Archiwum - Psiaki VIII
Bel - Wto Maj 06, 2014 18:57
wilczek777, rally-o zaczynasz od podstaw więc wcale nie potrzebne są wielkie umiejętności Alpha też na smyczy nie umie chodzić bo dla jej wygody i mojej ma flexi (muszę kupić do tego zwykłą). Flexi teoretycznie nazywana jest złem ogólnym ale przy niepełnosprawnych futrach jest błogosławieństwem. Psy mi się nie zaplączą w nią, szybko mogę je ściągnąć. Pierdolota bym zapisała na jakiś kurs ale na jej posłuszeństwo nie liczę (najgorsze cechy po terierze) a umysłowo to zalicza się do psiego przedszkola mimo, iż skończyła 6 lat
Aleks1 - Wto Maj 06, 2014 22:11
Bel gratuluję
Szkoda że moje łobuzy nie mogą wziąć udziału w takiej zabawie
Błąd poprawiony - Lavi.
wilczek777 - Wto Maj 06, 2014 22:37
Bel niby nie wielkie ale na razie czuje się jakby mi ktoś proponował wspinaczkę na Mount Everest
Aleks1 a można wiedzieć czemu?
Aleks1 - Śro Maj 07, 2014 09:25
wilczek777 napisał/a: | Aleks1 a można wiedzieć czemu? |
Wilczek obejrzałam wczoraj zdjęcia bel i doszłam do wniosku że mogę zapomnieć o takiej zabawie bo mój zbój gdy się boi to próbuje "skalpować" psy a jak nie może to caly czas warczy i pokazuje jaki to on jest groźny
Może szelma by mogła wziąć udział w takiej zabawie ale nie wiem jak mogłabym się o tym przekonać ponieważ ona nie lubi żadnych smakołyków a więc ten sposób nagradzania odpada
edit :lavi dziękuję za poprawienie
Aleks1 zwracaj większą uwagę na ortografię, Lavi poprawiła Ci w poprzednim poście ten sam błąd.
Bel - Śro Maj 07, 2014 09:30
Aleks1, mój trójłap czy ślepak mogą to może każdy
wilczek777, Powiem Ci tak, stracha miałam ja a nie pies. To jest zabawa i nikt nikogo do niczego nie zmusza czy nie wyśmiewa się. Doceń psa. On umie o wiele więcej niż Ci się wydaje pewnie,że Alpha popełniła gafę. Na komendę leżeć położyła się na brzuchu i wyciągnęła nogi do tyłu ale czy coś się stało? nie myślałam,że będzie problem ze slalomem czy okrążeniem psa tak aby siedział w miejscu. Nie było szkoda,że brak jej tej jednej łapy bo mogłaby naprawdę się super szkolić i nie ograniczać bo ma ku temu predyspozycje... ale cóż... życie trzeba korzystać z tego co ma
edit :
to może zacznij od behawiorysty? pomoże nie ma psa,którego nie da się wychować. Ja bardzo zaniedbałam wychowanie Pestki i ona wykazuje agresje na smyczy. Drugą sprawą jest to,że ona nie widzi więc różnie reaguje. Tak czy inaczej postaram się to naprawić
Aleks1 - Śro Maj 07, 2014 09:48
Bel napisał/a: | Aleks1, mój trójłap czy ślepak mogą to może każdy |
Dlatego też podziwiam twoje psiaki Moje raczej by zwiały z toru i wzięły się za "zaprzęgowe" aportowanie patyka
Bel napisał/a: | to może zacznij od behawiorysty? |
Jestem w trakcie szukania dobrego behawiorysty który poradzi sobie z 2 psami
Piszę z 2 psami bo podejrzewam że szelma też potrzebuje pomocy w celu zlikwidowania lęku przed psami
Zbój jest agresywny gdy jest spuszczony ze smyczy ale trwa to krótko bo gdy odciągnie danego psa od szelmy to od razu wraca do nogi(na wołanie też ładnie reaguje).Szelma za to bawi się w unikanie psów i jedyną jej wadą jest wycie do słońca gdy jedzie karetka na sygnale
wilczek777 - Śro Maj 07, 2014 16:13
Aleks1 ćwicząc do rally-o możesz nauczyć psy, że lepiej patrzeć na Ciebie niż przejmować się tym co w okół To mnie ujęło właśnie przy psach trenujących obi - może się dookoła walić, palić, koty ganiać a te psy nie odrywają wzroku od właściciela <3
Z resztą skoro Szelma nie chce smaków to albo dajesz słabą walutę (to tak jak z kasą - za 2 zł zrobisz drobną rzecz ale jak Ci każą skakać przez przepaść to lepiej by było dostać za to 20000 - pies za drobny smaczek zrobi siad a za coś mega atrakcyjnego smakowo dużo więcej). No a jak nie to przecież coś musi lubić - zabawę, głaskanie... znam psa co działa wyłącznie na pochwałach słownych
Bel pieseł jest geniusz i ja wiem, że to fantastyczna przygoda takie zawody ale ja sama w sobie jest paskudny człek - szybko się irytuję, szybko załamuję - czasem po niecałej godzinie na przedszkolu mam ochotę powiesić się a obok psa za ogon. Cały czas zachęcam TŻ do sportów ale jego nie kręci nic co nie ma "adrenaliny" - także najlepiej "rzut psem" czyli frisbee i MOŻE łaskawie agility... Dla niego powinno być skakanie na bungee z psem -.-'
Nakasha - Śro Maj 07, 2014 16:27
Kilka filmików.
Psy i staw:
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Nemo i zaczepiająca go Cerridwen:
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Shira bawi się w zagryzanie Nemo:
https://www.youtube.com/watch?v=AoFqRysaJz8
Dory - Śro Maj 07, 2014 16:45
Nakasha, Nemo tak się oblizuje, że ja bym się bała
Nakasha - Śro Maj 07, 2014 17:10
Dory, to sygnał uspokajający.
wilczek777 - Śro Maj 07, 2014 17:19
Urok 100%!!!
Nie mogę oglądać takich rzeczy bo mam GMD
A Nemo z Carridwen dosłownie jak Nessie z Czarnuszkiem
Aleks1 - Śro Maj 07, 2014 17:38
wilczek777 napisał/a: | Aleks1 ćwicząc do rally-o możesz nauczyć psy, że lepiej patrzeć na Ciebie niż przejmować się tym co w okół To mnie ujęło właśnie przy psach trenujących obi - może się dookoła walić, palić, koty ganiać a te psy nie odrywają wzroku od właściciela <3 |
Moje psiaki póki co wolą patrzeć na patyk,który mam w ręku niż na mnie
Zastanawiam sie jeszcze nad frisby ale jest problem ponieważ moje psiaki nigdy nie aportują osobno patyk Może z czasem zechcą się bawić osobno
wilczek777 napisał/a: | Z resztą skoro Szelma nie chce smaków to albo dajesz słabą walutę (to tak jak z kasą - za 2 zł zrobisz drobną rzecz ale jak Ci każą skakać przez przepaść to lepiej by było dostać za to 20000 - pies za drobny smaczek zrobi siad a za coś mega atrakcyjnego smakowo dużo więcej). No a jak nie to przecież coś musi lubić - zabawę, głaskanie... znam psa co działa wyłącznie na pochwałach słownych |
Szelma nie zjada na dworzu żadnych smakołyków Próbowałam już wielu rodzajów(nawet parówek) ale to nic nie dało Ona jest typowym niejadkiem i ciężko jest ją przekonać do jedzenia
Przy okazji chciałabym sie zapytać czy ktoś mi może poradzić w sprawie szczotki dla zbója Wiem że jest na forum dziewczyna która jest psim fryzjerem ale nie pamiętam jej loginu Na zdjęciach tego nie widać ale zbój ma mieszaną sierść(długa +krótka) i szczotka jej nie chwyta
wilczek777 - Śro Maj 07, 2014 18:59
Aleks1 dlatego patyk chowa się za siebie Wtedy za zadanie patyk jest rzucany i psy szaleju dostają z radośći.
Sprawa rozwiązana - skoro nie na smaki to Szelma będzie pracować za zabawę
Chodzi Ci o PALATINA Zna się na rzeczy i pewnie coś doradzi. Ja chętnie zobaczę foto bo trudno mi sobie wyobrazić co i jak... Ogólnie sprawdza się zwykła pudlówka przy najróżniejszej sierści
Aleks1 - Śro Maj 07, 2014 19:12
wilczek777 napisał/a: | Ogólnie sprawdza się zwykła pudlówka przy najróżniejszej sierści |
Czy chodzi ci o taką szczotkę która z jednej strony ma zwykły włos a z drugiej strony ma taką metalową szczotkę(nie wiem jak to nazwać )?
wilczek777 napisał/a: | Ja chętnie zobaczę foto bo trudno mi sobie wyobrazić co i jak... |
Zdjęcia psiaków mam w swoim temacie Może jak powiększysz zdjęcie zbója to sama zobaczysz ten dziwny rodzaj sierści
Ja ze swej strony mogę ci powiedzieć że jak poszłam ze zbójem do weterynarza na szczepienie to najpierw dostałam ochrzan za "niewidzialne pchły" bo sierść przerzedzona.A jak poprosiłam żeby mi pokazał gdzie te pchły to się dokładnie przyjrzał i mnie przeprosił a potem stwierdził że pierwszy raz widzi taki rodzaj sierści
Postaram się zrobić po spacerze zbliżone zdjęcie zbója i je tutaj wstawię
limomanka - Śro Maj 07, 2014 19:48
Nakasha napisał/a: | Psy i staw |
Ale się cudnie bawią Uśmiech mi z twarzy nie schodzi od dłuższej chwili
|
|
|