONki mają takie same głupkowate miny Kocham je
AngelsDream - Czw Lip 16, 2009 20:07
sachma, tych włosów u nas byłoby o stos mniej, gdybyśmy regularnie odkurzali, ale się nam nie chce.
Co do chowania się psu - zrobiłaś bardzo dobrze. On spanikował, ale powinien się wystraszyć, żeby pojąć, że nie będziesz na niego czekać i bic za nim, jeśli on pobiegnie. Baaj też był tak chowany i jak pofrunął za sarnami, wrócił sam po kilkunastu minutach, bo nauczony, że się nas szuka.
Anonymous - Czw Lip 16, 2009 20:43
| Cytat: |
hehehe rude samce cocer spanielow sa uznane za najbardziej agresywne psy byly przeprowadzane badania |
bo rudym agresywnym samcem kryli wszystko co popadnie.
L. - Czw Lip 16, 2009 21:35
| nezu napisał/a: | Wiesz może czy właścicielka boskiej Sajduni planuje być z nią na wystawie w Sopocie w sierpniu? |
ja też sie prawdopodobnie wybieram
Tess - Czw Lip 16, 2009 21:46
Ja się wybieram na wystawę w Sopocie, jako że zawody agility są z nią połączone.
sachma - Czw Lip 16, 2009 22:37
oho ja będę oba dni na wystawie więc może się zobaczymy
L. - Czw Lip 16, 2009 22:51
ja tylko niedziela grupa 2- konkretnie.
Tess - Czw Lip 16, 2009 23:13
Może zobaczycie nas na torze.
AngelsDream - Czw Lip 16, 2009 23:17
http://forum.szczury.biz/...p=334307#334307
Baaj i Celar w zestawie z kotem.
satanka666 - Pią Lip 17, 2009 08:01
AngelsDream,
Pamiętam jak przywieźliśmy Morele, jamnikowa chciała ja zalizać i zaiskać na śmierć, a po dwóch dniach już spały razem. W ogóle Morelka zachowywała się trochę jak pies, jak ktoś pukał do drzwi to warczała
Rozmawiałam z panią od szkolenia, ogólnie myślę, że całkiem okej, no i bliziutko, także jak się zapiszemy to nie będę musiała psa targać autobusem.
Szkolenie to 12 spotkań po ok. 1,5h.
Z tym, że teraz babka ma zajęcia z grupą i nie wiadomo kiedy będą kolejne, bo są wakacje. Jest jeszcze możliwość szkolenia indywidualnego, ale tak myślę, że z tym naszym to chyba lepiej na grupowe jak chcę żeby olewał inne psy i nie skakał na ludzi. A z drugiej strony zależy mi na czasie
LunacyFringe - Pią Lip 17, 2009 10:01
Błagam o jakieś rady. Jak sobie radzić z agresją smyczową ?
|
|
|