Archiwum - Koty ^^
Anonymous - Nie Lis 16, 2008 12:08
idaa napisał/a: | kilka kuleczek suchej karmy |
Taką karmę jest dobrze dla małego kociaka trochę namoczyć.
I żeby szybko wracały mu siły
Fea - Nie Lis 16, 2008 12:40
idaa napisał/a: | Na razie znalazłam tylko whiskas, kitikat i perfect fit. |
O ile dobrze paiętam, Perfect Fit ma najwyższą zawartość mięcha spośród wyżej wymienionych (ok. 14%, podczas gdy łiskasy i kitikety mają ok. 4%). Z braku laku kilkakrotnie karmiłam tym smarkaczyka, kiedy się u nas pojawił. Nie jest to rewelka, ale ujdzie.
idaa - Nie Lis 16, 2008 23:35
Fea napisał/a: | O ile dobrze paiętam, Perfect Fit ma najwyższą zawartość mięcha spośród wyżej wymienionych |
Czyli intuicyjnie dobrze wybrałam . Maluch dzisiaj pospacerował po dywanie. Nadal szybko się męczy, ale ma już taki żywy wzrok. No i boczki mu się troszkę zaokrągliły . Karmię go kilka razy dziennie, ale w małych ilościach.
Fea - Pon Lis 17, 2008 01:07
Ale wisz co, najlepiej będzie, jeśli kupisz mu karmę o możliwie największej zawartości mięcha. Np. Animonda Carny Kitten albo coś w ten deseń. Mały to chuchro i przyda mu się pełnowartościowe żarło. Jeśli chodzi o mleko dla kotów, to whiskasowe ujdzie, ale jest też mleko Klara - chyba trzykrotnie tańsze, a dobre.
Skąd jesteś?
Procent jest przecudowny, śliczne zabiedzone kocięcie, trzymam macki za niego.
Fauka - Pon Lis 17, 2008 11:48
Nie rpzedstawiałam wam chyba mojego kota.
Więc to jest Rudzik vel Zuzia, vel Franek Golas, vel Rozalka, vel Bob Marley. Kot rasta, nikomu nigdy krzywdy nie zrobił, przesypia większość życia, nigdy się na nikogo nie gniewa i kocha wąchać ludzkie nogi
Anonymous - Pon Lis 17, 2008 12:04
m maj gasz rudy pers to było kiedyś moje życiowe marzenie, zazdroszcze! cudny. rasowy, czy ci się udało przypadkiem takie cudo znaleźć?
babyduck - Pon Lis 17, 2008 12:10
Nie przepadam za persami, ale ten robi fajne wrażenie. No i fota przepiękna.
Fauka - Pon Lis 17, 2008 12:20
aga napisał/a: | rasowy, czy ci się udało przypadkiem takie cudo znaleźć? |
Nierasowy, zabrany z pseudohodowli sąsiadki, jak miał jakieś 2 miesiące był tak zapchlony, że w dzień kiedy go zabrałam o 21 bieglyśmy do weta całodobowego by go odpchlić. Weterynarzom wyszły oczy bo jak trzymało się go na ręcach to pchły biegały między palcami, czuć było ich pozostałości na skórze pod sierścią a biedak nie mógł już przez nie spać tylko siedział i się kiwał. Wyglądal strasznie a teraz jest dostojny i śliczny
babyduck napisał/a: | Nie przepadam za persami |
Też nie przepadałam, nie chciałam takiego za chiny ale jak zobaczyłam taką bidę to zabrałam i powiem szczerze że nie żaluję i to chyba nie bedzie ostatni pers w moim życiu. To takie chodzące przytulanki, miłe, łagodne, nigdy nikogo nie zadrapał, na nikogo nigdy nie syknął. Można go tulić i tulić a on będzie nieruchomy
H. - Pon Lis 17, 2008 12:28
Fauka, niesamowita piękność! <3 I ma cudowne oczy A w jakim jest teraz wieku ten tuliś?
Fauka - Pon Lis 17, 2008 12:33
Trzy lata już ma
H. - Pon Lis 17, 2008 12:51
Fauka, oddaj mi ją!
Fauka - Pon Lis 17, 2008 12:52
To menżczyzna a mówię na niego Zuzia bo jest kastratem
H. - Pon Lis 17, 2008 12:54
Fauka, ahaaaa To przepraszam On jest po prostu niepełnojajeczny
Fea - Pon Lis 17, 2008 13:37
Łomatko, ma ślepia jak Jabba the Hutt ;p
devilline - Pon Lis 17, 2008 14:18
Fauka napisał/a: | Też nie przepadałam, nie chciałam takiego za chiny ale jak zobaczyłam taką bidę to zabrałam i powiem szczerze że nie żaluję i to chyba nie bedzie ostatni pers w moim życiu. To takie chodzące przytulanki, miłe, łagodne, nigdy nikogo nie zadrapał, na nikogo nigdy nie syknął. Można go tulić i tulić a on będzie nieruchomy |
Moja kumpela ma persa i jest to diabeł wcielony, również rudy ale nie ma takich niezwykłych ślepi Gdzieś mam nawet zdjęcie, moge poszukać jak chcecie
|
|
|