To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

zywym_trudniej - Czw Lis 13, 2008 09:50

A ja tam lubię psotowy entuzjazm :)
Z resztą na codzień mam taki sam tylko że pomnożony przez dwa razy większego psa i to jeszcze razy dwa :)

Kochane i śliczne psinki :) Po weekendzie przyjadę to wygłaszczę osobiście :D

Anonymous - Czw Lis 13, 2008 09:51

nezu, kooooocham cie za te zdjęcia!!!!!! Uwielbiam twoje suńki, u-wiel-biam. :serducho: :serducho: :serducho: Wycałuj je prosze ode mnie.
Anonymous - Czw Lis 13, 2008 10:05

psota nie ma coś z border collie? cudne spojrzenia wali:D
beli to samo, i jeśli o mnie chodzi, to ma IDEALNY psi kolor :serducho:
no cudowne są, jak tak można takie psy przed nami ukrywać tyle czasu:P
a no i yuczas fajny, trzeba przyznać, widać że energia go rozpiera na tych fotach

Pacyfka - Czw Lis 13, 2008 11:32

nezu, cudne sunie.. i chociaz tyle złego je spotkało w ich życiu to teraz mają wspaniały dom i dużo miłości :)

A co do tych intensywnych powitań, to mam podobnie z Willim. Wystarczy że wyjdzie się do sklepu, a on po powrocie wita się jak by nie widział Cię cały rok.. A co dziwnego, bardzo ciekawie reaguje na moje dłuższe wyjazdy, a raczej powroty po kilku miesiacach nieobecnosci w domu. Mianowicie: przybiega szczęsliwy, łasi się, ociera, merda, w ogóle energia go rozpiera, ale przy tym wszytskim warczy tak złowieszczo jak by zaraz miał mnie pogryźć. Jdnak gdy się odsune od niego to dalej napiera na mnie i przewraca, ale ciągle warczac :roll: Reaguje tak tylko na mnie, rodzina si śmieje, że obrazony jest na mnie i zły że go na tak długo zostawiłam :) Spotkał się kiedyś ktoś z takim zachowaniem? Postaram się to kiedyś nagrać ;)

A to parę zdjęć mojego psiaka rasy: Waltersznauc ;) (jak to ostatnio kolega wymyślił: Walijski terier + Sznaucer) trochę zarośnięty już ;)

a tak wygląda ostrzyżony:

Tygrys - Czw Lis 13, 2008 11:45

toffik też reaguje wielką radością nawet jak przyjdę z ziemniakami z piwnicy.
Pacyfka, Toffik też tak warczy-szczeka. taki pomiędzy tymi dwoma. ani to warkot ani szczek ani wycie.

Anonymous - Czw Lis 13, 2008 11:53

Cytat:
przybiega szczęsliwy, łasi się, ociera, merda, w ogóle energia go rozpiera, ale przy tym wszytskim warczy tak złowieszczo jak by zaraz miał mnie pogryźć

mój pies tak robi do wszystkich oprócz mnie i mojego taty. przychodzi, kładzie się na plecach, jak się go zacznie głaskać to warczy, jak się przestanie to jeszcze bardziej:P

pituophis - Czw Lis 13, 2008 11:54

Psota jest gruuuuuuba.... :( Taka byla smukla, jak ja widzialem 2 lata temu...
Anonymous - Czw Lis 13, 2008 13:18

Psotka jest sliczna, taka w moim typie. Kudlaty kundel :D

ale...ale... rudosci jest wspaniala!
polaczenie mojej milosci do dlugowlosych jamnikow i cudownego koloru!
ukradne ja :twisted:
jak moglas je tak dlugo ukrywac? ;p

Oli - Czw Lis 13, 2008 14:44

Też mam taką psią petardę naładowaną emocjami, tylko w wersji S. :mrgreen: Piękne sunie i jak dla mnie Beli wcale nie jest jamnikopodobna, a jest jamnikiem (tak tak, wiem bez papierów etc.). Kocham jamniki! :serducho: Poproszę o całusy dla obu pań. :tummykiss:
nezu - Czw Lis 13, 2008 17:32

No dobra... zaczniemy odpowiedzi...

mataforgana napisał/a:
nez, proszę przekazać miziaki dla obu pań

Przekazane.. :)
A nie pokazywałam ich, bo wstyd mi było z powodu ich rosnącej masy. :(

sachma napisał/a:
Czy ona nie utyla od mojej ostatniej wizyty? wiem ze to dawno bylo ale wyglada jakos bardziej..

Niestety mogła utyć.. ;(
Przez kilka tygodni ostatnio była u nas w odwiedziny u dziadka jego siostra, na stałe mieszkająca w Niemczech. I ona jest jeszcze gorsza. Gdyby mogła, nafaszerowałaby mi psy po same gardła i to tak że by im nosem wychodziło. Kiedy była, psy potrafiły olać jeden czy dwa posiłki by ja i tata, tak były nażarte jakimiś shitowatymi pedegree czy innym syfem. :/
W czasie jej wizyty przestaliśmy je karmić w normalnych porach, inaczej byłyby jeszcze grubsze. CIESZĘ SIĘ że sobie pojechała. :?

zywym_trudniej napisał/a:
Kochane i śliczne psinki Po weekendzie przyjadę to wygłaszczę osobiście

One się na pewno też ucieszą z twojej wizyty. Zresztą co ja mam mówić, nawet Beli dostaje przypału jak przyjeżdzasz... ;)

Viss napisał/a:
nezu, kooooocham cie za te zdjęcia!!!!!! Uwielbiam twoje suńki, u-wiel-biam. Wycałuj je prosze ode mnie.

Wycałuję, ale po kąpieli, bo niestety są przed i jakoś tak mam opory przed cmokaniem ich w czółka.. ;)
Ale mogę wytulić i wytarmosić. :)

aga napisał/a:
psota nie ma coś z border collie? cudne spojrzenia wali:D

Wiesz, nie mam bladego pojęcia. Podobna jest, a właściwie była kiedy jeszcze ważyła tyle ile powinna. Kto ją tam wie w sumie..

aga napisał/a:
no cudowne są, jak tak można takie psy przed nami ukrywać tyle czasu:P

wide wyżej... po prostu wstyd mi było że tak hm.. rosną wszerz z miesiąca na miesiąc, zapowiadając focenie na póxniejszy okres, a potem było gorzej i kogrzej i tak się to wszystko zapętlało, że ich nie fociłam wcale..

Pacyfka napisał/a:
nezu, cudne sunie.. i chociaz tyle złego je spotkało w ich życiu to teraz mają wspaniały dom i dużo miłości

Dziękujemy za komplement. :mrgreen:
Lepszy by był, gdyby wyglądały jak normalne psiska a nie salcesoniki, ale jak już wspomniałam, przyjdzie czas i nad tym popracujemy.

pituophis napisał/a:
Psota jest gruuuuuuba.... Taka byla smukla, jak ja widzialem 2 lata temu...

Pitu, no wiem, wiem... ;(
Też nie mogę odżałować jej figury... :(

Katasza, ukraść Beliśki nie pozwolę, nawet mowy nie ma. To dzięki niej pokochałam jamniory, co wydawało się totalnie niemozliwe do osiągnięcia. ;)

Oli, dziewczynki dziękują za komplementy.
W ogóle mam nadzieję że przez te wszystkie pochwały już całkiem mi z dumny nie napuchną, to by był dramat.. :roll:
UF

AngelsDream - Czw Lis 13, 2008 17:43

http://www.youtube.com/watch?v=r825k-N-9Mc
http://www.youtube.com/watch?v=1j5QX6Nz4GQ
http://www.youtube.com/watch?v=NiHmfoZC_8k

Zdarzyła się kłótnia, Wiewiórka zabrała poduszkę, oddała po chwili i było już super, co widać na filmikach, a potem spanko razem.

Tygrys - Czw Lis 13, 2008 18:51

ja tylko chciałam powiedzieć, że on jest trochę podobny do Toffika, tylko w wersji black :]
AngelsDream - Czw Lis 13, 2008 18:52

Tygrys, a nie mniejszy trochę?

On waży teraz 12 kilogramów, ma trochę ponad 40 cm wysokości.

Tygrys - Czw Lis 13, 2008 19:09

AngelsDream, no, jak Toffik do mnie trafił ważył 13 kg. a wysokość? zmierzę :P
nutaka - Czw Lis 13, 2008 19:10

nezu, moiej cioci psinka była 3 razy większym baleronem od Twojej psoty.
W wakacje w wyniku niedoplinowania zaszła w ciąze i teraz powiedziałabym ze jest za chuda. Taki szkielecik.

Jak miałam ją rok temu pod opiekę w wakacje to udało mi się ją odchudzic dzięki codziennemu intensywnemu treningowi. 2 miesiące pracy przyniosły efekty. Moze Twoim psinom tez by sie codzienna harówka :hyhy: